GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADIOANE EURO 2020

FOTO Au început lucrările la noul stadion! Costul construcției este de 17 milioane de euro

magine panoramică a arenei din nordul Bucureștiului +3   FOTO
magine panoramică a arenei din nordul Bucureștiului

Articol de , - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 15:31

De ieri au început lucrările la Stadionul Naţional Arcul de Triumf, una dintre arenele care urmează să fie complet refăcute în vederea Campionatului European de fotbal din 2020.

România se pregătește de turneul final de peste doi ani. Stadionul care a găzduit meciurile echipei naţionale de rugby va fi demolat, urmând ca în locul lui să fie construită o nouă arenă, de 8.100 de locuri, care va intra în categoria de stadioane UEFA 4 şi va putea, în continuare, să organizeze și meciuri de rugby la nivel internaţional.

Conform oficialilor Companiei Naționale de Investiții, arena din centrul Bucureștiului va beneficia de un teren utilizabil pentru competiții sportive de rugby și fotbal, prevăzut cu o suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă.

În complex vor exista spații pentru echipe și oficiali: vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media, puncte de prim-ajutor pentru spectatori, centru de recuperare pentru sportivi, post de control doping și spații administrative.

Ieri se lucra de zor la stadion, se scoteau scaunele și se demontau cele două tribune metalice, urmând ca în zilele viitoare să devină un șantier în adevăratul sens al cuvântului.

Valoarea contractului este de 79 de milioane de lei fără TVA. 

Situația celorlalte stadioane

1. STEAUA

  • Tot stadionul a fost demolat, iar în perioada următoare va începe construcția noii arene, de 30.500 de locuri.

2. RAPID

  • În urmă cu o săptămână, a fost semnat contractul de demolare a stadionului. Noua arenă va avea 14.000 de locuri.

3. DINAMO

  • A fost demarata procedura de achiziție publică pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  08 Noiembrie 2018, 17:40

Vă doresc o seara minunată domnule Nicolae Badea şi domnule Bombonel!

para.para
para.para  •  08 Noiembrie 2018, 17:19

"Valoarea contractului este de 79 de milioane de lei fără TVA." - dupa ce se adauga si TVA-ul pun pariu ca pretul o sa fie minim dublu pentru ca in Romania trebuie sa manance si hotii.

para.para
para.para  •  08 Noiembrie 2018, 17:16
Postat de Robin Gene pe 08 Noiembrie 2018, 16:25

Daca pentru Steaua se face un stadion de 30000 de mii de locuri,cum se face ca pentru Dinamo cu un nr.foarte mare de spectatori,suporteri se face un lighean de stadion cu 15000 de locuri inte,o infundatura a bazei din Stefan cel Mare!?

Pentru ca e vorba de Steaua nu de fcsb, iar la Steaua trebuie sa aiba loc si soldatii in tribune ca sa para stadionul plin.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează