FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Răzvan Burleanu, declarații după Comitetul Executiv al FRF: „Nu v-aș dori să fiți în locul meu” + Ce a spus despre viitorul lui Edi Iordănescu

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2022 16:30 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2022 17:28

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă după încheierea ședinței de Comitet Executiv de astăzi.

DDB face apel la legendele lui Dinamo pentru salvarea clubului
DINAMO
DDB face apel la legendele lui Dinamo pentru salvarea clubului

Declarațiile lui Răzvan Burleanu după Comitetul Executiv:

  • Azi am aprobat calendarul pentru Liga 2 2022-2023. Va fi același format. Un sistem regular, apoi un play-off și play-out. Liga 2 debutează pe 6 august.
  • Liga 3 va debuta în 26 august și va fi același format, 10 serii cu câte 10 echipe.
  • Cupa României va avea un nou format. Propunem un sistem de grupe, care crește atractivitatea.
  • Vom crește premiile totale. Din 2022-2023, creștem premiile cu 50 la sută, iar ulterior vor mai fi creșteri.
  • Fondul total depășește 1,2 milioane de euro. Din primul tur avem un fond de 38.000 de euro. În finală premiul va fi de 240.000 de euro.
  • În caz de egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dacă vom avea egalitate între echipele care joacă în faza grupelor regionale.
  • Cartonașele galbene se anulează înainte de startul grupelor principale.
  • Am aprobat fondul baremurilor de arbitraj. Ne dorim să păstrăm integritatea, dar să creștem și retenția arbitrilor din ligile inferioare.
  • Au fost omologate stadioanele. Ne dorim să îmbunătățim condițiile pentru transmisiile TV. Vrem ca telespectatorii să aibă o experiență mult mai bună.
  • Primul meci cu VAR va fi Supercupa, de pe 9 iulie, la Arad.
  • Echipele care vor juca în acest meci vor beneficia de un training privind VAR.
  • Am aprobat crearea unui nou departament, de arbitraj, pentru educarea arbitrilor.
  • Pentru săptămâna viitoare am programat o ședință în care va fi invitat selecționerul naționalei, care va prezenta un raport după ultimele rezulate.
  • Pe Edward Iordănescu îl susținem în continuare în poziția de selecționer al României.

Burleanu, despre rezultatele echipei naționale: „Am avut niște așteptări mult mai mari”

„E o dezamăgire. Nu doar pentru rezultatele recente, dar noi am avut niște așteptări mult mai mari, după rezultate de Euro U21 din 2019 și 2021. Starea de spirit a fost caracterizată de o dezamăgire profundă.

La finalul lunii septembrie vom lua o decizie privind viitorul. Noi trebuie să avem un selecționer care crede că această națională poate fi reclădită. Poate e mai bine că s-a întâmplat acum, pentru a identifica zonele de intervenție.

Trebuie să fim sinceri, avem generații de jucători care nu au mai confirmat. De exemplu, din generația lui Nicolae Stanciu, doar el și Benzar au făcut rezultate în fotbalul important.

Naționala e dependentă de rezultatele cluburilor. În trecut, aveam mulți jucători de la FCSB, care trecea de Ajax și câștiga cu Chelsea. Azi, avem doar 3 jucători de la campioana României, pe Burcă, Camora și Manea.

Am identificat 5 zone de intervenție și vom acționa din această vară. Împreună cu cluburile, ne dorim să formăm măcar un jucător”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu: „Nu v-aș dori să fiți în locul meu”

Întrebat despre rezultatele naționalei U19 și despre faptul că i-a fost cerută demisia la meciurile primei reprezentative, Burleanu a răspuns: 

„Se vor lua măsuri după rezultatele de la U19. Totuși, la U19 a fost prima calificare. A fost bine, pentru a ne descoperi nivelul.

Nu v-aș dori să fiți în locul meu. Din 2014, noi am vrut să facem tot ce putem pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Noi am reușit să scoatem corupția din fotbalul românesc. Am reușit creșterea profesionalismului staffurilor de la naționale. Am creat un fotbal mai corect.

