FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

GALERIE FOTO Cum a ales Iordănescu cantonamentul pentru EURO 2024 » 3 detalii care l-au convins

sursă foto: frf.ro +16   FOTO
sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 15:47 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 20:22

Deja s-a decis, micuțul oraș Würzburg va fi gazda cantonamentului delegației naționalei României pe perioada participării la Euro 2024. Este una dintre locațiile prestabilite de UEFA, aflată la distanțe relativ apropiate față de orașele în care "tricolorii" vor disputa partidele din grupă. Selecționerul Edward Iordănescu a avut în vedere câteva criterii printre care accesibilitatea, mobilitatea, liniștea și condițiile oferite de respectiva locație.

Trenuri care merg și cu 270 de km/oră

Unul dintre avantajele oferite de Würzburg este și cel în legătură cu deplasarea la meciuri. Gara orașului se află la 4 kilometri de Melchior Park (4 stele), unde vor fi cazați jucătorii. Iar trenurile ating chiar și 270 de km/oră pe unele tronsoane. Și au legături directe cu orașele în care vom juca.

sursă foto: frf.ro
sursă foto: frf.ro
sursă foto: frf.ro
sursă foto: frf.ro
sursă foto: frf.ro
+12 FOTO

Astfel, drumul până la Frankfurt (115 km de Würzburg), pentru partida cu Slovacia, va fi parcurs într-o oră și 12 minute, cel până la Munchen (270 km), unde jucăm cu echipa care vine din barajul B, în două ore și două minute, iar cel până la Koln (300 km), să înfruntăm Belgia, în două ore și 42 de minute. 

UEFA s-a ocupat și de această parte de transport, fiecare echipă având asigurate vagoane special destinate, separate de cele ale călătorilor obișnuiți.

Forul european a mai slabilit o regulă: dacă distanța dintre cantonament și locul de disputare a unui meci este mai mare de 60 de kilometri, ambele echipe sunt obligate să se antreneze și să se cazeze în respectivul oraș, în ziua dinaintea partidei. Fiecare dintre cele două combatante are de ales între două hoteluri, locațiile fiind stabilite tot de UEFA.

Liniște și la hotel, și la antrenamente

La acest Euro, printre locațiile de cantonament oferite de UEFA ca alternațive, unele se aflau chiar în centrul orașelor mari. Edward Iordănescu și-a dorit însă să evite agitația și zgomotul unei metropole, de aceea alegând Würzburg, care numără doar 130.000 de locuitori. 

Hotelul este într-o zonă foarte liniștită, la fel și terenul de antrenament, AKON Arena, situat la 4 kilometri, la periferia orașului. Un stadion care aparține formației Würzburger Kickers, liderul Regionalei Bavaria în acest moment.

Condiții de recuperare

Nu în ultimul rând, s-a urmărit ca hotelul să ofere multiple posibilități de recuperare. Astfel, la Melchior Park, integral rezervat delegației noastre, „tricolorii" vor avea la dispoziție un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness. Hotelul are trei etaje și a fost deschis în 2017.

Toate sumele de la cazare, transport și alte servicii vor fi scăzute din prima de calificare la Euro 2024, care este de 9,5 milioane euro pentru fiecare echipă. O victorie în grupe este recompensată cu un milion de euro, o remiză cu câte 500.000 euro, iar calificarea în „optimi” cu 1,5 milioane euro.

VIDEO Edi Iordănescu, prima reacție după aflarea grupei: „Românii să vină alături de noi!”

Citește și: 

Îngrijorare la națională în cazul Răzvan Marin! Cădere la Empoli, rezervă în ultimele 3 etape, e în echipa „dezamăgirilor” din Serie A!

Radu Drăgușin, „tricolorul” cu cea mai mare ascensiune. Antrenorul de la Genoa, încântat după alt joc bun: „Iată cu ce impresionează Drăgușin!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (3)
tase67
tase67  •  06 Decembrie 2023, 20:26

Wurzburg este chiar o alegere buna, am fost cu ani in urma, in trecere, pe acolo, am facut si poze, la o gradina, si la un palat, oras cochet, bine pozitionat, Germania ticaie cu precizia unui mecanism de ceas elvetian, in toate privintele, avem o mare sansa sa invatam ceva, sa lasam haosul si impulsurile care cauta mereu sa ne domine, la o parte. Sa urmam si sa invatam de la exemplul German, ei domina mereu pentru ca sint inamicii haosului, inving prin executie, gindire, si organizare perfecta, va fi un Euro de vis, infrastructura lor este deja pregatita, si organizata pe regiuni, cu conditii si facilitati pentru calatoriile suporterilor, cu trenul, dinspre tarile participante si catre regiunile din zona meciurilor, calatoria la Euro este acea sansa pe care noi, romanii, trebuie sa o valorificam, in vara care vine

Alexandru_Ion
Alexandru_Ion  •  06 Decembrie 2023, 20:08

Un oraș fain ! Cam trafic dar sa sperăm că o să fie ok ! Hai Romania !

gimiskutze
gimiskutze  •  06 Decembrie 2023, 19:32

Sa invatam sa scriem: " zgomotul merilor metropole".."antrenamnet" hotel "Melkioor". Dar e ok, tinind cont to Ringier vrea un focus mare pe GSP digital...e bine ca e usor de corectat. Ceea ce e mai aiurea e ca se corecteaza dupa ce noi, cititorii, semnalam erorile. Deh, nu e usor sa verifici ca limba romana este foarte foartea grea si Melkior e si mai greu de scris!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează