GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  EURO 2028

FOTO Aroganță sau precauție?! » Situație nemaiîntâlnită: cele 5 țări-gazdă ale Euro 2028 vor să joace preliminariile. Ce se întâmplă dacă nu termină pe loc de calificare

Naționala Angliei vrea să joace în calificări, deși găzduiește Euro 2028. Foto: Imago Images +9   FOTO
Naționala Angliei vrea să joace în calificări, deși găzduiește Euro 2028. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 10:19 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 14:40

Selecționatele din Regatul Unit și cea a Republicii Irlanda vor să-și câștige locul la Euro 2028 pe teren, deși în mod normal au calificarea asigurată în calitate de gazde. Motivul intenției neobișnuite ar fi că prin intermediul preliminarilor au posibilitatea de a disputa meciuri competitive și astfel vor fi mai bine pregătite pentru turneul final.

Potrivit tabloidului Daily Mail, țările organizatoare ale Euro 2028, Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord și Republica Irlanda, ar fi înștiințat deja forul continental că vor să participe în preliminarii și să-și câștige astfel locul la turneul final, deși, conform regulamentului, ar avea calificarea asigurată.

Totul pe cartea atacului » Echipa pe care o pregătește Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus
Belarus - România
Totul pe cartea atacului » Echipa pe care o pregătește Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus

Naționala Angliei vrea să joace în calificări, deși găzduiește Euro 2028

Motivul? Șefii federației de la Londra (FA) au exemplul de „așa nu” al Germaniei. Gazdă a Euro 2024 și calificată automat, cvadrupla campioană a lumii se zbate în mediocritate, disputând doar meciuri amicale și niciunul competitiv până la startul competiției propriu-zise.

Naționala Angliei are teama de a nu găsi adversari puternici

Chiar dacă și Anglia a trecut la rându-i prin așa ceva, ceea ce n-a împiedicat-o apoi să ajungă în semifinalele Euro 1996, FA consideră totuși că participarea în calificări îi va fi mai utilă reprezentativei Albionului pentru a se pregăti temeinic.

Există inclusiv îngrijorarea că nu vor putea fi găsiți adversari puternici pentru teste, în condițiile în care celelalte echipe de top vor fi implicate în preliminarii.

Ce se întâmplă în cazul în care țările-gazdă nu se califică din preliminarii

Sunt doar două locuri asigurate de UEFA țărilor-gazdă pentru turneul final. Astfel, 3 dintre cele 5 țări care vor să joace preliminariile vor trebui automat să-și câștige calificarea pe teren, altfel nu vor fi la Euro!

FOTO. Euro 2028, 51 de meciuri pe 10 stadioane

Wembley (Anglia). Foto: Imago Images
Principality Stadium (Țara Galilor)
„Hampden” Park (Scoția)
Aviva Stadium (Republica Irlanda)
„Casement Park” (Irlanda de Nord). Foto: Instagram
+5 FOTO

Turneul final din 2028 va totaliza 51 de mecuri, ce vor fi găzduite de 10 stadioane. Șase din Anglia, câte unul din Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord și Republica Irlanda. Meciul de debut se va disputa pe „Principality Stadium” din Cardiff (Țara Galilor), care va găzdui încă 5 partide.

„Hampden” Park, din Glasgow, și „Aviva Stadium”, din Dublin, vor primi fiecare câte 6 meciuri, iar „Casement Park”, din Belfast (Irlanda de Nord), cinci. Acesta din urmă este și cel mai mic, cu doar 35.000 de locuri.

Stadionul Wembley va găzdui finala Euro 2028

Anglia, în schimb, va găzdui grosul turneului. Nu mai puțin de 28 de meciuri, ce vor avea loc pe 6 stadioane. 

Vizate sunt „Wembley”, unde va avea loc și finala, „Tottenham Hotspur Stadium”, ambele din Londra, „Villa Park” (Birmingham), St James’ Park (Newcastle), Etihad Stadium (Manchester) și „Bramley Moore Dock” (Liverpool).

2,6miliardede lire sterline, circa 3 miliarde de euro, este de așteptat să genereze Euro 2028 pentru economia Regatului Unit

Citește și:

S-a lăsat cu acuzații grele la derby-ul etapei: „Caracatița fotbalului românesc!” » Pe cine viza mesajul

„Geană” și-a făcut un contract „beton”: „Nu-mi permit să-l dau afară, mi s-ar găuri buzunarele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  10 Octombrie 2023, 14:54

Ba ar avea meciuri oficiale: preliminariile pentru Mondiale apoi Nations League. Irlanda de Nord și Țara Galilor au șanse serioase să nu se califice la turneul final. Iar dacă două din cele 5 țări gazdă ar juca în preliminario și ar fi callificate din oficiu, meciurile nu ar mai avea aceeași miză.

pinky
pinky  •  10 Octombrie 2023, 13:13

Într-adevăr Anglia a fost aproape de calificarea în finala EURO 1996, dar asta nu înseamnă că s-a și calificat.

mr90
mr90  •  10 Octombrie 2023, 12:36

Botezatule scrii numai timpenii !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează