FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U20 1-0

ROMÂNIA U21 - DANEMARCA U20 1-0 // Și-a revenit Drăguș! „Decarul” a marcat un supergol și a adus victoria României în amicalul cu Danemarca U20

FOTO: Raed Krishan +21   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 25 martie 2019 21:05

România U21 s-a impus în fața reprezentativei sub 20 de ani a Danemarcei, scor 1-0. 

  • Vlad Nedelea, reporterul Gazetei Sporturilor, și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Spania de unde oferă cele mai noi informații din cantonamentul „tricolorilor”.

„Tricolorii” au controlat autoritar ostilitățile în debutul partidei, dar fără a-și crea șanse importante de gol. Prima acțiune periculoasă la poarta lui Jensen a venit în minutul 25, când Dragoș Nedelcu a șutat puternic, sub bara transversală, de la 25 de metri. Mingea a fost respinsă în corner.

Reușita de 1-0 a venit cu trei minute înainte de pauză. „Decarul” Denis Drăguș a preluat elegant o „diagonală”, apoi a trimis necruțător în vinclu, la colțul lung.

Rezerve cu ritm

Schimbările efectuate de cei doi antrenori au aprins partida după pauză. România a cerut în două rânduri penalty-uri, în ambele cazuri implicat fiind Lorand Fulop. Danezii au ratat cea mai mare șansă în minutul 69.
Nikolai Laursen a driblat doi adversari, apoi a trimis slab din preajma careului mic.

Florinel Coman, intrat în minutul 61, a agresat defensiva adversă pe contraatac, ratând două șanse bune în minutele 74 și 77.

„Tricolorii” câștigă astfel ultimul test din cantonamentul din Marbella, după ce în primul amical cedaseră în fața Spaniei, scor 0-1.

EURO 2019

România face parte din grupa C a Campionatului European de tineret din 2019. Adversarele „tricolorilor” sunt Anglia, Franța și Croația.

PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie 2019: România– Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
1 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

România U21 - Danemarca U20 1-0
A marcat: Drăguș '42

Meciul integral

S-a terminat partida! România se impune 1-0.

min. 87: Vlad Dragomir face pressing asupra portarului și recuperează mingea. Centrează foarte bine în careu, dar reluarea vârfului „tricolor” e blocată.
min. 82:
Adrian Rus intră în locul lui Ricardo Grigore. 
min. 77:
Florinel Coman are o acțiune solitară în banda stângă. Pătrunde în careu și șutează la colțul lung. Portarul danez respinge în corner. 
min. 75:
Andrei Vlad iese mult în afara careului pentru a bloca un contraatac al nordicilor. 
min. 70:
Tudorie, Lorand Fulop și Butean ies de pe teren. Intră în locul Sorescu, Vlad Dragomir și Sîntean.
min. 69: 
Nikolai Laursen scapă de marcaj la 8 de poarta noastră, dar trage slab, direct în portar. 
min. 65:
Lorand Fulop este din nou doborât în careul advers. Arbitrul fluieră fault în atac. 
min. 61:
Moruțan, Nedelcu și Drăguș ies de pe teren. În locul lor intră Florinel Coman, Carlo Casap și Drăghici. 
min. 48: Fulop cade în careu după un contact cu un fundaș advers. Arbitrul înfruntării nu acordă lovitură de la 11 metri. 

Fabio Capello asistă la amicalul „tricolorilor”

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză: România conduce cu 1-0!

min. 42, GOL ROMÂNIA: Denis Drăguș marchează cu o execuție fantastică! Vârful Viitorului preia superb la marginea careului și trimite mingea direct în vinclu, la colțul lung. 
min. 41:
Danezii scapă pe un contraatac supranumeric. Încearcă o finalizare de la distanță, blocată. 

rk02427 01 +22 FOTO

min. 35: Ricardo Grigore e neglijent în propriul careu. Pașcanu intervine și rezolvă situația. 
min. 26:
Dragoș Nedelcu șutează puternic de la 25 de metri. Portarul nordicilor respinge greu în corner. 
min. 24:
Darius Olaru șutează de la 20 de metri mult pe lângă poartă.
min. 15:
„Tricolorii” controlează ostilitățile, construiesc în jumătatea adversară, dar fără ocazii importante. 
min. 4:
Moruțan are prima șansă de gol. Mijlocașul de la FCSB șutează din 7 metri, dar lovitura e blocată de fundașii danezi. 

A început partida!

18:05

Situație incredibilă înainte de meciul României. Deși „tricolorii” au ieșit deja la încălzire, adversarii încă nu au ajuns la Marbella Football Center. Sursele GSP susțin că danezii s-au dus la alt stadion! Astfel, startul meciului dintre România și Danemarca va întârzia. Nordicii au ajuns la arenă abia la ora 18:12.

u21

Echipele de start

România: Căbuz - Butean, Pașcanu, R. Grigore, R. Boboc - Nedelcu, Moruțan - Olaru, Fulop, Drăguș - Tudorie
Rezerve: A. Vlad - Casap, Ciobabu, Fl. Coman, Drăghici, Dragomir, V. Ghoerghe, V Ghiță, A. Rus, Sintea, Sorescu, Fl. Ștefan
Selecționer: Mirel Rădoi

Danemarca: P. Jensen - Anyembe. Kaltoft (cpt.), Bech, Amundsen - Strunck , J. Sorensen - Lunding, N. Laursen, Eskesen - Odgaard
Selecționer:  Lars Knudsen

Naționala pregătită de Mirel Rădoi va înfrunta naționala sub 20 de ani a Danemarcei, chiar dacă pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal apărea drept adversara selecționata U21 a nordicilor (detalii AICI). 

În primul amical al cantonamentului din Spania, România U21 a fost învinsă de reprezentativa similară a Spaniei, scor 0-1. 

Fără căpitanul Ionuț Radu

Pentru acest meci, selecționerul Mirel Rădoi nu va putea conta pe portarul Ionuț Radu, căpitanul naționalei și unul dintre cei mai buni jucători. Acesta se va întoarce azi la echipa de club, Genoa, conform unei înțelegeri avute încă de la începutul stagiului (detalii AICI).

Lotul pentru meciul cu Danemarca U20

Portari: 12. Cătălin Căbuz, 23. Andrei Vlad

Fundași: 2. Radu Boboc, 3. Florin Ștefan,  4. Alex Pașcanu, 5. Ricardo Grigore, 6. Virgil Ghiță, 19. Mihai Butean, 18. Adrian Rus 

Mijlocași: 8. Carlo Casap, 9. Stephan Drăghici, 11. Valentin Gheorghe, 13. Olimpiu Moruțan, 15. Andrei Sîntean • 16. Dragoș Nedelcu • 17. Darius Olaru, 20. Andrei Ciobanu • 21. Lorand Fulop • 22. Deian Sorescu   24. Vlad Dragomir

Atacanți: 7. Florinel Coman,  10. Denis Drăguș, 14. Alexandru Tudorie

Vezi și: 

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA // România U21, cantonament în Italia înainte de EURO 2019 » Ce decizie au luat Rădoi și staff-ul naționalei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
alexandru.popescu
alexandru.popescu  •  25 Martie 2019, 21:59
Postat de adi67 pe 25 Martie 2019, 21:34

Pijama , tu ai o singura preocupare , vad . De ce nu creezi un site Anti-Mimao , ca ai avea trafic din belsug si v-ati distra de minune . Si cand e vorba de Halep sau de LA Lakers , tu tot de Dinamo ...bla-bla

Cat sa decazi, incat sa iei apararea mimaovistilor din postura de rapidist? Le-au murit chiar toti sustinatorii?

adi67
adi67  •  25 Martie 2019, 21:34
Postat de alexandru.popescu pe 25 Martie 2019, 21:06

Rinistul rocky aka cap de bolovan traieste cu impresia ca nationala Romaniei sta in jucatorii de mana a 10-a de la Mimao.

Pijama , tu ai o singura preocupare , vad . De ce nu creezi un site Anti-Mimao , ca ai avea trafic din belsug si v-ati distra de minune . Si cand e vorba de Halep sau de LA Lakers , tu tot de Dinamo ...bla-bla

blatistu49
blatistu49  •  25 Martie 2019, 21:31

hai ba am jucat cu niste copii de f tineri si de 16 17 ani au avut danezii terminati cu .....

Vezi toate comentariile (28)
Comentează