FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

România va disputa 4 meciuri amicale înainte de Euro 2024 » Când sunt programate

Denis Drăguș în Israel - România 0-2 (foto: Raed Krishan/GSP)
Denis Drăguș în Israel - România 0-2 (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 20:06 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 20:37

Calificată la Euro 2024, naționala României va disputa cel puțin patru meciuri amicale anul viitor, înaintea participării la turneul final din Germania (14 iunie - 14 iulie). Acestea vor fi programate în martie și în iunie, înaintea marelui eveniment fotbalistic european. 

  • Echipa națională a României a învins-o pe Israel, scor 2-1, și s-a calificat astfel la Euro 2024, turneu final care va avea loc în Germania
  • "Tricolorii" revin la un Campionat European după 8 ani
  • România - Elveția, marți, 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Antena 1
Se schimbă postul » Cine transmite la TV România - Elveția și cine sunt comentatorii
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Se schimbă postul » Cine transmite la TV România - Elveția și cine sunt comentatorii

Potrivit calendarului FIFA, două meciuri vor fi programate între 18-26 martie, când au loc și barajele pentru Euro 2024.

Ultimele două teste vor avea loc în perioada 3-11 iunie, cu câteva zile înainte de startul marii competiții continentale.

Programul amicalelor va fi alcătuit după tragerea la sorți a grupelor CE, care va avea loc pe 2 decembrie, începând cu ora 19:00, ora României. Ceremonia se va desfășura la "Elbphilharmonie" din Hamburg.

Edi Iordănescu: „România poate să facă o figură foarte frumoasă şi la Euro 2024”

„De când am venit la naţională am promis că vom fi la Euro 2024 şi mă bucur că am putut să mă ţin de promisiune în ciuda momentelor grele. 

Pentru că nu au fost momente uşoare, au fost multe critici, multe jigniri, chiar din prima clipă când am venit am avut parte de multe nedreptăţi. 

Dar am reuşit să depăşesc obstacolele şi acum pot să spun că am încredere că acest grup de la naţională poate să facă o figură foarte frumoasă şi la turneul final”, a precizat selecționerul Edward Iordănescu, după victoria cu Israel, scor 2-1, care a consființit calificarea României, cu o etapă mai devreme.

Neînvinsă după nouă meciuri, România este liderul grupei, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

Clasamentul grupei preliminare I pentru Euro 2024

România a fost pregătită încă de la primul meci, s-a văzut asta şi cred că suntem pe merit la EURO 
- Ianis Hagi, mijlocaș România

Îmi doresc din suflet ca odată cu această calificare să facem o figură frumoasă la Euro şi să vină şi alte calificări pentru echipa naţională 
- Nicolae Stanciu, mijlocaș România

Când se pun în vânzare biletele pentru Euro 2024

Prima fază de vânzare a tichetelor la Euro a avut loc între 3 și 26 octombrie. Următorul lot de bilete, în număr de un milion, va fi disponibil după tragerea la sorți din 2 decembrie. Acestea vor fi împărțite federațiilor participante. Ultima tranșă va fi disponibilă după meciurile din play-off, programate pe 21 și 26 martie, când se vor stabili ultimele naționale calificate.

Cât costă biletele la Euro 2024

Mai mult de un milion de tichete vor costa sub 60 de euro, 270.000 fiind disponibile la 30 de euro, cel mai mic preț de la acest Campionat European. 

Cel mai scump bilet din faza grupelor va costa 600 de euro, Categoria 1, la meciul de deschidere. În „optimi”, prețurile variază între 50 și 250 de euro, în „sferturi”, acestea vor fi între 60 și 300 de euro, iar în semifinale, între 80 și 600 de euro. 

Marea finală va putea fi urmărită de cei dispuși să ofere între 95 și 1.000 de euro pe bilet.

VIDEO. Momentul calificării României, văzut de pe teren

Citește și alte articole:

„Diamantul” fotbalului românesc face declarația momentului despre Ianis Hagi: „Cel mai complex jucător pe care l-am văzut!”

Ce schimbări pregătește Iordănescu pentru meciul cu Elveția » Cum arată echipa probabilă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  19 Noiembrie 2023, 20:57

...ne am indeplinit obiectivul ...acum putem sa luam bataie cat o sa fie selectioner Edy ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează