FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONS LEAGUE

EXCLUSIV „Ce ne mai punem atâtea întrebări?!” » Reacție dinspre Generația de Aur, după tragerea la sorți din Liga Națiunilor

Foto: Facebook @ Echipa națională de fotbal a României
Foto: Facebook @ Echipa națională de fotbal a României

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 19:47 / Actualizat joi, 08 februarie 2024 20:15

Gheorghe Mihali, 57 de ani, fostul fundaș al Generației de Aur, e convins că România nu va avea probleme contra adversarilor din viitoarea ediție a Nations League. „Tricolorii” și-au aflat astă-seară grupa, una considerată facilă de către fostul stoper.

  • România și-a aflat adversarele în grupa de Liga Națiunilor. „Tricolorii” sunt în grupa 2 din Liga C și vor da din nou peste Kosovo, după scandalul de la București, din 2023. Celelalte adversare sunt Cipru, și Lituania/Gibraltar.

Fostul mare internațional consideră că experiența acumulată de națională în campania de calificare pentru EURO 2024 va fi suficientă pentru ca „tricolorii” să facă diferența în fața unor adversari mult mai slab cotați, cum sunt cei repartizați în grupa României. Cât despre Kosovo, cu care am dus lupte grele anul trecut, Mihali nu-și faci prea mari probleme: „Avem deja un atu în fața lor”.

Iată grupa României din Nations League: Kosovo, din nou la București!
LIGA NAȚIUNILOR
Iată grupa României din Nations League: Kosovo, din nou la București!

Gică Mihali, reacție la cald, după tragerea la sorți din Nations League: „Normal ar fi să terminăm pe locul 1”

Ce ne mai punem atâtea întrebări și probleme? Normal ar fi să terminăm pe locul 1, fără doar și poate. Dacă am bătut Elveția și am terminat pe primul loc, mă gândesc că am acumulat niște experiență în plus și nici nu se pune problema să nu terminăm primii. 

Văzând grupa aceasta, e clar că obiectivul e primul loc. Sigur, trebuie să ținem cont și de Kosovo. Acum îi cunoaștem și noi pe ei, ne cunosc și ei pe noi, dar avem atuul că i-am învins acum. 

Cipru? Înțeleg că s-a dezvoltat fotbalul și acolo, dar nu văd cum ar putea să ne facă față”, a declarat Gheorghe Mihali, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Cum ajungem la barajul pentru Mondial prin Liga Națiunilor

Liga Națiunilor ne poate duce la un baraj pentru participarea la Mondialul din 2026, dacă nu vom prinde primele două locuri în grupa din preliminarii. Vor fi 12 grupe în preliminariile CM 2026, câștigătoarele se califică direct, locurile doi merg la baraj.

Alte 4 echipe din Liga Națiunilor vor ajunge la barajul pentru Mondial, vor fi alese cele mai bine clasate din toate cele 4 Ligi care nu au prins calificarea directă sau locul doi în grupa din preliminarii. Cum echipele din Ligile A și B au șanse mari să termine în primele două în preliminarii, România trebuie să-și câștige grupa din Liga Națiunilor pentru a spera să ajungă la baraj.

Meciurile din Liga Națiunilor se vor juca în septembrie, octombrie și noiembrie 2024.

VIDEO Rodion Cămătaru despre încrederea în Edi Iordănescu și în națională: "Rezultatul rămâne în istorie"

Citește și alte știri de actualitate: 

UPDATE Iată grupa României din Nations League: Kosovo, din nou la București!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează