GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

NEWS ALERT Mario Iorgulescu, condamnat DEFINITIV la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare!

Așa arată Mario Iorgulescu în prezent
Așa arată Mario Iorgulescu în prezent

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 16:21 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 17:50

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, a primit o condamnare de 13 ani și 8 luni cu executare, ca urmare a accidentului mortal provocat în 2019. Decizia este DEFINITIVĂ! În prezent, fiul șefului de la LPF se află în Italia și are statutul de fugar. Ar trebui să fie adus în România, deși avocații apărării susțin că Iorgulescu jr. suferă de grave afecțiuni psihice și nu are discernământ. 

Curtea de Apel București a anunțat azi verdictul final din dosarul în care fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România e acuzat de omor. Decizia Curţii e definitivă și executorie, scriu jurnaliștii de la Libertatea.

Avocatul lui Mario Iorgulescu, după condamnarea de 13 ani și 8 luni: „Ne gândim să mergem la CEDO. 3 instanțe de pe teritoriul Italiei spun că el nu poate fi încarcerat”
DECIZIE
Avocatul lui Mario Iorgulescu, după condamnarea de 13 ani și 8 luni: „Ne gândim să mergem la CEDO. 3 instanțe de pe teritoriul Italiei spun că el nu poate fi încarcerat”

Prima instanţă l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 15 ani și 8 luni de închisoare. Astăzi, judecătorii i-au redus pedeapsa inițială cu doi ani. 

Judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat miercuri definitiv pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare. Potrivit minutei instanței, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a primit 12 ani de închisoare pentru omor în cazul accidentului de circulație petrecut în septembrie 2019.

La această pedeapsă, magistrații au adăugat o treime din condamnarea de doi ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încă o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare primită de Iorgulescu în 2018 pentru complicitate la lipsire de libertate, informează sursa citată anterior. 

Mario Iorgulescu, condamnat DEFINITIV la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare!

Solutia pe scurt: DP 1485/A/În baza art. 29 alin. 5 rap. la art. 29 alin. 1 din Legea nr. 47/1992, respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario. 

În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: 

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare ?i sportul de 1 an ?i 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. 

În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. 

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopește pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 Bucurștii în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Cur?ii de Apel București– Secția I penală, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) C.p. și art. 66 alin. 1 lit. a), b), i), n) ?i o) C.p., aplică inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, a următoarelor drepturi: 

- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat 
- de a conduce vehicule pe drumurile publice
- de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ – din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București
- de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi

Avocatul lui Mario Iorgulescu susținea că „victima era de 10 ori mai drogată” și că accidentul „nu a fost din vina lui Mario”

Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, susținea luna trecută că victima accidentului din 7 septembrie 2019 „era de 10 ori mai drogată” și că „practic, nici nu a fost vina lui Mario în producerea accidentului”.

Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, a propus o nouă versiune, în care susține că victima a fost, în fapt, persoana drogată în seara de 7 septembrie 2019.

„Victima era de 10 ori mai drogată decât Mario. Era în Audi, nu în Dacia. S-au spus multe neadevăruri. Mario a fost linșat mediatic. Mario nu a fost vinovat nici măcar de accident. Ceea ce s-a prezentat în acest caz a fost în fapt un linșaj mediatic. Nu este oarecum necorespunzător adevărului, ci întru totul necorespunzător adevărului.

Mario nu era drogat! Procurorii și judecătorii știau și asta e grav din perspectiva sistemului de justiție. O persoană poate fi considerată drogată, dacă analizele de sânge ar evidenția asta. Există o expertiză extrajudiciară efectuată de un fost doctor la INML, specializat în rapoarte toxicologice, care după ce a studiat raportul a spus că tot ceea ce au relatat procurorii și judecătoarea de pe fond este nereal”, a fost varianta susținută de Virgil Boglea la Radio Gold FM, citat de Fanatik.

Datele cheie din dosarul lui Mario Iorgulescu, fugit în Italia + Mai are o condamnare cu executare

  • La două săptămâni de la accidentul din 2019 în care a provocat decesul unui bărbat, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h.
  • Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, probe recoltate la spitalul Elias. În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Citește și alte știri de actualitate: 

Suspendare-RECORD! Valentin Țicu și-a aflat pedeapsa după ce l-a băgat în spital pe Dragoș Iancu: revine în 2024! Cum a comentat jucătorul sibienilor

FOTO Intră în linie dreaptă! Cum va arăta noul stadion al lui Dinamo + informație de ultim moment: „Aceasta e ultima etapă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
fairplay
fairplay  •  19 Octombrie 2023, 12:02

Va rog sa semnati urmatoarea petitie online: h t t p s : / / w w w . p e t i t i e o n l i n e . *** / f r _ p e n a l i _ i n _ p r e s Pur si simplu m-am saturat sa tot citesc astfel de "stiri"! Va multumesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ricco
ricco  •  19 Octombrie 2023, 05:02

Doctorilor si Judecatorilor care au semnat pt. "fuga" din tara a acestui CRIMINAL NOTORIU, ar trebui sa li se deschida Dosar Penal si eventual sa fie CONDAMNATI la PUSCARIE CU EXECUTARE pentru CORUPTIE SI INSTIGARE LA CORUPTIE impreuna cu *** Gino Iorgulescu... Alo... dl. Presedinte Klaus Iohanis, asa te lauzi cu Justitia Romana???... Sa va fie Rusine... Ce rost are Condamnarea daca Banditul Criminal si Drogat NU poate fi adus in tara...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  19 Octombrie 2023, 04:25

Avocatul lui Mario Iorgulescu, după condamnarea de 13 ani și 8 luni: „Ne gândim să mergem la CEDO.” ... Și eu care credeam că primul lucru pe care îl vor face e să meargă la cimitir și să depună o coroană în memoria victimei! Sau, măcar, un buchet de flori.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează