FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADUNAREA GENERALĂ

VIDEO UEFA și FIFA au venit în România să oprească intrarea politicului în fotbal și avertizează: „E de neacceptat așa ceva”

Bjorn Vassallo, director FIFA pentru Europa, și Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședinte UEFA // Foto: Cristi Preda
Bjorn Vassallo, director FIFA pentru Europa, și Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședinte UEFA // Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 18 aprilie 2019 16:16

UEFA și FIFA și-au trimis oameni la Adunarea Generală a FRF pentru a trage un semnal de alarmă referitor la implicarea politicului în fotbalul românesc.

„Nimeni din afară nu poate face această strategie pentru dezvoltarea fotbalului. Dragi prieteni, fotbalul este cel mai popular sport de pe planetă, iar asta și datorită principiilor de bună guvernanță care stau în spatele jocului.

Pentru mine și pentru noi toți, cei din familia fotbalului, cel mai important lucru este autonomia fotbalului. Din punctul de vedere al FIFA și UEFA, fotbalul trebuie să fie manageriat fără influențe politice. Așa este acum și așa trebuie să fie și în viitor. Sigur că fotbalul se poate dezvolta cu ajutorul autorităților, dar această colaborare nu trebuie să fie o ingerință”, a declarat Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședinte UEFA.

reacția fifa

„Doresc să reiterez ceea ce a spus domnul Nilsson înaintea mea, pentru FIFA, ingerința unor terțe părți sau a politicului în activitatea fotbalistică este un lucru de neacceptat! În schimb, guvernul trebuie să sprijine organizațiile fotbalistice și să contribuie la dezvoltarea fotbalului de masă.

De aceea, alături de UEFA, și cu reprezentanții României, FIFA va lucra împreună pentru a asigura acest cadru. Toți avem obligația să ne asigurăm că toate deciziile pe care le luăm sunt în favoarea și în beneficiul sportului pe care-l iubim”, a spus și Bjorn Vassallo, director FIFA pentru Europa, conform FRF.ro.

de ce au apărut aceste reacții

Declarațiile celor doi invitați vin după ce la Camera Deputaților a fost înregistrată o propunere de modificare a Legii nr. 69/2000.

Mai exact, propunerea de modificare a articolului 88.1 din legea respectivă, adică faptul că Ministerul Tineretului și Sportului, prin ordin de ministru, ar putea convoca adunare generală extraordinară care ar avea posibilitatea să stabilească alegeri, modificări de statut sau chiar dizolvare, fără a ține cont de statutele în vigoare și rolul instanțelor judecătorești.

Citește și:

Scenariu HORROR dezvăluit de Burleanu! De ce „EURO 2020 e în pericol, iar naționala și cluburile ar putea fi excluse din competițiile europene”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
romulus65
romulus65  •  18 Aprilie 2019, 23:48

Statul nu trebuie sa intervina in fotbal dar nici nu ar trebui sa construiasca stadioane. Statul roman nu trebuie sa bage bani in fotbal.

1.fcu
1.fcu  •  18 Aprilie 2019, 20:39

Nu e corect. Clonateii de la *** cum au fost bagati in liga 2 pe merit! =)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează