GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MESAJ

Adrian Mutu, reacție după închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „Cafeaua de dimineață nu va mai avea același gust fără mirosul ziarului”

Adrian Mutu. 
Foto: Instagram @adrian10mutu
Adrian Mutu. Foto: Instagram @adrian10mutu

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 noiembrie 2023 16:39 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 16:39

Fostul internațional Adrian Mutu (44 de ani), în prezent antrenor în Azerbaidjan, la Neftchi Baku, a comentat decizia luată de patronii elvețieni de la Ringier de a opri apariția ediției tipărite a Gazetei Sporturilor. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă.

  • În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
  • Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
  • Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

Conducerea Ringier a anunțat miercuri, 1 noiembrie, că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci va ma exista doar în varianta online. Miercuri la prânz, la discuții, în sediul Ringier, a fost chemat și Cătălin Tolontan. I s-a comunicat și lui că strategia prevede renunțarea la print și că poziția s-a desființat.

Gabriela Szabo, la închiderea abruptă a ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „M-ați lăudat, m-ați și criticat, pentru fiecare lucru în parte țin să vă mulțumesc”
REACȚIE
Gabriela Szabo, la închiderea abruptă a ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „M-ați lăudat, m-ați și criticat, pentru fiecare lucru în parte țin să vă mulțumesc”

Cel mai bun marcator din istoria naționalei României, la egalitate cu Gică Hagi, a transmis un mesaj în legătură cu oprirea apariției ediției tipărite a Gazetei Sporturilor. 

Adrian Mutu, reacție după decizia ca ediția tipărită a Gazetei Sporturilor să nu mai apară: „Cafeaua de dimineață nu va mai avea același gust fără mirosul ziarului”

„Gazeta Sporturilor este, fără îndoială, un nume de referință în media mondială. Un nume vechi, conturat, de jurnaliști care și-au făcut meseria onest și au povestit de la fața locului toate momentele de aur ale sportului românesc. 

Gazeta a știut de fiecare dată să facă totul să conteze, să aibă opinii argumentate care să redea celor ce-au citit-o realitatea așa cum trebuia văzută. 

Ați fost mereu și pe urmele mele, nu de fiecare dată am fost de acord cu voi, dar știu respectul pe care mi l-ați purtat, pe care la rândul meu vi l-am oferit. 

M-ați călăuzit în cariera de fotbalist, ați fost la toate momentele bune și mai puțin bune, ne-am bucurat împreună pentru echipa națională, apoi ați relatat onest și pașii pe care i-am făcut în cariera de antrenor. 

Cafeaua de dimineață nu mai are același gust fără mirosul ziarului, în ciuda tehnologiei de care dispunem azi. O bucurie de primă pagină după un succes remarcabil al unor sportivi n-are cum să nu însemne ceva pentru cel sau cei ce sunt protagoniști. 

Am atât de multe amintiri că dacă ar fi să aleg una, mi-ar părea rău de celelalte. Iar arhiva voastră de fotografii cred că poate susține toate cele spuse de mine în aceste rânduri. 

E păcat pentru presa de sport din România. Premiile Gazetei și istoria de 99 de ani nu le poate șterge nimeni, nici măcar o decizie venită peste voi așa cum a fost cea de miercuri. 

Mergeți înainte și scrieți așa cum ați făcut-o de fiecare dată: onest și obiectiv”, a transmis Adrian Mutu. 

VIDEO. Mesajul redacției GSP, după ce ediția tipărită a fost închisă

Citește și: 

Adrian Porumboiu, despre închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor: „Așa se întâmplă când oameni mici conduc lucruri mari!”

Cornel Dinu, mesaj emoționant după anunțul că ediția tipărită a Gazetei Sporturilor nu va mai apărea: „Era un fel de religie în copilăria mea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1945sv0509
1945sv0509  •  05 Noiembrie 2023, 11:45

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jocker12
jocker12  •  05 Noiembrie 2023, 01:17

“ Cafeaua de dimineață nu mai are același gust fără mirosul ziarului” - Lasă ca ia Adrian ceva sibutramină și în euforia iluzorie va recita articolele din GSP înainte ca acestea să fie publicate. El nu se uită oricum decit la poze….

Vezi toate comentariile (2)
Comentează