GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  CAMPANIE GSP

NU ABUZ | Au început să vorbească fetele agresate de antrenoarea de la CSS Gloria Arad! Cum a fost lovită o jucătoare de 16 ani pentru a ascunde bătaia de ochii spectatorilor. Mesaj dur pentru fosta antrenoare

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2017 15:34

Vineri, imediat după publicarea celui de-al doilea episod din campania “Nu Abuz” (lansată de Gazeta Sporturilor cu scopul de a semnala agresiunile asupra copiilor din sportul românesc), o fostă baschetbalistă de la CSȘ Gloria Arad a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

Raluca Farcaș are 18 ani, iar între decembrie 2015 și vara lui 2016 a fost antrenată de Ildiko Sereș-Prisăcariu, antrenoarea acuzată în ultimele zile de mai mulți părinți de agresiunea fizică și psihică împotriva copiilor de la clubul sportiv din Arad.

Retrasă anul trecut, Farcaș a distribuit articolul din Gazetă și i-a transmis un mesaj impresionant fostei sale profesoare.

Ea devine astfel prima fată abuzată care vorbește public despre relele tratamente la care a fost supusă de Sereș-Prisăcariu.

ildiko sere 1
Ildiko Sereș-Prisăcariu este acuzată de părinți și copii de agresiune fizică și psihică. Sursă: Facebook

Luni, Gazeta va publica noi detalii șocante despre metodele de lucru ale antrenoarei de la CSȘ Gloria Arad.

Iată mesajul integral postat de Raluca Farcaș pe Facebook:

“Probabil, adevărul o doare și nu poate să facă față altfel decât prin a spune "nu comentez".

Ai stricat generații întregi de fete care au vrut sa facă performanță. Prin atitudinea ta violentă asupra noastra ai pierdut, zic eu, fete talentate care aveau un viitor în față. Acest viitor la care speram toate, l-ai distrus treptat, prin jigniri și bătăi.

Câte din fostele tale jucătoare au ajuns sus? Am ajuns la "echipa ta" doar pentru că nu aveam altundeva în Arad unde aș fi putut merge. Știam că jignești și că le lovești pe fete, dar totuși…de dragul de a juca și de a ajunge ceva și undeva, am hotărât să vin la această echipă.

screen shot 2017 05 27 at 15.48.00
Postarea de pe Facebook a Ralucăi Farcaș

Și acum îmi aduc aminte. Ai vorbit cu tata la telefon, i-ai spus că nu mai ai nevoie de fete de 99… În cele din urma, ziua urmatoare l-ai sunat înapoi și m-ai acceptat. Oarecum a fost o bucurie că avem o echipă la care să pot profesa, dar știam că va fi un chin.

Nu pot să uit când mă scoteai afară din sală pentru că nu făceam exercițiul cum spuneai tu. Sau când urlai în meciuri la mine și mă înjurai, îmi spuneai că mă omori și apoi mă scoteai din teren. Nu ți-a ajuns să-ți spună părinții fetelor din echipa adversă "mai ușor cu violența”. Ai continuat…nici nu i-ai băgat în seamă.

Îmi aduc aminte de meciul de la Sf.Gheorghe când se apărau om la om și ne-ai spus să nu aruncăm de la 3 puncte. Și culmea, eram liberă de la 3. Toate celelalte fete erau cu om pe ele. Am aruncat. Și asta a fost marea problema. Că nu te-am ascultat. Ai oprit meciul, le-ai pus pe fete să facă un cerc ca să nu te vadă lumea și eu eram în mijloc. După ce m-ai înjurat că nu te-am ascultat, mi-ai tras o palmă zdravănă peste cap !

În momentul acela s-a încheiat tot pentru mine. După ce ne-ai băgat în vestiar și ne-ai dat la toate cu tabla peste cap, ne-am demoralizat toate. Pe drum înapoi spre Arad, dupa ce ne-ai jignit, nu ai mai vorbit cu noi. Când a făcut tata ședintă, te-ai cam suparat. Și te-ai gandit că cel mai bine e să te razbuni pe mine și să nu mă mai bagi în meciuri, plus multe altele.

După toate astea tu nu vrei sa comentezi? Penibil, ce pot sa spun. Nu știu cum de ești antrenoare.

Sincer. Nu îți meriți acest nume.


În locul tău m-aș baga în pământ și nu aș mai ieși de acolo de rușine”

AI FOST MARTORUL UNOR AGRESIUNI ASUPRA COPIILOR DIN SPORTUL ROMÂNESC?

Intră pe nuabuz.ro și povestește cazul tău.

Spune și tu “ Nu Abuz”!

CITEȘTE MAI JOS EPISOADELE PRECEDENTE DIN CAMPANIA "NU ABUZ"

NU ABUZ. Mărturia mamei unei tinere abuzate de antrenoarea ei: “Le-a dat cu tabla în cap până s-a spart”. Gazeta demarează azi campania “Nu Abuz”

NU ABUZ | Noi mărturii șocante despre bătăile primite de junioarele de la Arad. “Comportamentul antrenoarei a devenit absolut inuman”. Direcția pentru Protecția Copilului Arad, după declanșarea campaniei GSP: “Ne vom autosesiza”

EXCLUSIV Video-șocant la un meci de copii din România. Antrenorul care l-a crescut pe stelistul Niță înjură, urlă și amenință piticii de 10 ani: “Meritați să vă calc în picioare!”. Reacția agresorului + atitudinea incredibilă a părinților

Revoltător! Un antrenor de la FCSB le-a cerut unor copii de 11 ani să piardă un meci oficial! Martor: “I-am auzit când vorbeau să rateze penaltyurile”. Antrenorul e tatăl unui fotbalist de la FCSB

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
1656627187987246
George Catalin Oprea  •  28 Mai 2017, 00:21

Poate sa-mi spuna si mie cineva dece nu a fost arestata madam antrenoare pentru molestare si vatamare corporala de minore? Ce tara nimanui e ROMANIA? Cind o sa intelegeti ca pina nu ne schibam mentalitatea si felul de a face lucrurile in conformitate cu legea o sa raminem niste nimeni in lumea asta.SINT MANDRU CA NUMAI AM NIMIC IN COMUN CU TARA NIMANUI. LA PUCARIE CU ABUZATORII DE COPII.

723027237796800
Enache Tudor Nicolae  •  27 Mai 2017, 22:59
Postat de Dragos Bargaoanu pe 27 Mai 2017, 18:21

Despre Belu şi Bitang...mucles, haiducilor???Sau "NU ABUZ", funcționează doar unde vrea başcheții voştri????!!!!Neam de ipocriți ce sunteți!

Probabil ca internetul la tine a aparut de cateva zile.In ultimul an atat Gsp cat si Pro au avut zeci de materiale si marturiri ce-i implicau pe maestrii gimnasticii romanesti amintiti de tine in legatura cu abuzurile acestora.Media si-a facut treaba dar nu pot sa aminteasca zilnic ci autoritatile ar trebui sa preia ancheta si sa faca demersurile necesare care stim dpdv politic cum sfarsesc?!Fara rezultat!

melcul_furios
melcul_furios  •  27 Mai 2017, 20:06
Postat de Vasile Lascar pe 27 Mai 2017, 18:47

E greu in sport, daca se merge pe finete nu se mai ajunge sus, antrenorii au reguli dure dar si rezultate pe masura...!

Nimic nu poate justifica un abuz, insa prea multi sunt indobitociti si nu inteleg asta. E trist sa vezi ca multora li se pare normal sa lovesti alt om, in special un copil. Sunteti o turma de barbari si asa o sa ramaneti.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează