GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOPAJ

"Bombă" în fotbal! Dopaj în bloc?! TOT lotul Rusiei, investigat de FIFA!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2017 09:56

Șase dintre jucătorii care au reprezentat gazda Mondialului 2018 la turneul final din Brazilia se regăsesc și în efectivul  de la Cupa Confederațiilor 2017.

Reprezentativa Rusiei a fost eliminată sâmbătă de la Cupa Confederațiilor, 1-2 cu Mexic, dar are o problemă mult mai mare în acest moment decât forma modestă a jucătorilor lui Stanislav Cercesov.

FIFA a recunoscut că a deschis o investigație de amploare, după ce i-au fost remise documente potrivit cărora întregul lot deplasat de ex-sovietici la Mondialul din 2014 a făcut parte din programul de doping al sportivilor de elită susținut și protejat de Kremlin.

Dintre cei 23 de internaționali care au reprezentat gazda CM 2018 la turneul final din Brazilia, tabloidul englez Daily Mail susține că 5 fac parte și din efectivul pe care Cercesov a mizat la Cupa Confederațiilor.

De fapt, sunt chiar 6: Maksim Kanunnikov, Denis Glușakov, Igor Akinfeev, Dimitri Kombarov, Iuri Jirkov și Aleksandar Samedov. Iar pe o listă ce cuprinde în total 1.000 de nume din toate disciplinele sportive, se mai află încă 11 fotbaliști din Rusia! În cazul tuturor ar fi vorba despre neregularități depistate la proba de urină. 

34 de jucătoriruși sunt investigați în total de FIFA. 23 au fost în lotul deplasat la CM 2014

"A fost o negare instituțională a dopajului în fotbal de ani de zile. Am văzut prea multe prezentări în care FIFA pretindea că nu are nicio problemă. Trebuie să ia în serios acest caz.

FIFA e obligată să ajungă la o concluzie și să ia măsuri pentru a proteja integritatea sportului până la startul Mondialului din Rusia, în 2018" Dick Pound, avocat, fost președinte al Agenției Mondiale Antidoping (WADA)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
marian0904
marian0904  •  25 Iunie 2017, 15:05

Un ”fost președinte al Agenției Mondiale Antidoping (WADA)”, probabil nebagat in seama de mai mult timp, revine cu o zicere fumata de mult. Oricum, fumigenele de tipul asta au fost blocate, nereusindu-se scoaterea rusilor din sport, asa cum doreau prietenii lui ***. Oare de ce mai continua?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calinescu_
calinescu_  •  25 Iunie 2017, 12:50

CE CAUTA POLITICA IN SPORT ????????????

planetfun
planetfun  •  25 Iunie 2017, 12:02

Ce mizerie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează