FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ITALIA

ROMÂNIA U21 LA EURO 2019 // VIDEO EXCLUSIV Elevii lui Mirel Rădoi au un meniu special în fiecare zi » Chef Petru din Cluj Napoca gătește pentru „tricolori”

Chef Petru Plotună +2   FOTO
Chef Petru Plotună

Articol de - Publicat duminica, 16 iunie 2019 08:58

Petru Plotuna e bucătarul care se va ocupa de toate detaliile culinare pentru naționala României U21 pe parcursul EURO 2019. E de 20 de ani în Italia și știe ce nu trebuie să le lipsească jucătorilor din meniu.

  • Au mai rămas 2 zile până la debutul României U21 la  EURO 2019. Marți jucăm împotriva Croației;
  • Reporterii Vlad Nedelea și Răzvan Luțac, fotoreporterul Raed Krishan și operatorul Cosmin Nistor sunt în cantonamentul României U21 din Italia, de unde oferă cele mai noi informații înainte EURO 2019.

 

 

Naționala U21 a României a ajuns la Forli, unde va sta pe toată perioada Campionatului European. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au bucurat de o primire călduroasă din partea românilor stabiliți acolo.

Circa 3.000 de români sunt în Forli, printre ei și Petru Plotuna, bucătar-șef la hotelul unde echipa noastră este cazată, un clujean stabilit de ani buni în Italia.

„Sunt sentimente de emoție și de bucurie în același timp. Nu în fiecare zi sosește aici o națională a României. Am vorbit deja cu Mirel Rădoi, probabil că jucătorii au aflat că îi așteaptă un bucătar român. Pentru mine va fi o plăcere să gătesc pentru ei”, a spus bucătarul de la Grand Hotel Forli.

Meniu special pentru fiecare zi

Jucătorii naționalei U21 vor avea un meniu special, adaptat în funcție de cerințele medicului echipei noastre: „Meniul e special pentru sportivi. A fost stabilit cu medicul echipei pentru fiecare zi în parte, în funcție de caloriile pe care trebuie să le consume. Nu e ceva dificil, sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. E nevoie de atenție”.

„Ar fi o mândrie să treacă mai departe”

Petru cunoaște naționala României, dar în atenție i-au fost jucătorii ce au trecut prin Italia. Ianis Hagi, Ionuț Radu și George Pușcaș sunt fotbaliștii de la care așteaptă cele mai multe realizări.

„Îi cunosc pe jucători, în special pe cei care evoluează în Italia. Pe Ianis l-am văzut la Fiorentina, pe Radu la Genoa. Pe ceilalți mai puțin. Sper ca naționala să se descurce bine la EURO. Ar fi o mândrie pentru noi să se califice mai departe. Sper să fie mulți români. Pentru că aici sunt mulți în zonă care așteaptă această competiție”.

MENIUL DE AZI

FRF.ro a publicat meniul de azi:

  • Salată (boluri diferite): rucola, salată verde, varză, morcov, țelină, roșii, porumb, ton mărunțit, lămâie
  • Supă de vită
  • Carne de curcan
  • File de biban la cuptor cu ierburi aromatice
  • Orez basmati
  • Spaghetti cu ulei de măsline – sos roșu sau alb și parmezan
  • Pâine albă, pâine integrală, pâine prăjită
  • Fructe: kiwi, banane, struguri
  • Tartă cu fructe
  • Suc natural de portocale, portocale roșii și apă plată

dang6664

„Sunt de aproape 20 de ani în Italia. În Forli din 2011. Aici la hotel suntem 5-6 români. Ne-am obișnuit să lucrăm printre străini. Dar să lucrezi printre români e o plăcere. Mai poți schimba o vorbă în limba ta.

Avem în plan o ultimă cină festivă. Punem la punct ultimele detalii, iar dacă cei din conducere vor fi de acord vom face ceva special, în specific românesc. O surpriză pentru băieți”

Petru Plotună, bucătar-șef

VEZI Și:

START în Euro U21! Cine sunt principalele favorite, cum arată programul pe primele 5 zile + arbitri români la prima partidă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează