FOTO & VIDEO El este cel mai bătrân bărbat din lume! E incredibil ce vârstă are

Masazo Nonaka (Masazo Nonaka)   Galerie foto (3)

Articol de GSP vineri, 13 aprilie 07:36

Un japonez în vârstă de 112 ani a fost confirmat ca fiind cel mai bătrân bărbat din lume de Guinness World Records. Acesta se numeşte Masazo Nonaka şi are vârsta de 112 de ani și 259 de zile.



"Suntem foarte încântați să vă anunțăm că avem un nou titular de înregistrare pentru cel mai bătrân bărbat în viaţă. Domnul Nonaka ne poate învăța pe toți o lecție importantă despre valoarea vieții și despre modul de întindere a limitelor longevității umane", a declarat Craig Glenday de la Guinness World Records.

Masazo Nonaka s-a născut la 25 iulie 1905 la Ashoro ( Hokkaido) și a avut șase frați și o soră. S-a căsătorit cu soția sa Hatsuno în 1931 cu care avut cinci copii. Bătrânul a declarat că mănâncă dulciuri și face excursii frecvente la izvoarele fierbinți. Fiica sa a spus că tatăl ei a trăit atât de mult, pentru că a dus o viață fără griji.

Japonezul a înlocuit fostul cel mai bătrân bărbat din lume, Francisco Núñez Olivera din Spania, care a murit în ianuarie la vârsta de 113 de ani. Masazo Nonaka a fost prezentat cu un certificat prin care a fost înregistrat cu acest titlu, precum și un tort, care l-a determinat să spună " yum".