GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DOSARUL DRAGOMIR - RCS/RDS

VERDICT ÎN DOSARUL „Dragomir - RCS/RDS” » Fostul șef al LPF a primit 4 ani cu executare, în primă instanță!

În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare
În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2019 09:03

Tribunalul București a dat verdictul în dosarul „Dragomir - RCS/RDS”, în care fostul șef al LPF e acuzat că ar fi încasat o mită de 3,1 milioane euro. 

UPDATE 17:00

Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul RCS/RDS, informează mai multe surse media, printre care și ProTV. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel. Fostul șef al LPF a avut două capete de acuzare în acest dosar: luare de mită și complicitate la spălare de bani. 

Tot în respectivul dosar, Ioan Bendei și Florin Bădiță au primit și ei câte 4 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Dragomir, fiul lui Mitică, și Alec Oprea au fost achitați.

În ultimii ani, fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a navigat spectaculos printre multiple dosare, scăpând de fiecare dată cu fața curată, chiar dacă primise inițial pedepse grele la instanțele nedefinitive. A fost achitat însă finalmente în trei spețe complicate: drepturile TV 2011-2014, sediul LPF și dezafilierea Craiovei. 

DOSARUL „Dragomir - RCS/RDS”: 

Bani disimulați în contractul pentru salonul de evenimente

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro. 
Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, "Crystal Palace Ballrooms". RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011.

Prevederea inoperabilă din Codul de Procedură Penală

„E neuzual să se producă un șir de opt amânări", spune un avocat consultat de GSP. Și continuă: „Aici ar putea exista două potențiale explicații. Fie judecătorii au într-adevăr în față un dosar complicat și un volum de muncă sporit, fie se caută variante pentru o anumită soluție, cum, din păcate, se mai practică. În mod normal, Codul de Procedură Penală impune acordarea a maximum două amânări într-un interval de 30 de zile, dar, practic, nu se întâmplă așa. Asta și pentru că nu e prevăzută niciun fel de sancțiune în cazul în care judecătorii nu se conformează acestei prevederi, devenită astfel mai mult ca o recomandare".

10 oameniapar ca inculpați în dosarul drepturilor TV 2008-2011

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
2204905629830701
Cornelius Stroie  •  15 Ianuarie 2019, 20:24

La Multi Ani (de puscarie !)

mama.is.here
mama.is.here  •  15 Ianuarie 2019, 20:09

Poate incepe lucru si la dosarul "Avicola" Iasi...

peluza
peluza  •  15 Ianuarie 2019, 18:43
Postat de andyandrei2015 pe 15 Ianuarie 2019, 17:37

il achita si acum ca asta e tara ...

La pariu ca nu il achita, dar chiar si asa a primit putin pentru 3 milioane de euro. Dupa puteri, 1 an si jumatate de inchisoare nu il va afecta enorm, dar daca va face mai mult va si innebuni. Oricum e un *** care va juca table. Eu sincer nu ma bucur de inchisoare, ar trebui pedepsiti altcumva. Bani inapoi, altii sa dea banii inapoi si o amenda uriasa daca vor sa scape de mitici (pentru evazionisti, nu pentru spagari ca asta) si in cazul lui Mitica munca silnica ar fi potrivita pe langa returnarea banilor..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează