FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BELGIA U21 3-3

ROMÂNIA U21 - BELGIA U21 3-3 // Final MAGNIFIC de meci! Darius Olaru, omul unei reveniri nesperate

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 15 noiembrie 2018 16:34

România U21 și Belgia U21 au terminat la egalitate, scor 3-3. "Tricolorii" au marcat de două ori în minutele de prelungire. 

Nu neapărat relevant pentru a ne vedea în oglindă - "tineretul" României a avut 9 absenți pe stadionul CFR - însă util pentru a vedea adversarele. Belgia a venit cu 95% din trupa care a calificat-o în Italia.

Pentru că nume precum Tielemans sau Bakkali n-au mai trecut de multă vreme pe la U21, deși se califică după vârstă.

Și unde mai pui că oamenii care au produs vâlvă în prima repriză la noi în careu vin de la Dusseldorf, 2 goluri în Bundesliga anul acesta (Lukebakio), Huddersfield, 9 jocuri în Premier League (Mbenza) și Brugge, prin golgeterul Schrijvers, 7 reușite în sezonul curent!

Treziți pe final

N-au dat ei golul, deși aveau ocazia, cu Ghiță și Moruțan depășiți mereu. A făcut-o fundașul dreapta, Cools, șut minunat la vinclu.

Era minutul 35 și venea de la un fotbalist care a jucat, în ultimele două sezoane încheiate din prima ligă belgiană, aproape cât Stanciu și Chipciu adunat. Doi oameni de bază în "naționala" noastră de seniori!

Am egalat cu șansă, dintr-un penalty acordat în ultimul minut al primei reprize. Și-am avut ocazia să visăm la mai mult, adversara a schimbat 9 jucători după pauză. Însă, după ce Ștefan a fost aproape cu un șut superb în cros, oaspeții au marcat de două ori. Leya Iseka, fratele lui Batshuayi, și Mbenza.

S-a terminat însă egal. Când nu se mai aștepta nimeni! Olaru a punctat superb, Ciobanu a finalizat excelent după faza lui Dobre. Și Rădoi și-a demonstrat. Are și rezerve! 

10echipe s-au calificat deja la Euro 2019: gazda Italia și România, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Croația, Serbia, Danemarca și Germania

De ce s-au făcut toate schimbările

Belgia a surprins făcând 9 schimbări la pauză. Cu toate acestea, surse din FRF au lămurit imediat situația. Cele două echipe naționale s-au înțeles că pot face toate schimbările posibile, condiția fiind ca jocul să fie întrerupt de maximum 3 ori de echipă în repriza secundă. 

 România U21 - Belgia U21 3-3
Au marcat: Drăguș '45+2 (pen.), Olaru 90, Ciobanu 90+2 / Cools '35, Leya '56, Mbenza '58

S-a terminat partida!
min. 90+2, GOL ROMÂNIA:
Andrei Ciobanu punctază cu o execuție din prima, după o fază reușită de același Olaru. 
min. 90, GOL ROMÂNIA:
Darius Olaru înscrie cu un șut magnific, în vinclul porții.
min. 81:
Florinel Coman driblează toată defensiva. Șutul îi este blocat, iar mingea ricoșează la Darius Olaru, care se precipită și trimite în portar. 
min. 71:
Proaspăt intrat, Moldoveanu trimite mingea pe un culoar liber. Portarul belgian intervine. 
min. 58, GOL BELGIA:
Isaac Mbenza, starul lui Huddersfield, păcălește fundașii centrali și reia cu latul din apropiere. 
min. 57:
Mirel Rădoi face mai multe schimbări. Andrei Ionuț Radu îi lasă locul și banderola de căpitan lui Cătălin Căbuz. 
min. 56, GOL BELGIA: 
Leya, fratele lui Michy Batshuayi, e scăpat din marcaj și trimite necruțător cu capul. 
min. 55:
Florin Ștefan trimite un șut spectaculos de la peste 30 de metri. Mingea se scurge puțin pe lângă poartă. 

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 45, GOL ROMÂNIA:
Isaac Mbenza îl faultează pe Vlad Dragomir în interiorul careului. lovitura de la 11 metri este transformată de Denis Drăguș.
min. 44:
Dennis Man ratează cea mai mare ocazie a "tricolorilor". Șutează puternic de la aproximativ 8 metri de poartă, direct în portarul advers.
min. 43:
Mirel Rădoi ordonă urcarea liniilor. România face un pressing avansat. Toate centrările venite din bandă se opresc la fundașii centrali belgieni. 
min. 35, GOL BELGIA:
Dion Cools, fundașul dreapta belgian, a deschis scorul cu un șut imparabil, de la marginea careului de 16 metri. 
min. 28: Belgienii forțează. România se apără compact, cu întregul efectiv. Dennis Man respinge o minge periculoasă din preajma porții lui Ionuț Radu. 
min. 20:
Prima ocazie a aparținut României. Adrian Petre a încercat să îl lobeze pe Teunckens, după o repunere greșită. 
min. 9: Moruțan și Adrian Petre combină superb. Cel din urmă ratează însă execuția finală.

A început partida!

Vlad Dragomir (19 ani), fotbalist la Perugia în Serie B, este titular în premieră în reprezentativa sub 21 de ani a României. El facel pereche la mijloc cu 2 fotbaliști de la FCSB, Olimpiu Moruțan și Dragoș Nedelcu. 

4,70 era cota României înaintea startului partidei. Belgia era cotată cu 1,60

echipele de start

România U21: I. Radu – Boboc, Rus, Ghiță, Fl. Ștefan – Moruțan, Nedelcu, Dragomir – Man, Petre, Drăguș.
Rezerve: 12. Căbuz – 3. A.Radu, 4. Olaru, 6. R. Grigore, 7. Coman, 14. Ciobotariu, 17. M. Dobre, 19. Moldoveanu, 20. Ciobanu
Antrenor: Mirel Rădoi

Belgia: 1.Teunckens – 2.Cools, 3.Vanheusden, 4. Faes – 6. Heynen, 19. Vanlerberghe, 17. Bastien – 11. Lukebakio, 10. Schrijvers, 7. Mbenza - Leya
Rezerve: 12. Dewolf – 2.Wouters, 8. De Sart, 9. Leya Iseka, 14. Schryvers, 15. Bushiri, 16. Mangala, 18. Amuzu, 20. Bossaerts, 21. Omeonga, 22. Saelemaekers
Selecționer: Iohan Walem

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj
Arbitru: Iulian Călin // Asistenți: Valentin, Avram, Mircea Orbuleț

Naționala de tineret a României începe pregătirea pentru EURO 2019 din Italia cu un amical tare. Adversara este reprezentativa similară a Belgiei, echipa calificată la rândul ei la turneul final de anul viitor. Belgienii s-au calificat fără înfrângere dintr-o grupă cu Suedia, Turcia, Ungaria, Cipru și Malta. 

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (64)
cneius
cneius  •  16 Noiembrie 2018, 10:07

Ziaristul lui pește! "Am intors scorul" ??? De la 1-3 la 3-3 nu se "cheama" am intors scorul ! Daca era de la 1-3 la 4-3, da !!!

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Noiembrie 2018, 07:56
Postat de onduku pe 15 Noiembrie 2018, 21:53

Cat timp Dinamo nu produce sau lanseaza jucatori, voi cainii n-aveti ce sa mai fiti asa vocali. Altii cu varza, voi cu strainii lui Rednic, ca de romani nu aveti bani! Investiti bani in academie, Gigi a facut acum academie si se va vedea.

asa arata un fecesebist prost.:)..cu cei trei dinamovisti pe teren (au intrat la 1-3)ciobotariu, grigore si moldoveanu)romania a egalat...

kordell
kordell  •  15 Noiembrie 2018, 23:25

Campionii amicalelor .

Vezi toate comentariile (64)
Comentează