GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE

Opinie de Cristian Coman » Echipa de Fed Cup și praful de pe tobă

Articol de - Publicat vineri, 15 februarie 2019 13:33

Când Emil Boc bătea mai cu foc toba mare în tribună la ultimul meci de la Ostrava, consilierul de fier al doamnei prim-ministru – după unii, premierul din umbră - îi arăta pisica primarului de la Cluj-Napoca.

Era puțin după ora 22.00. Irina Begu și Monica Niculescu conduceau deja în setul decisiv. Simona Halep punctase pănă la acest meci de două ori, sâmbăta și dumincă, Mihaela Buzărnescu „egalase”, iar acum era rândul dublului românesc să decidă cine merge mai departe.

În paralel, la Antena 3, Darius Vâlcov ataca dușmanii bugetului. Laptele și mierea erau încă în proiect și curgeau în valuri peste telespectatori. Singurii care păreau să se se opună erau primarii din Asociația Municipiilor.

La Ostrava, 4-4 în decisiv. Monica Niculescu a servit, dar cehoiacele au luat break-ul. O minge norocoasă a atins tușa. Emil Boc (membru al Asociației Municipiilor) simte momentul dificil și încurajează echipa cu lovituri bine plasate. Cu degetul bandajat, bate în toba luată cu împrumut de la Sala Polivalentă modernizată, „ctitoria” sa din Cluj-Napoca.

În studioul din Pipera, Darius bate și el toba și începe să dea exemple: „Primăriile de municipii iau mai mulți bani de la buget. Degeaba se plâng. Clujul, de exemplu (n.r. – corect ar fi fost Cluj-Napoca) ia cu 100 de milioane mai mult, după ce plătește ajutoarele sociale”.

800 de kilometri spre vest, este 5-4, break România. Membrana tobei lui Emil Boc rezistă sub intensificarea loviturilor.

„Așa că să nu mai spună că le luăm bani, le dăm”, încheie suveran Darius Vâlcov, în studioul lui Răzvan Dumitrescu.

Ora 22.26. Begu-Niculescu câștigă ghemul, setul și meciul. Echipa de Fed Cup a României intră pe teren în horă. Susținătorii veniți de la Cluj-Napoca sunt încă în picioare, la selfiuri de grup. Toba și-a făcut datoria.

În țară, a doua zi aflăm că primele de joc pentru reușita la Fed Cup s-ar putea da, dar mai vorbim. Oricum, Simona Halep nu ar ridica banii, chiar dacă ar fi să vină.

Speranța mea este ca Federația să nu se împrumute chiar de la Simona Halep.

Pentru că jocul s-a încheiat, dar jocurile nu sunt făcute. Politicienii bat toba.

Cinci zile mai târziu, șeful galeriei de la Ostrava, Emil Boc, află de la televizor ca Bugetul a fost aprobat cu scandal. Până la urmă, a meritat efortul?

Sau ia praful de pe tobă?

Unde se termină gloria de pe teren, începe jocul la fileu al politicienilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
2484506671578145
Valeriu Anghel  •  15 Februarie 2019, 16:39

Un articol fara sens după opinia mea caci amestecă două lucruri diferite.Sportul si politica.A încerca să puneti in sacoșa politicului efortul individual al unor fete ajutate doar de propriile familii mi se pare o mare aberatie si un cinism demn de Școală ajutătoare de Jurnalism.

tonyys
tonyys  •  15 Februarie 2019, 14:30

Boc nu e in stare sa cheltuie toti banii care se incaseaza in cluj la ce-i mai trebuie bani in.plus ? Cat timp a fost premier aparuse si masura prostiei si servilismului fata de basescu - 1 boc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează