GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  MUZICĂ

EXCLUSIV „David Popovici ar trebui să fie președinte!” » GSP l-a provocat la un dialog inedit pe unul dintre rapperii români old-school: „Copiii de azi? Inadaptați! La noi se ascultă manele, fotbal mai puțin”

Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook +11   FOTO
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 14:25 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 18:28

Incursiune în underground cu Bibanu' MixXL, unul dintre rapperii old-school din hip-hop-ul românesc. Dan Popescu, pe numele său real, povestește într-un interviu inedit acordat Gazetei ce sporturi a practicat în copilărie, ce idoli are și ce a învățat de la David Popovici, pe care și-ar dori să-l vadă președintele României.

De peste 20 de ani în industrie, Bibanu' reprezintă un nume de calibru în peisajul raggae-rap al muzicii românești. Cântăreț de modă veche, dar „consumat” și de generațiile pretențioase de astăzi, Dan Popescu e, dincolo de reputația pe care o are în underground, un avid pasionat de sport. Despre ale cărui personaje și tendințe vorbește deschis în discuția cu GSP.ro.

Bibanu' MixXL e în vogă și printre sportivi: Ionel Dănciulescu a apărut în clipul piesei „Românesc tradițional”, pe care artistul a lansat-o în 2018 și în care au fost invitate și canotoarele de la lotul național.

Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL și Ionel Dănciulescu / Sursă foto: Facebook
+7 FOTO

Interviu cu Bibanu' MixXL: „Tata m-a dus la înot și tenis, îl deranja cartierul”

- Cum arăta copilăria lui Dan Popescu, aka Bibanu MixXL? 
- Am avut o copilărie fericită, pentru că am crescut în cel mai sărac cartier din Brașov, Craiter. Cum eram toți la fel de săraci, eram foarte uniți. Ieșeam din scara blocului și dădeam de frați și surori. Jucam fotbal toată ziua. 

M-a dus tata cu «japca» la înot, la 7 ani, că îl deranja cartierul deja. Acolo am dat de o antrenoare care ne arunca în apă și ne bătea mai rău ca în cartier! Dupa trei ani, toți colegii de grupă erau plini de medalii... Eu plin de vânătăi de la antrenoare! Nu aș fi fost Popovici niciodată, deși tata spera.

- Ce sporturi ai mai practicat în „pruncia” ta? 
- M-a dat tata la karate când am venit acasă cu nasul spart, dar mi-a fost rușine să îi spun că ei erau șase... Acolo mi-a plăcut. Și am făcut cinci ani, până la 15 ani. Ai mei au fost foarte isteți cu mine, și-au dat seama că trebuie să mă țină ocupat cu un sport ca să nu o iau pe arătură. Si așa a apărut tenisul în viața mea. 

-  Cum a fost la tenis, cât timp ai făcut?
- Tata, când m-a văzut prima dată beat, m-a dus la tenis, la cel mai exigent antrenor din vremea aia. Erau terenurile lângă Gara Brașov. Am făcut tenis de performanță o perioadă scurtă, dar la 18 ani a trebuit să întrerup toate sporturile din cauza unei probleme de sănătate. 

- Pe cine aveai idol în acel timp?
- Idolul meu este Pete Sampras, cel mai curat om al celui mai alb sport. El m-a făcut să iubesc tenisul. A fost sportul care m-a educat în primul rând psihic și comportamental. Înotul te face rău, dar în sensul bun... Pentru că hidratarea cea mai bună pentru un corp alcatuit din 70% apă este în bazin. Recomand tuturor părinților cu copii mai energici.

Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL și Ionel Dănciulescu / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
+7 FOTO

Bibanu' MixXL: „David Popovici ar trebui să fie președinte!”

- Am văzut multe postări de-ale tale despre David Popovici... 
- Este extraterestru! Este noul meu idol, de patru ani, de dinainte să fie campion mondial. L-am auzit la un interviu, nu știu să reproduc exact... Dar la 15 ani a zis că performanța lui nu se datorează unui singur om, ci unor părinți care au investit 15 ani, unui antrenor căruia i se râdea în față când vorbea de performanță. Copilul ăla ar trebui să fie președinte... Să facă după bunul lui plac țara!

- Care e principala lecție pe care ai învățat-o de la David Popovici? Sau ce crezi că ar trebui să preia copiii din ziua de azi de la el?
- Cea mai importantă treabă pe care o arată Popovici este simplitatea si bogăția spirituală. Are o mașină ca a mea. Adică un SUV, nu foarte scump. Este exemplu!  Nu am copii. Dacă aș avea, aș vrea să fie măcar aproape de mentalitatea acestui om, pe care eu îl iubesc cu toată inima, deși nu ne știm personal.

„Copiii de azi sunt inadaptați. La noi se ascultă manele, fotbal mai puțin”

- Apropo, cum vezi tu obiceiurile, preferințele generației tinere de astăzi? S-au dus vremurile cu cheia la gât și mingea bătută în fața blocului...
- Ajungem la ce e foarte important. Copiii nu mai joacă fotbal în fața blocului pentru că: e plin de mașini, tatăl lor merge la lăutari, nu la sală, ca pe vremuri... Copiii sunt inadaptați! Sportul are cel mai important rol în formarea caracterului de echipă. Te învață că nu tu ești cel mai important. Ci echipa.

- Cu cine ține Bibanu'? Ai vreo echipă preferată din țară sau din străinătate?
- Țin cu Real Madrid de când a jucat Hagi acolo. Hagi este regele! Mulți râd de el că face greșeli gramaticale... Eu cred că este un geniu, care nu are nevoie să știe toate regulile scrise ale limbii române. El este artist pe teren, unde face magie și creează generații de campioni. 

Si el e faultat mereu... Așa e țara asta, omoară talentele. De aici, de la noi... Îmi pare rău, dar m-am oprit la Dănciulescu, care e fratele meu și m-a ajutat și la clipuri. Când vezi FCU Craiova și apoi Real Madrid... E ca și cum ai vedea alt sport.

Bibanu' MixXL și Ionel Dănciulescu / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
Bibanu' MixXL / Sursă foto: Facebook
+7 FOTO

-  Exceptând muzica, ce hobby-uri legate de sport mai păstrezi și astazi?
- Joc tenis, dar cu de-ăștia gen Mihai Albu, care e fratele meu. Mai joc baschet, rar. Și, de peste două luni, merg câte 15 kilometri pe zi cu bicicleta. Dar e electrică.

La noi se ascultă manele, se cumpără mașini, dar fotbal prea puțin. Are dreptate Hagi. În schimb, Drăgușin mi-a pus miere pe sufletul meu sportiv. 

Mulți ani am avut prieteni din lumea sportului. Le este foarte greu. Politicienii îi vântură pe la TV cât au nevoie de ei și după... Nu au bani, condiții. Noroc că avem un Țiriac, care a dat bani și la canotaj, și la înot.

-  Bibanu MixXL

Dan Popescu, trag ca Dănciulescu
Visul meu e feat cu Eminescu
Pe beatul lui Porumbescu
Cu ochelari sukar ca Gică Petrescu
Avem și români campioni mondiali
Și români normali, pur și simplu tari
- Bibanu MixXL, în piesa „Românesc tradițional”

Citește și:

EXCLUSIV Daniel Pancu, fizic de invidiat la 46 de ani » Regulile pe care le respectă cu strictețe și ce îl sperie: „După 40 de ani, intervine sarcopenia”

Greșeala pe care cu toții o facem la volan » Titi Aur, avertisment pentru șoferi: „Oamenii nu-și dau seama cât e de periculos!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
username_2
username_2  •  20 Ianuarie 2024, 18:30

„underground cu Bibanu' MixXL, unul dintre rapperii old-school din hip-hop-ul românesc”, nu știu ce beteșig o fi vrut să zică autorul articolului, nu înțelesei nimic...poate vine nea Ovi să explice inexplicabilul, doar a citit una sută biblioteci

S0s0
S0s0  •  20 Ianuarie 2024, 18:02

Hagi este regele! Mulți râd de el că face greșeli gramaticale... Eu cred că este un geniu, care nu are nevoie să știe toate regulile scrise ale limbii române. Asta ar fi mers ca număr de stand-up, dar spusă serios e de un penibil desăvârșit. În ton cu 90% din afirmațiile individului, de altfel.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează