FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” » Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”

Romulus Gabor, primul din stânga, într-o fotografie ce datează din 1984 / Sursă foto: Imago Images +39   FOTO
Romulus Gabor, primul din stânga, într-o fotografie ce datează din 1984 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 18:37 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 01:30

Romulus Gabor, 62 de ani, fost fotbalist important în prima divizie, cu 35 de meciuri la prima reprezentativă, a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre perspectivele echipei naționale. „Tricolorii” sunt din ce în ce mai aproape de EURO, iar „Cangurul” Gabor consideră că aceștia ar avea nevoie de mai multă susținere.

Într-o săptămână decisivă pentru viitorul naționalei și al fotbalului românesc, Romulus Gabor transmite un mesaj de unitate. Fostul mare atacant al Corvinului a radiografiat actuala generație a României, ajungând la concluzia că Stanciu&co. au resurse pentru a reuși rezultate importante în următorii ani.

Cheia convocării a doi dintre tricolori » Edi Iordănescu vrea să fie pregătit de orice în „dubla” cu Israel și Elveția
Israel - România
Cheia convocării a doi dintre tricolori » Edi Iordănescu vrea să fie pregătit de orice în „dubla” cu Israel și Elveția

Romulus Gabor: „Alții mai buni nu sunt la ora actuală! Încurajați-i!”

„Eu cred că ne vom califica! Și, cum am mai spus-o, cu toții ar trebui să fim mai aproape de echipa națională, mai patrioți. Ăștia sunt jucătorii pe care îi avem la ora actuală...

Încet-incet, vor prinde și ei încredere și altele vor fi și rezultatele. Alții mai buni nu sunt la ora actuală, iar eu cred că putem face ceva cu acești băieți. Nu cred că se pune problema să nu ne calificăm. Eu sunt mai naționalist, mai patriot, trebuie susținuți!

„Toată lumea ne denigrează, fiți mai patrioți!” »  Discursul unei legende în săptămâna decisivă a naționalei: „Alții mai buni nu sunt!”
Romulus Gabor, în studioul Gazetei

Poate că jocul nostru n-a fost cel mai frumos, dar [jucătorii] nici nu au campionate puternice unde să joace, nu dau peste adversari foarte puternici. Se vede asta și în jocul lor. Sunt multe de spus, dar eu zic că ar trebui să-i încurajăm mai mult”, crede Romulus Gabor. 

Romulus Gabor, sfat pentru „tricolori”: „Să pună mai mult suflet, să fie atașați de culorile țării”

Hunedoreanul Romulus Gabor, care a făcut istorie în tricoul Corvinului, știe ingredientul la care fotbaliștii naționalei ar trebui să apeleze mai des:

Au nevoie de o motivație sentimentală atunci când sunt aici. Să pună mai mult suflet, să fie mai atașați de culorile țării. Toată lumea denigrează țara noastră, dar e o țară atât de frumoasă... Să fim lângă ei, eu zic că acum chiar nu putem rata calificarea.

Eu cred că vom câștiga cu Israel! Avem nevoie de determinare și, bineînțeles, să te și lase adversarul să joci. În meciul tur, ei și-au creat câteva ocazii de poartă mai clare decât ale noastre. 

(...) Dar s-a întâmplat să fie și acest război, cred că i-a afectat destul de mult pe israelieni. Eu zic că moralul nostru e peste cel al lor și cred că ai noștri vor aborda meciul cu încredere, n-ar trebui să aibă teamă. Asta e foarte important, să nu aibă teamă”, a spus Gabor, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

35 de selecțiiare Gabor la prima reprezentativă, strânse în perioada noiembrie 1981 - aprilie 1986. A înscris două goluri

+35 FOTO

Romulus Gabor: „A început să-mi placă Edi Iordănescu în ultimele meciuri”

Balon de Aur al Campionatului Mondial de tineret de la Sydney, în 1981, Gabor mai spune că a remarcat o îmbunătățire în jocul „tricolorilor” la ultimele acțiuni. Propune, totodată, o reformă în așa fel încât campionatul intern să devină o piață mult mai atractivă pentru națională.

„În ultimele jocuri, a început să-mi placă Edi. Am văzut că joacă mai mult pe atac, jucătorii încep să pună presiune pe advesari, fac recuperări. Avem niște jucători de viteză, cu calități.

Ce nu mi place sunt aceste pase poziționale, nu verticalizăm mai mult și tot pasăm în lateral. Dar să știți că el e aproape de jucători, el știe mai bine cine e în formă. 

Eu zic că viitorul ar trebui gândit în așa fel încât să ai de unde alege din campionatul nostru. De unde să avem jucaători pentru națională dacă nu avem de unde să-i alegem?

Eu cred că, în primul rând, trebuie făcut ceva pentru țara asta, pentru sport, nu doar pentru fotbal. Trebuie să fim mai patrioți, mai naționalisti. Tot felul de impresari au interese pentru ca fotbaliștii lor să joace, dar cred ca prioritate ar trebui să aibă jucătorii noștri”, a mai spus Gabor. 

304 meciuria bifat Gabor în Liga 1, reușind să înscrie și 64 goluri. A debutat pe prima scenă pe 28 octombrie 1978, în FC Argeş - Corvinul 2-0

Avem o generație destul de valoroasă. Nu la fel de valoroasă precum altele din trecut, dar destul de valoroasă. Calificându-se la EURO, cred că acești jucători vor prinde alt moral, vor deveni mai încrezători”.

- Romulus Gabor

VIDEO Dezvăluirea lui Romulus Gabor, după 36 de ani: „Am refuzat Steaua și a fost vina mea! Veniseră la mine cu pașaportul pentru Supercupa Europei de la Monte Carlo”

Citește și alte știri despre echipa națională:

EXCLUSIV A pus umărul la calificarea României la primul Euro al ”tricolorilor”, acum știe cum putem învinge Israelul: „Cu atitudine, caracter, fără să tremure picioarele”

CALCULE Mulțumim, Kosovo! România e tot mai aproape de calificare » Cum ajungem la Euro 2024

Valentin Mihăilă, așteptat în cantonamentul echipei naționale

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
itu52
itu52  •  14 Noiembrie 2023, 00:21

Vremurile s-au schimbat. Am dat boema chicii pe zornăitorii clicii. Asta spune și poza articolului.

ricco
ricco  •  13 Noiembrie 2023, 21:13

De ce TREBUIE sa-ncurajam NULITATILE fotbalistice???... NU pot sa joace fotbal, OK... In constructii e MARE nevoie de mina de lucru... In acest fel ar face ceva UTIL iar lumea i-ar RESPECTA...

mishu_74
mishu_74  •  13 Noiembrie 2023, 19:31

efectiv ma scarbiti cu titlurile vostre trunchiate, doar pentru click-bait, can-can si viralizare. nu sunteti in stare sa faceti nici macar un singur articol bun, cu esenta, plin de material sportiv. trebuie sa creati polemici, sa rearanjati cuvinte in gura oamenilor de fotbal ca sa intre lumea sa citeasca. e ultima data cand mai citesc ceva aici sau mai scriu...si cred ca toti ar trebui sa facem la fel, pana va invatati minte si schimbati stilul asta fake ce reprezinta intreaga societate din tara aia.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează