FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - BELGIA U21, 19:00, PROX , GSP.RO

ROMÂNIA U21 - BELGIA U21 // Rădoi testează azi jucători pentru EURO 2019: 3 fotbaliști noi pot juca contra Belgiei + echipele probabile

Denis Drăguș
Denis Drăguș

Articol de - Publicat joi, 15 noiembrie 2018 09:50

România U21 joacă azi, de la ora 19:00, un amical cu Belgia U21. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Pro X. Chiar dacă, probabil, nu vor intra din primul minut, Vlad Dragomir, Dumitru Olaru sau Denis Drăguș, nefolosiți în preliminarii, au șansa să impresioneze pentru un posibil turneu final

România U21 își încearcă, azi, puterile în fața unei alte echipe calificate la Euro. Chiar dacă îi lipsesc 9 posibili oameni care vor merge la turneul final! Ianis Hagi, Pașcanu, Cicâldău, Nedelcearu, Manea, Răzvan Marin și Pușcaș sunt la prima echipă, Ivan fusese și el luat la seniori, dar s-a accidentat, în timp ce Tudor Băluță e și el eligibil pentru "tineret". Deși n-a evoluat nici măcar un minut în preliminarii!
Cu echipa știrbită, cel puțin trei "tricolori" mici au șansa să-și arate valoarea. "Tricolori" nefolosiți nici ei în cele 10 partide de calificare.

Cine sunt cei trei

VLAD DRAGOMIR

Căpitanul precedentei generații U19 n-a mai prins echipa națională după ratarea calificării în primăvară, după 1-2 cu Ucraina. Plecat între timp de la Arsenal și ajuns în Serie B, la Perugia, Dragomir are ocazia unui refresh la "tineret".

DARIUS OLARU

Ajuns cu șansă la lot după accidentările lui Doru Dumitrescu și Sântean, fotbalistul care a impresionat la Gaz Metan n-a avut loc, până acum, în angrenajul lui Rădoi. Oficialii echipei n-au fost mulțumiți că n-a fost introdus deloc în "dubla" cu Portugalia (2-1) și Bosnia (2-0), astfel încât Darius poate impresiona contra Belgiei.

DENIS DRĂGUȘ

Cu evoluții în echipa națională de seniori, vârful lui Hagi face cunoștință cu Ionuț Radu și compania. Culmea este că Denis nu era titular nici măcar la trupa U19 în primăvară! Cu Pușcaș și Ivan absenți, Drăguș poate debuta diseară la U21. 

eCHIPE PROBABILE

România U21: I.Radu - Boboc, Ad. Rus, Ghiță, Fl.Ștefan - Ciobanu, Nedelcu - Man, Moruțan, Fl. Coman - Ad. Petre
Rezerve: Căbuz, Drăguș, A. Radu, R. Grigore, R. Moldoveanu, Ciobotariu, Olaru, M.Dobre, Vl. Dragomir
Selecționer: Mirel Rădoi

Belgia U21De Wolf - Cools, Vanheusden, Faes, De Norre - Heynen, Vanlerberghe - Lukebakio, Schrijvers, Mbenza - Dimata
Rezerve: Teunckens, Bossaerts, De Sart, Wouters, Schyvers, Mangala, Leya Iseka, Amuzu, Saelemaekers, Bastien, Bushiri
Selecționer: Johan Walem

16 iunie 2019 e data în care va începe Europeanul din Italia și San Marino

4 echipe de la CE (semifinalistele, asta dacă nu se califică Anglia) vor merge la JO 2020

Vinerea viitoare ne aflăm grupa

România se va afla în urnele de la Bologna peste o săptămână și o zi, vineri, 23 noiembrie 2018. Când se vor fi încheiat cele două meciuri de baraj, Polonia - Portugalia și Austria - Grecia. Cele două învingătoare din meciurile de baraj, gazda Italia și celelalte 9 calificate (România, Belgia, Spania, Franța, Germania, Serbia, Danemarca, Anglia, Croația) vor fi împărțite în trei grupe de câte patru. Doar învingătoarele și cel mai bun loc 2 merge în semifinale.

Citește și: Pariu curajos făcut în studio de Ilie Dumitrescu: "Dacă nu va fi așa, vin în șort în emisiune!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close