GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PODCAST

Părintele Constantin Necula, superfan Liverpool: „A ieșit de două ori pe sub minge, iar acum ne dă lecții despre fotbal!”

Preotul Constantin Necula
Preotul Constantin Necula

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 12:04 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 12:04

Părintele Constantin Necula (52 de ani) a povestit la podcastul lui Mihai Bobonete care sunt preferații săi în fotbal, mai ales că a jucat și el pe postul de portar

Părintele Constantin Necula (52 de ani) este una dintre cele mai cunoscute figuri al ortodoxiei românești. Ardeleanul are numeroase apariții TV și în podcast-uri, a scris peste 50 de cărți, de asemenea.

În Vinerea Mare, părintele a fost invitatul podcast-ului "Da Bravo", al lui Mihai Bobonete, o emisiune relaxată, cu povești și cu amintiri. 

Părintele Constantin Necula nu și-a ascuns pasiunea pentru fotbal, a mărturisit că a practicat și el acest sport, plus handbal. Preotul este un suporter pătimaș al lui Liverpool, explicând de ce.

„Singura echipă care a contat și contează pentru mine este Liverpool. Îmi place mult imnul ei (n.red You"ll never walk alone). Mai ales pentru imn. Și pentru Klopp, ce-a făcut pentru echipa aia. 

Am avut șansa unui meci pe Wembley, meciul a fost Anglia - Germania, iar atmosfera aia în care oamenii au cântat imnul Angliei mi-a adus aminte de lipsa noastră de cuviință la cuvintele noastre. 

Am stat pleoștit tot meciul, a fost o "saftea" acolo, un 0-0... Mi-am promis că voi merge și la un meci al lui Liverpool", a declarat părintele.

Preotul-influencer are un mesaj important pentru părinți: „Nu vă răstigniți copiii în fața laptopurilor! E o crimă! Sunt două căi pe care trebuie să le urmeze”
PROFU' DE SPORT
Preotul-influencer are un mesaj important pentru părinți: „Nu vă răstigniți copiii în fața laptopurilor! E o crimă! Sunt două căi pe care trebuie să le urmeze”

Îl urechează pe Prunea

Părintele Constantin Necula rămâne un suporter al echipei naționale, chiar dacă nu a văzut la TV duelurile cu Andorra (2-0) și cu Belarus (2-1): 

"Am încredere în băieți. Pe mine mă enervează asta: dacă batem, de ce batem, dacă pierdem, de ce pierdem?! După meciul cu Andorra, au început caterinca: "Băi, Kosovo ce-a rupt!". Apoi, a remizat Kosovo... Bingo, am făcut 6 puncte din 6, gata! 

Am luat bătaie frumos, nu pot uita Suedia cu România.... Cu domnul Prunea care a ieșit de două ori pe sub minge, iar acum ne dă lecții despre fotbal! Nu mă provoca, te rog, că e Vinerea Mare. Eu ca portari i-am preferat pe Silviu Lung, Țețe Moraru și Andrei Speriatu. 

Știi de ce mi-a plăcut să fiu portar la fotbal? Să iau eu toate înjurăturile! Îi scoteam pe colegii mei. Portarii salvează meciurile de cele mai multe ori. I-am văzut pe Duckadam salvând meciuri, pe Vasile Iordache, uitatul nostru Vasile Iordache, la remiza aceea celebră pe Wembley! Am avut chiar echipă de fotbal".

"Am iubit fotbalul Diviziei A și B"

A crescut în Brașov, tânăr fiind a fost în galeria Steagului. "Pe vremea Pronosportului am învățat campionatul italian. Am iubit fotbalul așa cum mi-a fost prezentat Divizia A și B. 

La un Brașov cu Rapid, era Marius Lăcătuș la noi încă, un prieten foarte bun, de mare calitate... Apropo, el, Mandoca, Văidean, Stângaciu, oameni de mult bun simț. Bun. 

Miliția îi scoate afară pe cei din galeria Rapidului. Și i-a așezat în galeria Brașovului, era un rând de "stegari", un rând de giuleșteni. Mi-aduc aminte că trebuia să se încheie 1-1 ca să se salveze amândouă. 

"Haide Steagul, Hai Rapid, Hade Steagul, hai Rapid". Când scandau cei de pe un rând, când ceilalți. Cea mai frumoasă lecție de demnitate sportivă.

S-a întors Lăcătuș cu spatele la o pasă. Și-a fost 1-1... Fotbalul îl fac fotbaliștii, nu șefii de club", a rememorat părintele Constantin Necula.

„Era o echipă care venea mereu cu arbitrii, se știa, nu vreau să-i pronunț numele, tata zicea: "Hai acasă, că se termină 2-1 pentru ei!". Și tata cotiza din nefericire la ei”

„Hagi sau Dobrin? Ooo, ce grea e întrebarea asta. România din ei!”

Părintele Constantin Necula

Citește și alte știri

Gigi Becali și Alexandru Tudor, imagini inedite de la Denia Prohodului din Vinerea Mare

Unul dintre liderii CSA Steaua îi așteaptă pe fanii FCSB: „Vor veni alături de noi” + „Dacă nu promovăm noi, m-aș bucura s-o facă Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează