GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MONDEN

FOTO Divorțurile Generației de Aur » 8 din cei 14 "tricolori" care au jucat cu Columbia la CM '94 s-au separat de soții. Ultimul și-a oficializat despărțirea anul acesta

Articol de , - Publicat marti, 30 octombrie 2018 15:05

În România, în fiecare zi se produc 80 de divorţuri, conform unui raport al Institutului Naţional de Statistică.

Nici fotbaliştii nu fac excepţie de la regulă, iar în ultimii 20-30 de ani, mari jucători români au fost în prim-plan cu rupturi ale căsniciilor despre care presa a scris pe larg la momentul respectiv.

Gazeta face azi o recenzie a celor mai de impact astfel de cazuri, petrecute după 1989. Iar printre cei care formează un prim "11" inedit din această perspectivă se află multe nume mari din fotbalul românesc al ultimelor 3 decenii.

BOGDAN STELEA

stelea

După 12 de căsnicie, Bogdan Stelea și Dana Badea (foto) au pus capăt relației lor, în 2000, printr-un divorț. Cel care a intentat procesul a fost Stelea, iar motivul invocat a fost că nu se mai înțelegea cu soția sa. Portarului i-a căzut cu tronc vedeta Lili Sandu și, chiar dacă nu a recunoscut, acesta a fost principalul motiv al despărțirii de Dana. După divorţ, Badea s-a ales cu două apartamente în București, un autorism Toyota Land Cruiser, dar și 100.000 de dolari. Stelea a continuat relația cu Lili Sandu, a cerut-o de nevastă, s-au logodit, dar în iarna lui 2005 s-au despărţit. Apoi, portarul s-a căsătorit din nou, cu Mirela Popa, notar. Și-au oficializat relația în 2008, dar în aprilie 2014 s-au despărțit.

MIODRAG BELODEDICI

belodedici

"Căprioara" a trăit o adevărată poveste de telenovelă. El a fugit din România în Iugoslavia în decembrie alături de Sandra Macovescu (foto), fosta iubită a lui Gabi Balint! Belo şi Sandra s-au căsătorit în Iugoslavia, iar după '90 s-au stabilit în Spania. Între timp, a apărut micuța Zandelee, dar după un deceniu, Sandra a decis să divorțeze, în 2001. Sandra era fiica unui fost ministru de externe al regimului Ceauşescu. La partaj, aceasta s-a ales cu jumătate din averea lui Miodrag, inclusiv casa din Valencia, cumpărată pe vremea când fotbalistul juca pentru clubul orașului, dar și 200.000 de dolari.

DAN PETRESCU

petrescu

Neînțelegerile dintre Dan și Dana Petrescu (foto) au fost intens mediatizate. În 2001, fosta soţie a antrenorului a recunoscut că a avut o relație extraconjugală cu Radu Niculescu, fotbalist cu care Petrescu era coleg de cameră, iar în 2003 soții Petrescu au hotărât să se despartă, după 10 ani de căsnicie! Dana nu s-a mulțumit niciodată cu statutul de nevastă, lucru pe care l-a declarat de câte ori a avut ocazia. Divorțul a fost unul cu scandal, cei doi pierzându-şi luni bune prin tribunale. După despărțire, Dana s-a ales cu două apartamente, o casă în București, un teren în Pipera, dar şi două maşini. Petrescu s-a recăsătorit cu Adriana, un fost fotomodel.

TIBOR SELYMES

selymes

Tibor Selymes a divorțat în 2011, după 22 de ani de mariaj cu Krisztina. Fosta soție și cele două fete ale lor, Beatrix și Tiffany, au rămas în Ungaria, unde familia Selymes s-a mutat de mulți ani. Au urmat apoi cinci ani de iubire cu Dana Călin (foto), de care Tibor a divorțat în februarie 2015! Fostul fundaș a mers la notar în urmă cu trei ani și-a divorțat în secret. "Relația noastră devenise foarte complicată și a fost mai bine să punem punct. El era mult prea posesiv și gelos, așa că nu mai aveam cum să trăim împreună", spunea Dana după divorț.

DORINEL MUNTEANU

munteanu

Acesta s-a despărțit, în 2015, de Simona, (foto) femeia care i-a stat alături timp de 27 de ani. Motivul pentru care au divorțat au fost problemele mari pe care Dorinel le-a avut cu alcoolul. În urma separării, fosta soţie s-a ales cu mare parte din averea lui Munti, printre care şi casa din Koln! Munteanu s-a recăsătorit de curând, dar nu a dezvăluit identitatea noi sale soții. "Am început o nouă viață. Ea m-a ajutat enorm să renunț la băutură. Acum mai beau doar câte o bere fără alcool, dar extrem de rar. Sau seara, din când în când, un pahar de vin, cu soția", spune acesta.

GHEORGHE HAGI

hagi

S-a despărțit de Leni Celnicu (foto) în 1991. Procesul intentat de Leni a durat doi ani și a fost unul dintre cele mai mediatizate. Fosta soție l-a atacat extrem de dur la acea vreme pe "Rege". În boxa martorilor au fost rostite cuvintele: "Hagi este un zero ca om!". Unul dintre motivele invocate de Leni a fost că părinții lui Hagi nu au plăcut-o. Leni a terminat, ca și Hagi, ASE-ul și a devenit economist. A lucrat la Bancorex până s-a desființat, apoi s-a angajat la BCR. Fosta soție s-a ales cu suma de 300.000 de dolari de pe urma divorțului și și-a refăcut viața destul de târziu, prin 2004. Hagi nu a stat prea mult singur și s-a căsătorit cu actuala nevastă, Marilena, în 1995. Împreună au doi copii: Kira şi Ianis.

FLORIN RĂDUCIOIU

raducioiu

Răducioiu a divorţat chiar în acest an. Era împreună cu Astrid (foto) din toamna lui 1993, iar în 1994, după Mondial, s-a însurat cu frumoasa italiancă. Au împreună doi băieți, Andrea și Alessandro. Până la Astrid, cea mai cunoscută relaţie a lui Răducioiu a fost cea cu Janine Ştefan, fostă parteneră de viaţă a lui Adrian Sârbu. "Mă îndrăgostisem până peste cap de Janine, un fotomodel celebru al acelor ani. Am greşit şi nu l-am ascultat atunci nici pe Ioan Becali. Mi-a spus de zeci de ori să renunţ la Janine, dar n-am făcut-o decât foarte târziu. Despărţirea s-a petrecut într-un fel foarte dur!", mărturisea Răducioiu.

ILIE DUMITRESCU

dumitrescu

Patru ani a durat căsnicia lui Ilie Dumitrescu cu Nela, din care au rezultat doi copii: Dani și Sică. Cei doi soți au divorțat în 1995, motivul fiind Letiția (foto), pe care Ilie a cunoscut-o în 1994. Chiar dacă era însurat cu Nela, s-a speculat în presa mondenă că Ilie a cucerit-o pe Letiția Badea oferindu-i un tablou de Grigorescu și un buchet de flori imens. Ilie Dumitrescu şi Letiţia au fost căsătoriţi 14 ani, timp în care s-au născut Toto şi Mayra, copiii cuplului. Povestea lor de iubire a început în 1993, când s-au cunoscut la emisiunea "Ceaiul de la ora 5", de la TVR 2. În afara celor două femei, fostul jucător a mai avut câteva legături intens mediatizate.

GABI BALINT

balint

Gabi și Cătălina (foto) și-au spus adio după o căsnicie de 7 ani. "Ne-am despărțit pentru că nu am mai putut fi împreună. Nu a făcut lucruri grave, ci așa a fost să fie. A fost o perioadă frumoasă, cu plecări, cu vacanțe, cu distracții. Mi-a plăcut că este un om jovial, cu coloana vertebrală, un om cu un caracter frumos", spunea Cătălina. Apoi a urmat un nou mariaj, de această dată cu Raluca Petrică, ce nu s-a încheiat tocmai amiabil. Fostul fotbalist a lăsat-o însărcinată, după care a părăsit-o înainte ca ea să nască. Cătălina s-a ales cu un etaj dintr-o vilă după divorț, dar și cu un Mercedes, plus o grădiniță. Cătălina păstrează o relaţie normală cu fostul soţ, de dragul fiicei lor de 19 ani, Denisa.

GICĂ CRAIOVEANU

craioveanu

Un alt cuplu controversat din lumea fotbalului a fost Gică Craioveanu - Oana, fiica fostului fotbalist al Universităţii Craiova, Petre Deselnicu. Relația lor a început în 1991, după ce Oana a fost logodnica lui Gică Popescu! Acesta a fost și motivul pentru care Craioveanu și Popescu nu și-au vorbit timp de 7 ani. În 2002, soții Craioveanu au divorțat, iar fotbalistul s-a îndrăgostit de Gemma, o spanioloaică din Villarreal, care i-a devenit soție, dar și mama celui de-al doilea băiat, Alexandru, și a unei fete, Adriana. Actuala soție a lui Craioveanu este cu 9 ani mai tânără. După primul divorț, Oana a rămas cu o casă la Craiova și una în Spania.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
alexzece
alexzece  •  10 August 2019, 16:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  31 Octombrie 2018, 14:52

Multe neveste de fotbalisti, mari și mici, au crezut că au luat”mașină de făcut bani și viață de lux”, după cum considerau ele. Unii dintre sportivi au crezut în schimb că-și iau casnice care să îi aștepte cu mâncarea caldă și ca soldații de pe front. În unele cazuri a mers, dar în marea majoritate nu...Sunt cazuri celebre de neveste care au vrut să scape de fotbaliști celebri, pentru că nu vroiau si nu erau făcute să fie”de casă”. Așa a fost cu prima nevastă a lui Hagi și cu prima nevastă a lui lui Dan Petrescu...Una a ales să facă scandal că o ținea Hagi la cratiță și părinții lui îi numărau banii, iar alta s-a îndrăgostit de ***-ul fotbalului românesc din anii aceia, Radu Niculescu, care apropo era mult mai tare la cuceriri față de Răducioiu. Au fost și fotbaliști, gen Ilie Dumitrescu care nu erau făcuți să fie monogami...omul așa a rămas și acum...cine își aduce aminte cum din cauza unei femei a fost dat afară din Anglia, nu a mai avut viață acolo...Iar despre Gică Popescu se spune că era zgârcit ca Hagi, vroia nevastă de casă iar Craioveanu i-a oferit altceva...Faza cu părinții a fost pretext...dovadă că mulți ani, în duplexurile de pe Bd Unirii Gică Popescu a ținut fete de fete care nu știau una de alta...Nicu Gheară, interlopul avea un sfat pentru fotbaliști pe care foarte puțini l-au urmat...”Băi Luați-vă neveste mai bătrâne ca voi să nu se uite după alții și să se uite la voi ca la icoane...Singurul care l-a ascultat atunci a fost Roșu, de la Steaua

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romulus65
romulus65  •  31 Octombrie 2018, 14:34
Postat de ion.ionescu pe 31 Octombrie 2018, 07:39

Gică P. nu se ocupa cu înregistrări ! Trebuiau să facă nunta iar Deselnicu a sunat-o din ţară să stabilească detaliile. Gică era în dormitor, se odihnea după antrenament. A ridicat receptorul să răspundă dar ea vorbea deja şi a auzit-o : "Mâine trebuie să vină şi ţăranii lui Gică, să discutăm"...După, i-a spus scurt : "Rămâi cu orăşenii tăi, nu mai facem nici o nuntă !" Tot Deselnicu i-a făcut legătura cu Craioveanu, nu o duceau prea bine cu banii...În ce priveşte ceilalţi, motivele sunt diverse. Nu întotdeauna, fetele pot fi acuzate că au vrut banii lor dar au contat la divorţuri...Un fotbalist/antrenor nu are o viaţă grozavă de familie, dincolo de nebuniile tinereţii. Totuşi, cei din generaţia veche şi-au dus căsniciile până la capăt : Dobrin, Balaci, C. Dinu, C. Ştefănescu etc, etc. Aveau altă optică, şi ei dar mai ales ele, era perioada "căsătoriilor pe viaţă". Dobrin pleca după pâine şi venea după 2 zile. Sandu Boc la fel. Dana lui Lie Balaci a avut şi ea multă răbdare cât a fost fotbalist. Mereu anturajul lor...Unele au fost şi de calitate proastă, ca Rodica lui Zolly Crişan, care l-a şi băgat în mormânt, sărac !

In presa vremii s-a scris despre acest caz dar au trecut 27 de ani de atunci si am mai uitat din detalii. Eu am vrut sa-i dau replica lui conasu boeru si sa-i arat ca relatia lui Gica cu Oana era terminata atunci cand a inceput relatia cu Craioveanu. Asta pentru ca nu mi-a placut faptul ca a spus despre Gica Popescu ca a avut un caracter josnic. Pai atunci cum sa catalogam caracterul Oanei daca vorbea asa despre viitorii socri?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close