FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

SELECȚIONER U21 / Adrian Mutu, validat azi în unanimitate de Comisia Tehnică a FRF! » De ce au picat variantele Iordănescu, Enache și Chivu

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 14:31

Comisia Tehnică s-a întrunit astăzi și a votat în unanimitate numirea lui Adrian Mutu în funcția de antrenor al naționalei U21.

Mutarea va deveni oficială marți, după ce Comitetul Executiv va aproba propunerea validată azi de toți membrii Comisiei Tehnice din cadrul Federației

Adrian Mutu, singurul dispus să renunțe la actualul angajament

Pe lista scurtă a Federației, mai rămăsăseră Cristi Chivu, Edward Iordănescu și Costel Enache. Surse federale susțin că s-a luat legătura cu toți cei enumerați, dar Adrian Mutu a fost singurul care a fost dispus să demisioneze de la echipa de club

„Briliantul” va renunța la postul de antrenor al echipei U21 a celor de Al Wahda, condiție cu care Iordănescu (Gaz Metan), Enache (Petrolul) și Chivu (Inter Milano U17) nu au fost de acord. 

Rădoi conduce la Tokyo. Ce va face Mutu? 

În vară, când selecționata U21 va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. E arhicunoscut faptul că Rădoi, numit între timp la prima reprezentativă, a insistat ca el să conducă echipa la Tokyo, trecându-și în acest sens și o clauză în contractul cu „naționala” mare. Rămâne de văzut ce rol va juca Mutu în această ecuație, dacă va face și el deplasarea. 

Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate încă de pe 11 decembrie 2019 numirea lui Mutu la cârma echipei care a ajuns până în semifinalele Europeanului de tineret de anul trecut. 

Singurele experiențe în antrenorat ale „Briliantului” s-au consumat la FC Voluntari, în 2018, când a salvat echipa de la retrogradare, și la echipa U21 a celor de la Al Wahda. 

Cine face parte din Comisia Tehnică a FRF: Mihai Stoichiță - președinte, Ion Geolgău, Mirel Rădoi, Aurel Țicleanu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dumitru Moraru, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Marcel Răducanu, Dan Apolzan, Mihail Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Zoltan Jakab, Mirel Albon

TREBUIE SĂ DUCĂ ECHIPA LA EURO

Obiectivul viitorului selecționer va fi calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2021. România U21 ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, cu 10 puncte strânse în 5 meciuri.

CLASAMENT  ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Danemarca 515
2. România510
3. Finlanda57
4. Ucraina43
5. Irlanda de Nord 3
6. Malta    41

Vezi și: 

EXCLUSIV Ionuț Chirilă furibund: „Mutu la naționala U21? E ca și cum m-ai pune pe mine director la banca Rothschild”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Superliga
De ce nu plusează FCSB pentru Louis Munteanu » Planul la care Gigi Becali lucrează în culise: salariu de vedetă
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”
Gimnastica
Diana Bulimar, interviu fără secrete: „Eu țip și urlu în sală, fără militărie nu se poate, pe copii îi fură peisajul” + experiența America Express și pasiunea ședințelor foto: „Exprim prin imagini ceea ce simt”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (32)
2003147519702958
Popescu Sorin  •  09 Ianuarie 2020, 15:45

Din nou s-a ales solutia cea mai proasta! La fel ca cea cu Radoi la echipa mare! Nu stiu ce mai cauta nemernicul de Burleanu la federatie. Se pare ca iese la iveala toata gangrena de la federatie: constituire de grup mafiot. Felicitari!

1775733472559535
Gabi Lachner  •  09 Ianuarie 2020, 18:16

Ce pot învăţa copiii de la unul care se droga , şi-a părăsit familiile, când era la Argeş şi MARELE DOBRIN a vrut să-l scoată de pe teren el a refuzat!!! Dacă toate acestea sunt calităţi atunci s-a făcut o alegere perfectă!!!

aldo_m
aldo_m  •  09 Ianuarie 2020, 20:54

am si eu o intrebare ce l recomanda pe mutu sa fie antrenor la tineret CE L RECOMANDA deci tineretul trebuie sa bea sa faca scandal ca mutu asta a facut toata cariera sau o fi sluga lui burleanu

Vezi toate comentariile (32)
Comentează