GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  PREMIILE APS

Costin Ștucan, Remus Răureanu și Remus Dinu, jurnaliștii GSP laureați la Premiile Gazetăriei Sportive 2022

foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP

Articol de - Publicat sambata, 22 aprilie 2023 18:41 / Actualizat sambata, 22 aprilie 2023 19:56

Asociația Presei Sportive din România a anunțat laureații gazetăriei sportive pentru anul 2022. Printre premianți, Costin Ștucan (realizator GSP LIVE), Remus Răureanu (reporter special) și Remus Dinu (reporter GSP.ro).

  • Tot azi, Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) a fost ales în funcția de președinte al Asociației Presei Sportive din România - detalii AICI

Costin Ștucan a primit azi Premiul Special „Grigore Caracostea” pentru investigațiile despre meciuri aranjate și mafia pariurilor.

Costin Ștucan, Remus Răureanu și Remus Dinu, jurnaliștii GSP laureați la Premiile Gazetăriei Sportive 2022
Costin Ștucan

„Vreau să le mulțumesc colegilor din APS pentru premiu și să îi mulțumesc lui Ovidiu Ioanițoaia pentru un episod din vara lui '99. Pe-atunci aveam o viață liniștită ca reporter la departamentul Fotbal internațional. Eram cu toții la Prosport, Buzărin a fost avansat editorialist, iar șefii redacției s-au gândit la mine pentru locul eliberat în departamentul de Reporteri Speciali. 

Nu voiam să merg acolo, era de alergat după surse, după știri, plus că aveam o timiditate de care nu credeam că o să scap vreodată. Domnul Ovidiu mi-a zis «Băi copile, tu conduci o Dacie și eu îți ofer un Mercedes, profesional vorbind. Cum să nu accepți?». 

Așa am făcut acel pas și după aproape 25 de ani iată-mă ajuns aici, primind acest premiu. Aș fi vrut să-i pot mulțumi azi personal și mamei mele, care nu mai e printre noi. M-a încurajat mereu să fac presă și s-ar fi bucurat acum pentru mine”, a spus Costin Ștucan.

Remus Răureanu a primit trofeul „Ioan Cupen” pentru cel mai bun jurnalist de presă scrisă, iar Remus Dinu pe cel pentru cel mai bun tânăr jurnalist, trofeul „Mihai Dolinschi”. 

Mulțumesc pentru premiu! Am avut norocul sa apar în echipa aceasta în 2005. Voiam sa fug înaintea interviului când i-am văzut ieșind din sala de ședințe! Am câștigat acest premiu doar fiindcă nu am fugit și așa am avut ocazia sa fiu ca un fotbalist care s-ar antrena la City cu Guardiola timp de 18 ani. Oricât de slab ai fi, nu ai cum sa nu progresezi! 

- Remus Răureanu, jurnalist GSP

„Ar fi absurd să țin speech-uri corporatiste despre succes și realizări în meserie unor oameni care au mai mulți ani de presa decât am eu de viață. Dacă sunt azi aici, în această postură, deși în redacțiile de sport sunt numeroși alți tineri foarte valoroși si talentați, e pentru că am întâlnit la Gazetă mediul ideal în care un tânăr poate să se dezvolte profesional. Le mulțumesc colegilor că m-au suportat și m-au ajutat să progresez”, a spus Remus Dinu (26 de ani).

Costin Ștucan, Remus Răureanu și Remus Dinu, jurnaliștii GSP laureați la Premiile Gazetăriei Sportive 2022
Remus Dinu

„Aș vrea să mai adaug un lucru… Am văzut că întrunirea de azi a început cu un moment de reculegere pentru jurnaliștii de sport dispăruți în acești ultimi ani. Aș adăuga un gând bun și pentru colega mea de la Libertatea și colega noastră de breaslă, Iulia Marin, care a încetat din viața zilele trecute și care a avut parte, post-mortem, de un tratamentent oribil, defăimător, din sfera bullying-ului, în prime-time, la o anumită televiziune. Indiferent că numărăm cornere, căram pianul sau facem investigații despre măști în pandemie, cei care lucrează în meseria asta au dreptul să fie respectați și să lucreze într-un mediu cât mai puțin nociv”, a mai spus el.

Lista completă a premiilor APS pentru anul 2022

Costin Ștucan, Remus Răureanu și Remus Dinu, jurnaliștii GSP laureați la Premiile Gazetăriei Sportive 2022
  • Radio, Premiul „Ion Ghițulescu”: Cătălin Cârnu (Radio România Actualități) 
  • Emisiune TV, Premiul „Emanuel Valeriu”: Vali Moraru (Digisport) 
  • Comentariu TV, Premiul „Cristian Țopescu”: Adrian Soare (Radio România / Digisport) 
  • Presă scrisă, Premiul „Ion Cupen”: Remus Răureanu (Gazeta Sporturilor) 
  • Foto, Premiul „Petru Fuchs”: Marian Burlacu 
  • Blog sportiv, Premiul „Teodora Maftei”: Andreea Giuclea 
  • Tânăr jurnalist, Premiul „Mihai Dolinschi”: Remus Dinu (Gazeta Sporturilor) 
  • Carte sportivă, Premiul „Ioan Chirilă”: Ovidiu Blag (pentru volumul „Fotbal minut cu minut”) 
  • Premiul „Aurel Neagu”, pentru întreaga carieră: Răzvan Toma 
  • Premiul Special APS „Grigore Caracostea”: Costin Ștucan (pentru anchetele despre meciuri aranjate și mafia pariurilor)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
stefg
stefg  •  25 Aprilie 2023, 20:01

Serios ? beculete e cel mai bun ziarist de presa scrisa ? asta e cea mai buna gluma. problema ar fi daca ar fi adevarata...ar insemna ca restul nu prea stiu sa nimic (cam ca el)

kuba__
kuba__  •  23 Aprilie 2023, 19:37

Dintre toti 3 , merita Stucan chiar daca este un pic “fricos “ uneori… eu il iert pentru Gafa celebra, ca Vinnie Jones este galez :))) Te salut Costine si iti urez succes in viitor!

us27steaua
us27steaua  •  23 Aprilie 2023, 16:58
Postat de roost.eradevar.at pe 22 Aprilie 2023, 23:24

Daca au ajuns sa ia gesepistii care’si spun ziaristi premii pentru ceea ce scriu, inseamna ca nu trebuie sa ne mire calitatea extrem de indoielnica a presei sportive din Ro. Cam la acelasi nivel cu fotbalul nostru….”decari” de meserie

astia se cred hagi,noi decari ai preseri sportive. ha ha

Vezi toate comentariile (19)
Comentează