GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DNA

CĂLIN NISTOR LA DNA // Noul procuror șef al DNA are legături importante cu lumea fotbalului: ce rol a jucat în Dosarul „Mită pentru Arbitri”

DNA are începând de astăzi un nou procuror general
DNA are începând de astăzi un nou procuror general

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 11:24

Călin Nistor a fost delegat astăzi de către Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anti-Corupție. 

Procuror-șef adjunct la DNA în perioada în care Laura Codruța Koveși ocupa funcția de procuror șef, Călin Nistor a fost delegat în funcție de reperezentanții Consiliului Superior al Magistraturii în unanimitate, anunță Hot News.

Călin Nistor are o legătură importantă și cu lumea fotbalului, jucând un rol determinant în condamnarea lui Cornel Penescu în dosarul „Mită pentru Arbitri”, scandal care a zguduit din temelii fotbalul românesc.

Călin Nistor era procuror șef al DNA Pitești la momentul judecării acelui proces, în urma căruia Penescu, acționar la FC Argeș, a ajuns în spatele gratiilor.

 

Povestea cazului "Mită pentru arbitri"

În urma dosarului, nume grele din fotbalul românesc au ajuns la închisoare. Cornel Penescu, Gheorghe Constantin (șef la CCA la avea vreme) au fost condamnați cu executare, în timp ce Sorin Corpodean și Aurelian Bogaciu (foști arbitri), Marcel Lică (vicepreședinte al CCA la acel moment) sau Liviu Făcăleață și Dan Libertatu (oameni de încredere ai lui Penescu) au avut de ispășit pedepse cu suspendare.

„Centralii” şi asistenţii din lotul de elită au ajuns în faţa judecătorilor pentru corupţie. Patronul lui FC Argeş, Cornel Penescu, a fost acuzat de procurorii piteșteni că împărţea bani negri pe bandă rulantă la arbitri, observatori şi oficiali FRF pentru a-şi asigura arbitraje favorabile, pentru a avea prioritate la distribuirea brigăzilor comode şi protecţie la vîrful CCA!

8 iunie 2009 este data la care FC Argeș a fost retrogradată în Liga 2 din cauza condamnărilor dictate în Dosarul „Mită pentru Arbitri”

În total, dosarul a cuprins 14 persoane: 8 din fotbal şi 6 din anturajul lui Penescu. Perioada vizată: partide din sezonul 2008-2009.

Stenograme aflate la dosar indicau cum omul de încredere al lui Penescu, Liviu Făcăleaţă, era foarte activ în relaţia cu arbitrii. Una dintre interceptări conţinea amănunte de la o vizită făcută de Făcăleaţă acasă la Corpodean pe 24 decembrie 2008, ocazie cu care, susţin procurorii, i-ar fi lăsat „centralului” 15.000 de dolari pentru a favoriza pe FC Argeş

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
100002473541087
Danut Ognean  •  14 Februarie 2019, 17:41

sper sa o inchida si pe kovesi

mosvasile
mosvasile  •  14 Februarie 2019, 13:37

In primul rand,Penescu a fost proprietarul singurului lant de magazine romanesc!Pe Becali nu il deranjeaza nimeni?

liviu79pit
liviu79pit  •  14 Februarie 2019, 13:34

FC ARGES A FOST RETROGRADATA ABUZIV! NICI MACAR NU INCEPUSE PROCESUL LUI PENESCU! RUSINE! AIA DE LA steaua si asa tg mures, MAI CORUPTI DECAT PENESCU, AU STAT BINE MERSI IN PRIMA LIGA!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează