FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 4-1

ROMÂNIA U21 - CROAȚIA U21 4-1 / Generația de auraș » Un start minunat și o repriză a doua aproape perfectă ne-au adus prima victorie, una uriașă, la Euro 2019!

Foto: Raed Krishan +25   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 18 iunie 2019 21:35

România U21 s-a impus cu scorul de 4-1 în fața reprezentativei similare a Croației, chiar în debutul la Campionatul European din Italia și San Marino. Un start minunat și o repriză a doua aproape perfectă ne-au adus prima victorie, una uriașă, la Euro U21.

S-au făcut prea multe comparații cu 1994. Trebuie una în premieră. Dumnezeule, cât e de cald! Soarele de iunie prăjește orice la nivel de secunde, ajunge ușor și la respirație și, în același timp, lasă ochii oblici și obosiți. Cu tot cu emoția, vezi greu dacă prima minge, cea șutată de Pușcaș printre picioarele lui Posavec, trece sau nu de linia porții. După fani, e gol. După fotbal, nu. Dar mingea n-a fost departe.

Ce start!

Și, imediat, Pușcaș își ia revanșa. Chiar dacă din penalty. Primul VAR din istorie la un meci al României, un VAR venit parcă de nicăieri, un henț al lui Filip Benkovici observat doar de arbitrajul video. Format din englezi. Mulțumim adversarilor de grupă!

Puski finalizează cu un șut în stânga lui Posavec. E minutul 11. Și aproape dublează imediat. Când, de lângă o apărare croată visătoare, se înalță și trimite, plouat, spre 2-0. Mingea e respinsă doar până la Ianis. Care îndeplinește previziunea. Și marchează în fața tatălui său, cel care o făcea cu fix 25 de ani înainte. În SUA.

Prea ușor

Cu Brekalo accidentat și ieșit, pare că nu e deloc ziua croaților. Așa cred și ai noștri. Se relaxează repede și, la doar 4 minute, iau gol. Șut de la distanță al lui Vlasici, omul care a bătut-o pe Real Madrid din tricoul lui ȚSKA Moscova. Parcă, parcă prea ușor pentru Radu, care a atins mingea. Și putea s-o scoată. Deja 2-1 și nu e minutul 20!

Ivan, preferat în locul lui Coman, înoată pe teren. Nici Man, dincolo, nu e departe. Se fierbe. Ștefan aleargă cât poate, Băluță e bravissimo, Pașcanu respinge și el la o fază fixă grea. Cel mai aproape de 3-1 sunt Cicâldău și Ivan. Dincolo, croații presează și ei egalarea. Se face, cumva, pauză.

Putea fi „dublă”

Bară! Cum era să dea Ianis și "dublă" azi? Cu Man faultat aproape de careul advers, Ianis execută cu boltă și, cu puțină șansă, refăcea diferența de două goluri. Dar rămânem peste ei. Și parcă avem încrederea aia, încredere pe care n-am avut-o niciodată, că n-o să avem emoții pe final.

Pârjolul scade în minutul 60, soarele se ascunde după dealul mic - au pus muntele cu castel în partea greșită! - și Jakolis, fratele fostului stelist, ne dă primele emoții din repriza a doua. Radu prinde.

Minunea debutantului

Băluțăăăăăăăăăăăăăăăă! Dați copy paste „ă”-ului în minte și strigați-l cât puteți voi de tare, că-n ziar nu ocupă. Tudor, debutant azi la U21, omul meciului și până atunci, recuperează în marginea careului mare, e suficient de cerebral încât să dribleze în careu și îl execută puternic, cu sete, pe portar. Incredibil!

Și terminăm meciul, ca niciodată, cu „ole”-uri la final. Și 4-1, gol al nou-intratului Petre în ultimul minut regulamentar. Prima noastră victorie la un Euro, cel mai tare succes de până acum la acest Campionat.
De ce să nu avem și generația de auraș?

5 victorii din 5 meciuri oficiale are Mirel Rădoi la cârma echipei naționale de tineret

CLASAMENT GRUPA C

clasament

Calcule pentru calificarea în semifinale

După victoria senzațională cu Croația, echipa lui Mirel Rădoi își poate face calcule pentru a ajunge mai departe în competiție. În semifinale se califică cele trei câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi.

CE 2019 mai are însă și o altă miză. Primele 4 echipe se califică la JO Tokio 2020.

Anglia nu este membră a Comitetului Olimpic Internațional (la Olimpiadă participă delegația Marii Britanii), astfel că dacă ajunge în semifinale, va mai fi organizat un play-off între locurile doi care nu prind penultima fază, pentru desemnarea ultimei echipe care ajunge la turneul olimpic de la anul.

  • Dacă Anglia câștigă grupa C și România termină pe locul doi, „tricolorii” își asigură cel puțin un loc în barajul locurilor secunde pentru JO Tokio 2020.
  • Dacă Anglia se califică de pe cel mai bun loc doi, în play-off-ul pentru Olimpiadă vor juca automat locurile secunde din grupele A și B.

România U21 - Croația U21 4-1 (Pușcaș - pen. 11, Hagi 14, Băluță 66, Petre 90+4 / Vlasic 18)

 

OCAZIA URIAȘĂ A LUI PUȘCAȘ DIN MIN. 2

 

Ocazie mare pentru România

Ocazie mare pentru George Pușcaș în minutul 2 #HaiRomânia #TVR1 #TVRHD

Publicată de TVRSport pe Marţi, 18 iunie 2019

 

GOLUL DE 1-0

 

Golul lui George Puscas

George Pușcaș a deschis scorul pentru România în minutul 11 și Ianis Hagi a majorat diferența 3 minute mai târziu. România conduce cu 2-0! #HaiRomania #Euro2019

Publicată de TVRSport pe Marţi, 18 iunie 2019
  • Primul gol, cel al lui George Pușcaș, a venit în urma unui penalty acordat prin intermediul VAR.

 

GOLUL DE 2-0

 

Golul lui Ianis Hagi

Spre bucuria lui Gheorghe Hagi, Ianis a marcat pentru 2-0 în partida România - Croația. Tricolorii lui Mirel Rădoi conduc în minutul 30 cu 2-1 după ce Vlasic a redus diferența

Publicată de TVRSport pe Marţi, 18 iunie 2019


  • Ianis Hagi marchează pentru 2-0, în aceeași zi în care tatăl său, Gheorghe Hagi, reușea o „bijurerie” în meciul cu Columbia, în urmă cu 25 de ani.

Ianis Hagi marchează pentru 2-0 în România U21 - Croația U21

 

OCAZIA LUI IVAN DIN FINALUL PRIMEI REPRIZE

 

 

 

GOLUL DE 3-1

 

Golul marcat de Tudor Băluță

GOOOOOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Tudor Băluță a marcat pentru 3-1 la chiar primul meci jucat pentru naționala de tineret. În minutul 75, România - Croația 3-1

Publicată de TVRSport pe Marţi, 18 iunie 2019

 

GOLUL DE 4-1 

 

România – Croaţia: 4-1, în minutul 90

GOOOOOOL! Tricolorii se îndreaptă spre victorie: 4-1 https://www.tvrplus.ro/live/tvr-1 #EURO2019 #TVR1 #HaiRomânia!

Publicată de TVR1 pe Marţi, 18 iunie 2019

 

 4.035de spectatori asistă la partidă, dintre care majoritatea, români.

Românii au fost protagoniștii unei scenografii emoționante. Vezi AICI mesajul transmis de către suporteri.

ECHIPELE DE START

ROMÂNIA: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan - T. Băluță, Cicâldău - Man, I. Hagi, A. Ivan (Coman 72) - Pușcaș (Petre 89)
ANTRENOR: Mirel Rădoi
REZERVE: Căbuz, A. Vlad, Boboc, Ad. Petre, R. Grigore, Vl. Dragomir, V. Ghiță, Nedelcu, Ad. Rus, Fl. Coman, A. Ciobanu, Olaru

 

CROAȚIA: Posavec - Uremovic, Katic, Benkovic, Sosa - Vlašic, Šunjic, Moro (Ivanušec 68) - Halilovic (Muric 77), Jakoliš, Brekalo (Bradaric 14)
ANTRENOR: Nenad Gračan
REZERVE: Grbic, Šemper, Majer, Bistrovic, Kalaica, Borevkovic, Bašic, Muric, Kulenovic, Ivanušec, Bradaric, Čabraja

Arbitru: Bobby Madden / Asistenți: Frankie Connor, David Roome (toți din Scoția)
Stadion Olimpic (Serravalle, San Marino), capacitate: 6.664

⇒ ora 19:04 Jucătorii naționalei României au ieșit la încălzire.

romaniau21

⇒ ora 18:49  Doar 100 de bilete au cumpărat croații pentru meciul de astăzi. Românii au achiziționat restul tichetelor. Detalii AICI!

⇒ ora 18:30 Jucătorii noștri au ieșit să inspecteze terenul, în ținuta oficială.

⇒ ora 18:15 Avem primele imagini din vestiarul echipei naționale.  Portarul Andrei Radu este căpitan, iar Ianis Hagi poartă numărul 10.

 

 

Au mai rămas 75 de minute până la debutul la EURO. Vestiarul tricolorilor e pregătit! FORZA TRICOLORII! ...

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 18 iunie 2019

 

⇒ ora 17:15  Românii au început să se adune în zona dedicată fanilor naționalei lui Mirel Rădoi.

 

În Fan Zone-ul din San Marino, fanii tricolorilor au început "meciul" dinaintea marelui meci! FORZA TRICOLORII! ...

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 18 iunie 2019

 

ora 16:30 Așa se vede fan-zone-ul suporterilor români, filmat cu drona de către echipa GSP.


romania

⇒ ora 16:30 Suporterii români se strâng ușor-ușor în fanzone-ul dedicat. Mai jos, imaginea transmisă din San Marino de fotoreporterul GSP Raed Krishan.

1 +26 FOTO

live de la 19:30 » România U21 - Croația U21

EMISIUNEA GSP LIVE la pauza MECIULUI

Vezi AICI live + statistici

Micuța arenă San Marino-Serravalle va fi plină la ora meciului. Organizatorii au anunțat că doar 500 de tichete din cele 4.500 scoase la vânzare mai erau disponibile luni seară.

Românii vor domina atmosfera din tribune. Conform surselor oficiale, croații au cerut doar 100 de tichete.

 

 

„E o mare bucurie și onoare să vedem atâta afecțiune pentru echipa națională. E o emulație extraordinară, organizatorii sunt impresionați, la rândul lor”Vlad Munteanu, manager operațional FRF pentru loturile de juniori și tineret

PROGRAMUL GRUPEI C LA EURO U21 2019

Azi, 18 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Croația (Serravalle, San Marino)
  • 22:00 - Anglia - Franța (Cesena)

Vineri, 21 iunie

  • 19:30 - ROMÂNIA - Anglia (Cesena)
  • 22:00 - Franța - Croația (Serravalle, San Marino)

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - ROMÂNIA - Franța (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

VEZI ȘI:

AICI ai programul, rezultatele live și clasamentele actualizate de la EURO 2019

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (512)
chromophobia
chromophobia  •  19 Iunie 2019, 09:28

Eu acum observ ca Tudor Baluta e debutant la Romania U21.Pai daca am ajuns in situatia asta,lucrurile se indreapta catre un viitor f.bun pt noi.Vreau sa cred ca dupa atat de multi ani,generatia asta ne va face fericiti.N-am mai avut atata incredere intr-o generatie de acum 19 ani,de la Euro 2000 cu Hagi.Chiar daca am mai avut 2 calificari la Euro de atunci

ion.ionescu
ion.ionescu  •  19 Iunie 2019, 07:50
Postat de Dimache Gelu pe 19 Iunie 2019, 01:17

GENERATIA DE AURASHI?..PI BUNI.. CAND 6 MILIOANE DE ROMANI TRAIESC AFARA IAR CEI MAI BUNI FOTBALISTI RADU SI PUSCAS SUNT CREATI DE STRAINI..VOI SPUNETI ..CE?,,BLASFEMII?..OCUPATI-VA IN CONTINUARE DE UMFLAT JUCATORI-NEAMURI-PE BRANZA..AURASHILOR.. BLEAH

Numai un *** putea un asemena comentariu plin de ura si prostie !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

416035585491188
Dimache Gelu  •  19 Iunie 2019, 01:17

GENERATIA DE AURASHI?..PI BUNI.. CAND 6 MILIOANE DE ROMANI TRAIESC AFARA IAR CEI MAI BUNI FOTBALISTI RADU SI PUSCAS SUNT CREATI DE STRAINI..VOI SPUNETI ..CE?,,BLASFEMII?..OCUPATI-VA IN CONTINUARE DE UMFLAT JUCATORI-NEAMURI-PE BRANZA..AURASHILOR.. BLEAH

Vezi toate comentariile (512)
Comentează