FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

„Te așteptai să începi ca titular la acest turneu final?” » Ce a răspuns Radu Drăgușin, rezervă în primul meci din grupe

Radu Drăgușin, România U21 +12   FOTO
Radu Drăgușin, România U21

Articol de - Publicat joi, 25 martie 2021 15:31 / Actualizat joi, 25 martie 2021 17:04

Radu Drăgușin (19 ani), fundașul central al lui Juventus, a fost lăsat pe banca de rezerve la primul meci al României de la Campionatul European U21, încheiat la egalitate cu Olanda, scor 1-1.

Titulari în centrul apărării au fost aleși Alexandru Pașcanu și Denis Ciobotariu, alegerea celui din urmă fiind surprinzătoare. Întrebat la conferința de presă de a doua zi dacă se aștepta să fie titular, Drăgușin s-a eschivat, declarând că nu dorește să comenteze deciziile luate de selecționerul Adrian Mutu.

„Mister face alegerile necesare pentru a duce echipa la un rezultat cât mai bun, deci nu voi comenta deciziile lui. Sunt bucuros când este vorba despre echipa națională. Am fost mândru când am primit convocarea, abia așteptam să vin la lot”, a declarat stoperul din Serie A. 

Radu Drăgușin: „Per total, rezultatul a fost corect”

Despre rezultatul înregistrat în fața Olandei, Drăgușin a spus: 

„Eram încrezători de la bun început, faptul că am luat gol în minutul 16 (n.r. - 17) nu a fost o sperietură. Bine că am dat gol rapid și am luat meciul de la egalitate, practic. Părerea mea este că per total rezultatul a fost corect, ei au avut posesia și au dominat jocul, dar pe final noi am avut ocaziile mai mari”. 

În plus, Drăgușin i-a luat apărarea colegului său din defensivă, Denis Ciobotariu, criticat după golul înscris de Olanda: „Este o situație foarte complicată pentru fundași, care sunt cu spatele la poartă. Aceste greșeli le poate face orice jucător, dar Ciobi nu a făcut o greșeală neapărat. Asta este, se întâmplă. Din asta învățăm”. 

Pentru Drăgușin, conferința de presă de astăzi a fost prima pe care a susținut-o. Fundașul lui Juventus a fost vizibil emoționat, iar la final a fost asigurat de persoanele din staff-ul media al „naționalei” că s-a descurcat bine.

Andrei Vlad, despre România U21 - Olanda U21:

Am încercat să facem un meci foarte bun și ne-a ieșit destul de bine, chiar dacă prima repriză ne-au dominat foarte clar, a doua repriză am început să avem ocazii și a fost foarte bine. Nu putem fi nemulțumiți, prima repriză a fost a lor, dar în ultimele 20 de minute am fost peste ei. Cred că este un rezultat echitabil, una peste alta.

Este trist că nu avem suporteri lângă noi, acum doi ani a fost cu totul altă atmosferă dar noi trebuie să ne facem treaba cu sau fără suporteri.

A fost destul de important că am revenit repede în joc, Ciobi (n.r. - Andrei Ciobanu) a marcat la 3 minute distanță, dacă nu mă înșel. Un gol extraordinar, mai rar vezi asemenea execuții, bravo lui.

Nu cred că s-au schimbat foarte multe (cu Adrian Mutu antrenor), principiul este același, plecăm cu mingea de la portar și asta este foarte bine pentru noi.

VIDEO. Antrenament ușor pentru tricolorii mici, după remiza cu Olanda U21, scor 1-1

Mai multe știri despre România U21:

Ciobanu, cifre spectaculoase în România U21 - Olanda U21! Singurul „tricolor” care s-a ridicat la nivelul adversarilor

Fostul selecționer al României U21, după debutul la Euro: „S-au văzut milioanele” » Cum ne calificăm în „sferturi”: „Există un scenariu”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (9)
tipsy
tipsy  •  26 Martie 2021, 01:08

Primul instinct e sa zici ca merita sa joace, dar adevarul e ca nu stim ce e de capul lui (in niciun caz nu putem sa ne luam dupa presa). Faptul ca a mai prins cate 10 minute la Juventus e o realizare pentru el, dar nu spune asa mare lucru, in Italia aia au 50 rezerve pe banca si mai incearca jucatorii tineri crescuti la ei. Ma gandesc la Branescu sau Daminuta care au prins minute sau lotul in Serie A, niste fotbalisti de judeteana care nu doar ca erau slabi, ci pur si simplu nu aveau ABC ul fotbalului, nu stiau cum sa stea in teren, au jucat 20 meciuri impreuna toata cariera lor. Si au mai fost si altii.

kenpachi666
kenpachi666  •  25 Martie 2021, 18:41

Leu.mr spune-i asta lui Zlatan sa vedem ce se intampla!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  25 Martie 2021, 18:34

Tot Stoichita face echipa lui Mutu ca si pe cea a lui Radoi va juca totdeauna cei cu CV material !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează