GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GALA BUTE

Autoritățile costaricane, după condamnarea Elenei Udrea: “Evaluăm acțiunile din România pentru a lua măsurile care corespund în Costa Rica”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iunie 2018 20:00

Cotidianul La Nacion anunță că Direcția Generală de Migrări și Străinătate din Costa Rica așteaptă să vadă poziția oficială a autorităților din România în urma condamnării definitive a Elenei Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Contactați de jurnaliștii costaricani, oficialii Direcției au declarat: “Vom evalua sau vom revizui acțiunile care se vor derula în țara în care s-a produs condamnarea (precum ordin de urmărire internațională, alertă Interpol, printre altele) pentru a lua măsurile care corespund în Costa Rica”.

Miercuri, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că extrădarea Elenei Udrea este posibilă chiar dacă România nu are un tratat cu Costa Rica. “Am avut un act de extrădare pe baza curtoaziei bilaterale, iar altul este pe rol. Prin urmare, lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare”.

În acest moment, Elena Udrea - care a intrat în Costa Rica pe 7 februarie 2018 - are statutul de solicitant de azil politic, iar statutul costarican analizează dosarul său. Fostul ministru român poate aștepta maximum un an decizia autorităților de la San Jose, însă acest termen poate fi întrerupt dacă statul costarican decide extrădarea în urma condamnării definitive din România.

Potrivit Mediafax, Udrea poate fi adusă în țară în baza Convenției ONU împotriva Corupției adoptată în 2003 și semnată de România și Costa Rica. Documentul obligă statele semnatare să extrădeze cazurile de corupție.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
marius.bxl
marius.bxl  •  07 Iunie 2018, 07:00

Parca o vad cum va duce iar degetul la nas.

955046301232794
Coralia Iordache  •  07 Iunie 2018, 04:18

precis vine cu para-suta.. si se-nfinge-n turla catedralei neamului si clopotul incepe sa bata singur- ..speriat de toaca din parnaie.. hristos nu a scapat-o si nici..belzebub.bum!ietaca

gtn5
gtn5  •  06 Iunie 2018, 21:18

deci *** are sanse mari sa isi faca permanentul la targsor daca nu o sterge in alta parte.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează