FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA

SUEDIA - ROMÂNIA // Gică Hagi agită apele înaintea duelului cu Suedia: „Ianis nu s-a dus acolo cărător de mingi!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 martie 2019 10:06

Înainte de Suedia - România, azi, ora 19:00, debutul în preliminariile Euro 2020, Gică Hagi (54 de ani) pune presiune pe selecționerul Cosmin Contra și vrea să-l vadă pe Ianis, fiul său, pe teren. 

„N-a demonstrat că merită să joace? De ce spui «probabil că va intra»? El a demonstrat că e în formă, poate e cel mai în formă decar din România, chiar dacă şi Gigi (n.r- Gigi Becali) a zis acelaşi lucru de Tase (n.r. - Florin Tănase), dar în meciul cu Steaua, Ianis a fost cel mai în formă. Dacă nu, rămânea la U21 şi juca acolo! Dar, dacă a fost promovat, nu e acolo doar ca să care mingile", a fost replica lui Gică Hagi pentru moderatorul TV Digi Sport Vali Moraru.

Argumentele prin care Hagi senior și-a susținut, în direct, pledoaria pro Ianis contra Suediei: „Singurul jucător sub 21 ani care este căpitan şi care are şi personalitate. Şi-a dus echipa în play-off doi ani la rând, în condiţiile în care nu are jucători cu personalitate în spate, cum se întâmplă la alte echipe. Ianis, anul trecut, şi cu Mitriţă au fost cei mai buni! Ianis s-a consolidat, e mult mai matur, are personalitate, are 20 de ani".

„Regele” nu vrea ca Ianis să fie comparat cu el pentru că fiul lui l-a depășit clar la un anumit capitol: „Nu-l mai comparaţi cu mine! El este căpitan de la 16 ani, eu am ajuns abia la 22!”.

În echipa pe care cel mai probabil Contra o va alinia la start cu Suedia, Ianis nu e printre titulari. 

VIITORUL LUI IANIS

Gică Hagi a fost în urmă cu aproape două săptămâni în Belgia, la un schimb de experiențe cu oficialii lui Anderlecht, care la rândul lor au vizitat Academia de la Ovidiu.

„Am fost invitat la Anderlecht. A fost un schimb de idei despre organizarea clubului. Am realizat că avem idei comune. Să vedem ce va fi pe viitor, poate o colaborare.

Dacă Ianis va juca bine, atunci cu siguranță că va veni o nouă oportunitate să plece în străinătate. Cei de la Anderlecht decid dacă-l vor pe Ianis sau nu. În vară poate pleca dacă are ofertă”, a mai spus antrenorul Viitorului pentru sursa citată. 

9goluri și 6 assisturi a reușit Ianis Hagi în cele 29 de meciuri jucate până acum, în acest sezon, pentru Viitorul

2.500.000 €este cota lui Ianis Hagi, potrivit site-ului specializat în transferuri, transfermarkt.com

Citește și:

 SUEDIA - ROMÂNIA // Așa vă vrem! Diseară, România debutează în preliminariile Europeanului la care vom găzdui 4 meciuri » Cum arată echipa pregătită de Contra

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
485809194904413
Costel Tudor  •  23 Martie 2019, 19:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sexilian
sexilian  •  23 Martie 2019, 17:44
Postat de Alexandru Chis pe 23 Martie 2019, 16:08

Da, Ianos Hagi nu va cara mingiile pentru ca acestea sunt carate de altcineva. Va cara echipamentele!

va inselati,e lac de canapea........

1618597915124142
Alexandru Chis  •  23 Martie 2019, 16:16
Postat de cornelconasu pe 23 Martie 2019, 13:32

Nu aș vrea să mai comentez de Hagi, dar când vezi ce comportament și ce declară....Chiar nu ai pic de bun simț și faci o presiune murdară cum ai mai făcut ? Adică ceilalți de la tineret au fost luați ..”cărători de mingi” sau toți trebuie să fie titulari ?! Al tău a fost și este căpitan pentru că echipa este a lui ta-su, nu că la 16 ani, 17,18, 19, 20 , a fost cel mai bun din echipă ! La Viitorul au evoluat jucători importanți care au fost umiliți de faptul că Ianis era pus căpitan și nu dau decât un exemplu : Cernat care are mai multe jocuri la nivel de CL și decât ta-su , dar când te bagi în troc , te mănâncă porcii, iar ăstia neromâni sunt mai hrăpăreți !

Inaintea meciului cu FCSB Hagi spunea ca va obtine sase puncte in urmatoarele doua meciuri. Daca in meciul cu FCSB fosilele lui Bec-Ali au fost niste jaloane, in meciul urmator, cel cu CFR Cluj, copiii neintarcati ai Regelui au evoluat cu plasturi pe ochi, facandu-se de ras la ei acasa! Si cu cine? Cu... Minteoan, cel care a fost aruncat afara ca pe o masea stricata de catre Dan Petrescu! Asa ca acest asa-zis "Rege" ar cam trebui sa dea sonorul pe mute ca prea si-a luat avant, declarand ca Romania va fi campioana mondiala cu jucatorii crescuti in "Sera Avademiei", aidoma unor pui crescuti in incubator.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează