GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROPUNERE

Proiect de lege anti-„păcănele” depus în Parlament: „Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse”

A fost depus în Parlament un proiect de lege anti-păcănele / Sursă foto: Guliver/Getty Images
A fost depus în Parlament un proiect de lege anti-păcănele / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 21:25 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 22:03

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat, miercuri seara, că a depus în Parlament un proiect de lege prin care-și propune să modifice OUG 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc prin închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor. 

„Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc”, își începe argumentația politicianul Partidului Social Democrat.

Gigi Becali îi bate obrazul lui Marcel Ciolacu: „Am avut încredere în el, dar nu a făcut ce a promis”
FCSB
Gigi Becali îi bate obrazul lui Marcel Ciolacu: „Am avut încredere în el, dar nu a făcut ce a promis”

Proiect de lege anti-„păcănele”: „Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel”

„Stop jocurilor de noroc! Am depus astăzi în Parlament o iniţiativă pentru modificarea OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, iar aceasta prevede închiderea tuturor operatorilor din acest segment aflaţi în interiorul localităţilor

Ştiu că o astfel de iniţiativă va naşte mari controverse, dar cred că este necesară în perspectiva luptei cu dependenţa faţă de jocurile de noroc. 

Sute de mii de oameni suferă de pe urma acestui flagel, mai ales că spaţiile în care se poate juca se află la tot pasul. Experienţa altor state europene ne arată că localizarea sălilor de joc în afara localităţilor scade numărul jucătorilor, iar prin modificările aduse acestei legi luăm şi o măsură de prevenire a dependenţei faţă de jocurile de noroc”, a scris Alfred Simonis, pe contul său de Facebook. 

„Fenomenul a luat o amploare îngrijorătoare, mai ales în rândul tinerilor, aceştia dezvoltând o adicţie extrem de periculoasă”, mai spune deputatul PSD. 

Legea împotriva dependenței, depusă în Parlament

Deputații USR, Diana Stoica și Filip Havârneanu, sunt cei care au mai depus în prealabil un proiect de lege prin care încearcă să eliminte sălile de jocuri de noroc din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, centrelor culturale, spitalelor și bisericilor.

Noi venim cu un pachet mai mare care presupune mai multe inițiative legislative, printre care și interzicerea reclamelor. În momentul acesta am depus inițiativa care presupune interzicerea unor astfel de activități în jurul școlilor sau a locurilor de joacă, urmează cel cu reclamele, doar pe niște chestiuni minore mai sunt discuții în grup 
- Filip Havârneanu

Cum devine un client dependent de cazinou

Invitat la GSP Live, Sorin Constantinescu, fostul președinte al Asociației Cazinourilor din România, dezvăluia strategiile prin care un client este atras de cazinou.

„Vin doi corporatiști care joacă 200 de lei. Îi văd că sunt începători, că sunt prima dată, mă uit să văd cu ce mașină au venit că am camere și în parcare. Dacă vin cu un Mercedes înseamnă că au potențial mai bun decât ăia 200 de lei jucați. De ce să nu-l speculăm?

Și atunci le trimit la masă o sticlă de Moet, care e 500 de lei la restaurant. Ăla zice: „Frate, noi jucăm 200 de lei și ăștia ne dau șampanie de 500. E mișto la cazinou, merită să mai venim”, a povestit Sorin Constantinescu.

VIDEO Sorin Căliniuc, povești din perioada în care era bodyguard la cazino: „Trei zile a stat o bătrânică în cazino să joace la păcănele

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Cine e femeia misterioasă de la clubul lui Gică Hagi: „E briliantă! Face niște lucruri senzaționale, are o minte strălucită”

Iar s-a amânat procesul în cazul morții revoltătoare a tânărului fotbalist strivit de o placă de beton

Incredibil Deși sunt decisivi în Superligă, arbitrii VAR câștigă mai puțin decât tușierii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
meghi
meghi  •  14 Aprilie 2023, 14:45

Nu si-o fi luat dreptu'...l-au lasat pe dinafara... Probabil ca respectivul nu stie ca aceasta industrie aduce bani grei la buget... Ar fi o masura populista, cine crede ca-i pasa lui de bunastarea cuiva ????

r9nazario
r9nazario  •  13 Aprilie 2023, 22:11

stat politienesc! lasa domne omul sa joace, cei care au creierul la purtator inteleg fara probleme ca n au sanse de castig pe termen lung. Fraierii si "bombardierii" sa joace, trebuie bagate legi ptr toti prostii tarii?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează