GSP SPECIAL  »  JOCURI  »  EVENIMENT

Se "împușcă" pentru premii de 50.000 de euro! Pasionaţii jocurilor pe calculator îşi dau întâlnire la Bucharest Gaming Week

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2018 14:12

ESL (Electronic Sports League) aduce la Bucharest Gaming Week primul Counter-Strike: Global Offensive Invitational. În cadrul săptămânii dedicate industriei de gaming din România, evenimentul Bucharest Gaming Week Invitational by ESL pune la bătaie premii în valoare totală de 50.000 de euro.

Competiţia va avea loc în cadrul evenimentului central de la Romexpo în weekendul 8-9 decembrie, între orele 10:00-20:00. În finala de la Bucureşti vor ajunge 4 echipe: 2 echipe profesioniste care vor participa pe baza de invitaţie, a treia va fi câştigătoarea turneului ESL Southeast Europe Championship, iar cea de-a patra va fi echipa învingătoare din play-off-ul online. În cadrul play-off-ului online, vor fi 2 sesiuni de calificări pe data de 10 şi 17 noiembrie, deschise tuturor participanţilor din Europa.

Jucătorii ajunşi în faza finală a competiţiei se vor duela pentru o sumă totală de 50.000 de euro. Premiile vor fi împărţite astfel: 25.000 € (locul 1), 12.500 € (locul 2), şi câte 6.250 € (locurile 3 şi 4).

În plus, în cadrul evenimentului central, va avea loc şi competiţia SEC (Southeast Europe Championship) de Counter Strike: Global Offensive. Din cele 8 echipe participante, 3 sunt din România şi au şansa de a ajunge în marea finală de la Bucureşti: Nexus Gaming, SinnerS Gaming si Knockout Gaming. Premiile totale ale acestor competiţii sunt în valoare de 17.000 euro.

Biletele  care asigură accesul pentru o singură zi sunt disponibile la preţul de 25 lei, iar abonamentele valabile pentru ambele zile pot fi procurate la preţul de 40 lei, până la data 15 noiembrie. Începând cu data de 16 noiembrie, preţul biletelor pentru o singură zi va fi de 35 lei, iar abonamentul va fi de 55 lei.

Maestrul de la Counter: Denis Alibec!

778991 denis alibec

Atacantul Astrei face spectacol în lumea virtuală, cea a jocurilor pe calculator. Se relaxează atunci când timpul îi permite și recunoaște că uneori pierde destul de mult timp jucându-se. Crede că jocurile pe calculator vor fi acceptate și în România ca sport în viitorul apropiat.

"De fapt mă relaxează destul de mult. În plus îmi pune și mintea la contribuție . Jocurile pe calculator au devenit foarte complexe și, ca și în fotbal, trebuie să ai o tactică bine aleasă. Acum mă joc Counter Strike Global Offensive.

Cât timp petrec? Depinde, nu mereu am timp foarte mult. Dar într-o zi liberă mă joc chiar și 3 ore, poate și mai mult. Depinde însă foarte mult de cât timp liber am. Diferă timpul unei săptămâni încărcate, cu antrenamente și meciuri dese față de una de vacanță spre exemplu", spune Alibec.

"Pentru mine este o pasiune! Este foarte dificil să poți duce la un nivel de competiție acest joc. Trebuie ore de antrenament și să nu mai ai alte preocupări. Practic e ca la un sport"
Denis Alibec, atacant Astra

CE ESTE COUNTER STRIKE GLOBAL OFFENSIVE?

Este joc (first-person shooter) dezvoltat de Hidden Path Entertaiment și Valve după franciza Counter Strike. Este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Jucători se împart în două echipe (Teroriști și Polițiști) și trebuie să împuște fiecare adversar. Înaintea fiecărei runde jucătorii trebuie să se echipeze: își cumpără arme în funcție de câți bani are.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează