GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  VIAȚA DUPĂ FOTBAL

EXCLUSIV A scris istorie în tricoul CFR-ului, dar acum are un restaurant și o pensiune în Cluj: „Mă simt aici ca la mine acasă, în Portugalia”

Articol de , , - Publicat luni, 03 aprilie 2023 10:00 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 10:07

Nuno Claro (46 de ani), multiplu campion cu CFR Cluj, a renunțat la Portugalia natală și s-a mutat definitiv în România ♦ S-a căsătorit cu o româncă, Teodora, iar acum cei doi au grijă de un restaurant și o pensiune lăsată moștenire, pe „Cetățuia” Clujului

  • Gazeta Sporturilor continuă astăzi serialul "Viața după fotbal", despre reconversia profesională a sportivilor care n-au rămas în fenomen după retragere și au ales ori au fost nevoiți să se reprofileze
  • Care sunt afacerile în care au investit? Cu ce provocări a venit noua etapă din viață, după ani petrecuți în iarbă? Cât de grea a fost adaptarea? Vom avea răspunsuri la aceste întrebări în seria documentată de redacția GSP

În 2007, pe aeroportul din Cluj-Napoca venea cu o valiză de haine cel mai nou transfer al "feroviarilor". Oficialii din Gruia semnaseră un nou portar, venit din Portugalia, cu apariții în toate ligile, de la A până la D. Numele lui? Nuno Claro Simoes Coimbra, adus de la Pacos Ferreira.

Încă din primul sezon, portarul și-a trecut în CV titlul de campion al României, apoi a mai „arestat” două trofee, în 2010 și 2012. Cu mici experiențe după finalul carierei de la CFR, la ACS Poli și Olt Slatina, Nuno Claro s-a întors acasă. Acasă la Cluj pentru că Ardealul a devenit marea lui iubire.

„Visam terenul, nu mai aveam niciun rost”

„Mă simt la Cluj ca la mine acasă, în Portugalia. Nu mă gândeam niciodată că o să rămân în România, dar toate s-au întâmplat să fie așa, iar acum sunt foarte fericit pentru alegerea pe care am făcut-o”, recunoaște acesta.

După ce-a spus stop fotbalului „a fost dificil la început, mai ales că am făcut 14 ani fotbal de performanță". Și chiar a avut probleme serioase în primele luni pentru că "visam terenul, mă trezeam dimineața și nu mai aveam niciun rost...”.

Dar alături de soția sa, Teodora, a decis că e momentul să facă un pas în carieră și-a intrat în afaceri. „Suntem de 11 ani împreună, mi-a fost mereu aproape, cu ajutorul ei m-am adaptat în România. Ea a fost unul dintre principalele motive pentru care m-am stabilit în țara voastră", spune Nuno.

A scris istorie în tricoul CFR-ului, dar acum are un restaurant și o pensiune în Cluj: „Mă simt aici ca la mine acasă, în Portugalia”
Nuno Claro alături de soția sa, Teodora

„Fac cumpărături, aprovizionez restaurantul”

„Soția mea a pornit afacerile aici, după ce-a moștenit acest restaurat. Este un business din 1993, chiar dacă la început a avut altă locație. Am ales că ne mutăm aici, pe Cetățuia, în ianuarie 2013. Este o afacere de familie, ne simțim foarte bine. Aici lucrează unchiul meu, cumnatul, dar și un nepot. Lucrăm toți împreună ca să avem un restaurant frumos și să primim clienții așa cum se cuvine”, dezvăluie fostul portar.

A scris istorie în tricoul CFR-ului, dar acum are un restaurant și o pensiune în Cluj: „Mă simt aici ca la mine acasă, în Portugalia”
Restaurantul lui Nuno are o priveliște superbă a Clujului FOTO Faceboo

Afacerea merge bine, lumea venind aici în special pentru o panoramă superbă, de la înălțime, a Clujului. Dacă pe vremuri Nuno era responsabil cu ce se întâmpla în poarta sa de pe terenul de fotbal, acum responsabilitățile sunt altele.

„Eu sunt toată ziua prezent aici și mă ocup de câte puțin din tot. De exemplu, dimineața plec să fac cumpărăturile, să aprovizionez restaurantul. Să caut cele mai bune legume, cea mai proaspătă carne pentru că noi vrem să avem calitate pentru clienții noștri la restaurant. E un lucru bun că soția mea lucrează și ea aici. Suntem mereu împreună și ne simțim foarte bine pentru că suntem nedespărțiți”, recunoaște Nuno.

Vrea să fie antrenor de portari

Doar că odată ce restaurantul a început să aibă vad, portughezul a decis că e momentul pentru o investiție suplimentară la Pensiunea „Panoramic Cetățuie”: 

„Așa am decis să deschidem și câteva camere aici, de cazare. E o bucurie când știu că aici vin mulți suporteri, chiar și ai CFR-ului, și-mi place mereu să stau cu ei la povești. Trecerea nu știu dacă a fost dificilă pentru mine pentru că am avut soția alături și m-a ajutat mult”.

Pe lângă implicarea totală din domeniul HoReCa, Nuno încă visează să revină pe teren, dar nu ar accepta prima ofertă pe care ar primi-o și-ar spune "da" doar unui proiect serios, care să-l facă să vină cu toată inima.

A scris istorie în tricoul CFR-ului, dar acum are un restaurant și o pensiune în Cluj: „Mă simt aici ca la mine acasă, în Portugalia”
Pe vremea când portarul portughez făcea senzație în Liga 1 FOTO Imago

„Fotbalul încă mă tentează, mai ales că am fost special în Portugalia ca să obțin licența B. Am și antrenat trei ani în Grecia, apoi am revenit în România, când am lucrat la Centrul de copii și juniori al CFR-ului, apoi la Gaz Metan. 

Aș vrea să mă întorc în fotbal, chiar aș accepta o nouă oportunitate. Îmi place și postul de antrenor principal, dar mă simt mult mai bine ca antrenor de portari. Aș acceptat ceva doar dacă ar fi un proiect serios”, spune acesta.

Îmi place la nebunie mâncarea românească! Era culmea să nu-mi placă, după mai bine de zece ani petrecuți aici! Sarmalele, în special, îmi plac cel mai mult. Oricum, când mergem în vacanțe și ne relaxăm, îmi place să-mi ajut soția să gătească. M-a prins și pe mine pasiunea asta a gastronomiei
Nuno Claro, fost portar CFR Cluj

270 de leieste prețul unei camere duble la pensiunea pe care Nuno Claro o deține în Cluj-Napoca

VIAȚA DUPĂ FOTBAL (episodul 8) » Nuno Claro s-a îndrăgostit de România, iar acum administrează un restaurant și o pensiune în Cluj

CITEȘTE ȘI:

N-a vrut să mai audă de fotbal și s-a apucat de făcut burgeri pe Calea Victoriei! „Vedeta e cu dulceață de ceapă, brânză brie și trufe”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
N-a vrut să mai audă de fotbal și s-a apucat de făcut burgeri pe Calea Victoriei! „Vedeta e cu dulceață de ceapă, brânză brie și trufe”
Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”
VIAȚA DUPĂ FOTBAL
Fostul rapidist a pierdut 200.000€, apoi și-a vândut mașina pentru prima lui afacere: „Nu e un simplu business, este însăși viața noastră”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Amsterdam
Amsterdam  •  03 Aprilie 2023, 20:01

Mă bucur pentru familia voastră!

roadghost
roadghost  •  03 Aprilie 2023, 15:02
Postat de valentindragobete pe 03 Aprilie 2023, 10:19

Frumos cuplu, să aveți grijă de voi !

Exact asta am remarcat si eu instant, un cuplu dragalas, nu au figurile alea usor arogante si blazate pe care le vezi in articolele de tipul "fotbalistii si consoartele lor" :)))

tristan
tristan  •  03 Aprilie 2023, 12:36
Postat de miciBIO pe 03 Aprilie 2023, 10:53

Am fost în Portugalia și înțeleg de ce multor portughezi și latini în general le place România. Portugalia nu este wow, are multe locuri faine dar e o țară cu un trai modest pentru vest, îndeosebi rural. Au orașe frumoase dar pentru cine apreciază cadrul natural și vrea liniște, duc un trai simplu în mediul rural, cam cum e la noi, dar fără mentalitatea balcanică pe care am căpătat-o în mod accentuat în ultimii 30-40 de ani.

Si eu am fost si ti dau dreptate..ca nivel de trai ma astept sa i depasim in maxim 10 ani...la ce potential are Romania ma astept sa depasim si Portugalia si Grecia in 10 ani

Vezi toate comentariile (6)
Comentează