GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STEAUA '86

33 de ani de la Sevilla // Cifrele incredibile ale finalei Steaua - Barcelona 2-0: doar 5 șuturi pe poartă în 120 de minute!

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2019 09:00

REMEMBER STEAUA '86 - CAMPIOANA EUROPEI / 33 DE ANI DE LA FINALA CU BARCELONA. "Meciul a fost plictisitor, n-aş mai rezista în faţa televizorului să-l văd de la cap la coadă", a spus recent Gabi Balint despre finala de la Sevilla. Iar cifrele oferite de firma InStat confirmă în mare măsură acest lucru.

În 120 de minute, doar 5 şuturi din totalul de 35 au prins cadrul porţii, Steaua având trei, iar Barca două! Mai mult, Steaua a dat doar 6 pase precise în careul spaniolilor şi doar două centrări bune!

În schimb, trupa antrenată de Ienei a ţinut mai mult de minge, având o posesie de 53%, dar interesant este că viteza de pasare a fost mai mare în dreptul românilor. Ca medie, ai noştri au reuşit 13,5 pase pe minut, iar catalanii doar 11,8!

220 este indexulInStat al lui Marius Lăcătuş, primul marcator al Stelei. Al doilea, Gabi Balint, a avut un index de 206

Imagini de atunci și de acum cu jucătorii Stelei care au învins-o pe Barcelona

 

Noi, mai tehnici

Steaua a fost superioară şi în defensivă, având o medie de dueluri şi intercepţii într-un minut de posesie al adversarului de 9,8, faţă de 8,5 cât au avut elevii lui Terry Venables. Mai mult, Steaua a reuşit 32 de driblinguri, iar Barcelona doar 26. Numărul de driblinguri a fost unul echivalent ca la Astra-Steaua 2-0, când raportul a fost 22-23, în 90 de minute.

01

Duckadam, bun la penalty-uri, bun la centrări

Eroul de la Sevilla a apărat toate cele 4 lovituri de departajare, dar acesta nu a fost singurul său procentaj de 100%. Helmuth a avut 16 ieşiri pe centrări, toate reuşite! 

160 de baloanea pierdut Steaua în 120 de minute, iar Barcelona 167

Chiar dacă a avut un rol esenţial în finală, Duckadam nu a avut cel mai mare index Instat pentru că loviturile de departajare nu contează în calculul indexului. Cel mai bun român a fost Ladislau Boloni, 282, iar cel mai slab a fost Lucian Bălan, 191.

02

Nea Puiu a avut nişte cifre incredibile

Chiar dacă a jucat doar 48 de minute, Anghel Iordănescu a fost, după Boloni şi Duckadam, cel mai bun stelist după indexul InStat. La 36 de ani, împliniţi cu 3 zile înainte de finală, nea Puiu a avut nişte cifre incredibile: 96% procentaj de pase precise, 14 dueluri câştigate, 8 driblinguri reuşite, cele mai multe dintre toţi steliştii, şi 75% acţiuni reuşite.

125 de dueluriau câştigat steliştii, iar spaniolii 129

Un alt evidenţiat al Stelei a fost căpitanul Ştefan Iovan. Acesta a avut cel mai mare volum de joc, având 116 acţiuni reuşite. Următorii au fost Boloni, 103, şi Majearu, 96. Iovan a reuşit şi multe recuperări, 12, doar Belodedici având mai multe, 14. Fundaşul născut la Moţăţei a avut şi cel mai mare număr de pase precise, 71!

02

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează