FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

EXCLUSIV Mesaj categoric după convocarea lui Ianis Hagi: „E un win-win”

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 22:30 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 18:11

Marius Niculae e „pentru” convocarea lui Ianis Hagi la națională, în ciuda faptului că jucătorul lui Alaves are doar 37 de minute jucate în actualul sezon.

  • România - Israel se joacă sâmbătă, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (liveTEXT pe GSP.ro și Antena 1)

- Marius, vin meciurile naționalei, care zici că sunt jucătorii care pot face diferența cu Israel și Kosovo?
- Nu sunt selecționer. Nu știu cum aș reacționa dacă aș fi pus în postura asta, pentru că sunt foarte importante aceste meciuri. Ești la un pas de Campionatul European dacă faci maximum de puncte. Ai 80 la sută șanse să te califici. Nu vreau să fiu în pielea lui Edi Iordănescu, dar mi-e teamă să nu fie prea mare presiune pe jucători în aceste două meciuri. Sper ca selecționerul să rezolve tot și să facă o bucurie tuturor românilor. Chiar dacă sunt la FRF la U21 și U20, vreau ca echipa mare să performeze pentru că asta contează cel mai mult pentru fotbalul românesc. Și cotele jucătorilor vor crește exponențial de mult și va fi mult mai ușor să se transfere afară. Ducem lipsă de jucători români la echipe de top din campionatele puternice din Europa.

- Ar trebui să ne fie frică de cineva?
- Nu! Nu trebuie să ne fie frică! Sunt jucători de valoare și trebuie respectați, dar și noi ne-am calificat cu Olanda, care avea trei jucători la Real Madrid, doi la Barcelona, unul la Bayern. Dacă stăm și o luăm așa, n-ar mai trebui să ne prezentăm.

- Da, dar nu mai avem acei jucători...
- Avem valoare! Asta vorbeam și cu cei de la naționala de tineret și talente. Unii sunt peste generațiile noastre. E o problemă de mentalitate, doar trebuie să creadă mai mult în ei, pentru că tot două mâini și două picioare au. Trebuie să lupte, trebuie să lupte pentru orice minge și să creadă în posibilitățile lor.

- E bine pentru Ianis că a plecat de la Rangers?
- Ultima oară când l-am sfătuit a intervenit Gică. Nu mai vreau să sfătuiesc. Important pentru el, cum am spus și atunci, este să joace.

4 milioane de euroe cota pe care Ianis Hagi o are în prezent

„Cu Ianis Hagi e nevoie de răbdare"

- Probabil a simțit că nu mai juca acolo...
- Îl înțeleg cel mai bine pe Ianis pentru că am trecut și eu prin această accidentare și știu cât de greu e, mai ales mental. Eu sper că el e un jucător puternic din punct de vedere psihologic. Va trece peste acest lucru și va deveni mult mai puternic. Cred că la început îți dorești să faci multe lucruri pe care le făceai înainte, dar, din punct de vedere fizic, nu mai ești la același nivel. Nu ai cum să fii!

- Și cum gestionezi situația?
- Trebuie puțină răbdare cu Ianis și cu siguranță îl vom revedea la cel mai înalt nivel cu care ne-a obișnuit.

- Naționala îl poate ajuta acum?
- Cu siguranță. Și el poate ajuta naționala, dar și naționala îl poate ajuta pe el. E un win-win, dar nu sunt eu selecționer. Edi e cel care decide dacă va juca sau nu, dar Ianis e clar unul dintre cei mai buni jucători pe care îi avem. Unul care lovește balonul cu ambele picioare la fel de bine. Sunt rari acești jucători.

26 de meciuria strâns Hagi jr în naționala României

Clasamentul live din Grupa României

VIDEO Totul despre România - Israel

Citește și: 

Vot de încredere pentru Ianis Hagi » Cum a justificat selecționerul convocarea + comparație cu Gică Hagi după 26 de selecții

Dezvăluiri din interior despre tactica României: „Am stat cu Edi până la ora 23. A făcut o schimbare săptămâna asta”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
danglumetu
danglumetu  •  10 Septembrie 2023, 11:11

care o fi nivelul ala, ''celmai inalt cu care ne-a obistuit'' printisorul?! slugarnicia fata de hagi sr. e boala incurabila!

tororosso
tororosso  •  09 Septembrie 2023, 15:34

Win-Win ? mai mult Gillette . Ăsta nici după 2 ani de când face reclamă la Gillette nu știe a se bărbierii fără tac-su care îi dă cu pămătuful . Absurdul este că este adus la națională fără a avea în ultimele luni un meci cap / coadă .A jucat aprox. 30 de minute în 6 meciuri (Rangers/Alaves) Borcănatul de ”rege” mai mult strică lotul numai să-l vadă pe fi-su titular la lot . Cu acest lot în meciul cu Israel nu văd o șansă de câștig ci mai repede un 0-3 .

Nae_4774
Nae_4774  •  09 Septembrie 2023, 14:42

Iaca na, nici profetu' moș Niculae nu se poate abține să nu pună și el, nițel, umăru' într-o problemă, nu-i așa, națională.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close