Ce mi-am dorit, dar nu am reușit, este să avem o relație mai bună cu cluburile. Nu putem să influențăm performanța unui jucător doar prin timpul petrecut la lotul național. El petrece doar 20 la sută din timp la lot”, a mai spus președintele FRF.

„Nu cred că am fi avut alte rezulatate cu alt selecționer”

„Au fost mai mulți antrenori pe care i-am vrut pe postul de selecționer. Nu e corect față de actualul selecționer, pentru că și ceilalți au avut aceleași condiții.

Nu cred că am fi avut alte rezulatate cu alt selecționer. Principalul rol al unei Federații este acela de a oferi condițiile optime loturilor. Astăzi, FRF gestionează 19 loturi, față de 10 în 2014. Gestionăm 62 de competiții, față de 21. Rolul unei administrații este de a oferi cele mai bune condiții”, a mai declarat Burleanu.

„Realitatea este că pariurile contribuie la bugetul cluburilor”

„Realitatea este că pariurile contribuie la bugetul cluburilor. Noi avem undezavantaj față de celelelate campionate. Pentru performanțe, ai nevoie de investiții. Cât timp sportul nu devine o prioritate, nu vom avea alte rezultate”.

Burleanu: „Legat de CSA Steaua, am vorbit deja despre soluțiile prin care poate promova”

„Cunoaștem situația de la Dinamo, dar nu putem oferi mai multe detalii. Legat de CSA Steaua, am vorbit deja despre soluțiile prin care poate promova. Decizia e la nivelul clubului sau la nivelul Guvernului”.

Citește și:

Noi dezvăluiri din discuțiile Pique - Rubiales » Fundașul Barcelonei a vrut să mute meciul Spania - România: „Rubi, la naiba. Ne mâncăm unul pe celălalt”

Avertisment pentru Guvernul României, care vrea impozitarea cu 40% a pariurilor: „S-ar putea pierde 45.000 de locuri de muncă”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
mirstelistu
mirstelistu  •  30 Iunie 2022, 14:04

Pai daca e greu demisia si valea mai burlane, aceste rezultate dezastruoase sunt suma actiunilor tale si a echipei pe care o conduci impreuna cu sticluta lippi. Cum dracu vrei sa ai rezultate la echipa de seniori cand la selectiile organizate de ajf-uri prin grija referentilor zonali la anumite categorii de juniori ajung in mare majoritate copiii prietenilor si din cluburile de copii care voteaza cu cine trebuie la alegeri, mizerii la juniori si se vede rezultatul cand ase ajunge la U19, U20 si echipa de seniori umde suntem. Va dau um exemplu, la o selectie intr-un judet un portar merge si joaca atacant si ajunge sa fie selectat pentru etapa urmatoare ca atacant, deci va dati seama de profesionalismul referentului zonal si al "specialistilor" din ajf. Asta e rezultatul celor 8 ani ai lui burlan si ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Maselutza
Maselutza  •  29 Iunie 2022, 20:30

Un nimeni mincinos acest bramburit. Face analiza dezastrului creat de el, si culmea este faptul ca el este nevinovat.. Adio nationala cu asemenea specimene.

addriann
addriann  •  29 Iunie 2022, 19:45
Postat de tartarindintarascon pe 29 Iunie 2022, 17:34

Este exact ce ne-a lipsit pt. a ne duce dracului cu tot fotbalul nostru. Ne explica baiatul asta tot. E peste Johanis si Ciuca la un loc- stie sa vorbeasca cursiv.Echipa masculina de fotbal a Romaniei a murit. In curand nu va mai fi nimeni curios sa transmita meciurile ei. Oricum eu de 2 ani nu ma mai uit la caraghiosii astia.

Multi dintre membrii Academiei Romane ( 121 de membrii ) ne-ar fi explicat mult mai bine starea in care se afla fotbalul romanesc, daca ar fi fost la conducerea FRF... Chiar daca trendul descendent pe care se afla fotbalul nostru ar fi continuat , cu aproximativ aceleasi ,, realizari "... Singura mare ,, realizare " este mentinerea in varful unei ,, organizatii " fara a avea rezultate , eventual provocand si pierderi financiare unor terti...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează