GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  APS

Cătălin Țepelin este noul președinte al Asociației Presei Sportive din România

Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP și președintele APS (foto: Marian Burlacu)
Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP și președintele APS (foto: Marian Burlacu)

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 19:00 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 19:25

Redactorul-șef al Gazetei, Cătălin Țepelin, a fost ales astăzi în unanimitate în funcția de președinte APS (Asociația Presei Sportive din România).

La conducerea asociației profesionale a jurnaliștilor de sport, înființate în 1927, a fost votat Cătălin Țepelin (44 de ani). El a preluat ștafeta de la Dumitru Graur, cel care, la capătul a 3 mandate consecutive de președinte (2011 - 2023), a candidat de această dată pentru un post de vicepreședinte.

Cătălin Țepelin este noul președinte al Asociației Presei Sportive din România

„Domnul Graur mă curtează de vreun an și cred că abia săptămâna trecută am decis să candidez. Am ezitat, mai întâi pentru că n-am alergat niciodată după prim-plan sau după funcții, dar de câteva ori mi-au ieșit în cale și n-am mai putut să le evit. Apoi pentru că nu știam, și nu știu nici acum, dacă pot fi cu adevărat util breslei din această poziție de președinte APS.

Așa cum știți, președintele APS nu este remunerat, nu primește salariu, deci nu poate fi vorba despre un beneficiu personal de acest gen. Este, în schimb, o responsabilitate față de breasla jurnaliștilor de sport din întreaga țară și față de această Asociație care are, iată, aproape 100 de ani de istorie.

Și aici vreau să-i mulțumesc public domnului Graur pentru că, aproape de unul singur, a ținut in viață aceasta asociație in ultimii 12 ani și pentru că va rămâne să dea o mâna de ajutor în continuare.

Dânsul a avut două avantaje majore: a avut timp să se ocupe și a fost perceput ca un președinte complet neutru. Eu, venind dintr-o redacție aflată deseori în miezul acțiunii, pot fi privit cu reticență de o parte a colegilor. Va fi o provocare inclusiv pentru mine să pot gestiona aceasta nouă funcție cu echilibru și cu folos pentru breaslă.

Mulți dintre dvs mă cunoașteți destul de bine. Am trecut prin toate etapele și genurile presei. Am făcut și radio, și presă scrisă, și video, și online. Am fost și reporter de teren, si șef de departament, si manager de proiect, si redactor șef. Nu pot fi încadrat în categoria celor care «cântă la pian», a ziariștilor mega-talentați, dar am fost întotdeauna onest, implicat și nu m-am ferit de muncă, de provocări.

Și dacă vorbim despre provocări, cea mai mare va fi aceea de a face din nou atractivă calitatea de membru APS. Eu am intrat în presă acum 26 de ani, pe-atunci cred că erau în jurul a 1.000 de membri în APS, iar legitimația aceea avea o greutate incredibilă. În '97 sau '98, când mi-am luat prima legitimație APS, cred că am și dormit cu ea sub pernă o seară - două. Eram atât de mândru! Timpurile s-au schimbat, sportul și regulile lui s-au schimbat, accesul la evenimente s-a schimbat, legitimația APS nu mai deschide atâtea uși ca pe vremuri.

În același timp, breasla noastră a devenit tot mai competitivă, și acolo unde e competiție e greu să fie și unitate, deși deseori avem interese comune. Iată un citat din Gazeta Sporturilor din 1927, despre înființarea APS: «Dacă ziariștii sportivi voesc să fie considerați și respectați de celelalte bresle, trebue în primul rînd să se respecte și considere între ei». Aici poate vom reuși să schimbăm ceva, pentru că sunt destule lucruri care ne apropie, pe lângă multele care ne despart într-o piață atât de concurențială”, a spus Țepelin după învestire.

Cătălin Țepelin este noul președinte al Asociației Presei Sportive din România
Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP și noul președinte APS

Nu voi promite revoluții, schimbări majore și beneficii nemărginite pentru jurnaliștii de sport. Ce pot promite e că voi încerca, împreună cu dvs, să găsesc soluții pentru a fi din nou o asociație profesională puternică, una care să conteze și să fie respectată. Vă aștept pe toți cei de aici, dar și pe ceilalți colegi care nu au putut fi prezenți la ședința de azi, să contribuiți cu idei, cu propuneri, cu încercări de a trage lucrurile spre înainte.

 - Cătălin Țepelin, președinte APS

La alegerile de astăzi a fost votat și un nou Consiliu APS. 

  • Secretar general a fost numit Andrei Crăițoiu, 
    în timp ce membrii aleși prin vot sunt: 
  • Cristian Geambașu (Gazeta Sporturilor) 
  • Dochița Moșoianu (TVR) 
  • Emil Hossu-Longin (TVR / Digisport) 
  • Cătălin Cârnu (Radio România / Digisport)
Cătălin Țepelin este noul președinte al Asociației Presei Sportive din România
Noul Consiliu APS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează