GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  INEDIT

GAME OF THRONES // Cronica episodului 3, sezonul 8, și notele jucătorilor: marcator surpriză pentru echipa din Winterfell :D

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2019 14:27

GAME OF THRONES. Bătălia pentru Winterfell din „The Long Night”, episodul 3 al sezonului 8 din serialul Urzeala Tronurilor, a semănat foarte mult cu un meci de fotbal pierdut în prelungiri de marii favoriți.

Cam așa ar suna cronica, după o idee din UK:

„FC Winterfell” a câștigat meciul decisiv pentru supraviețuire cu echipa „White Walkers” grație unui gol spectaculos marcat de Arya Stark pe final de meci. Mezina echipei a devenit astfel MVP-ul partidei. Cum s-au descurcat, însă, ceilalți jucători?

Au fost câteva evoluții neașteptat de bune și faze surpriză, însă și mici dezamăgiri. Regele Nopții a avut o tactică perfectă, însă planul nu a fost suficient pentru victorie. În schimb, gazdele au atacat hazardat și păreau că pierd meciul din mână, însă Arya a câștigat aproape de una singură jocul pentru echipa ei.

Notele jucătorilor, om cu om:

„FC Winterfell”

Jorah Mormont: 5. A început meciul cu o gafă uriașă împingându-și flancul stâng spre un atac hazardat în care și-a pierdut aproape toți coechipierii, însă a recuperat la impresie pe final când a protejat-o pe Daenerys până la ultima lui suflare.

Melisandre: 9. A fost jucătorul surpriză. Cel de la care nu te așteptai să fie atât de bun, dar care contribuie neașteptat la toate fazele importante. A menținut „FC Winterfell” în luptă și a dat pasa de gol pentru MVP-ul partidei.

Jon Snow: 4. Adversarii s-au prins că e principalul pericol așa că au făcut marcaj strâns asupra lui, reușind chiar să îl blocheze complet pe final. A fost la un pas să marcheze prin minutul 70 când l-a urmărit pe Regele Nopții, însă apărarea s-a reorganizat rapid și nu i-a mai dat nicio șansă.

Daenarys Targaryen: 6. Impulsivă, a driblat excelent mii de jucători adverși cu ajutorul dragonului ei, a simțit chiar gustul golului când l-a atacat pe Regele Nopții, însă a ratat spectaculos: focul nu era chiar șutul ideal în această situație.

Lyanna Mormont: 8. A fost liderul defensivei. Și-a coordonat foarte bine apărarea din interiorul castelului, iar când a fost nevoie a atacat cel mai masiv atacant al adversarilor la sacrificiu. Păcat că nu a supraviețuit duelului.

Sandor Clegane: 5. Jucător bun, dar și fricos. E suficient puțin foc pentru a-l paraliza și a-l scoate din ritm. Noroc de schimbul bun de pase cu MVP-ul echipei.

Sam Tarly: 3. Deși conștientiza că nu e chiar cel mai bun jucător al echipei, a ținut să fie totuși prezent pe teren, însă evoluția sa nu a prea impresionat pe nimeni. A fost nevoie ca Edd cel Trist să își dea viața pentru el. Câteva puncte bonus doar pentru că a supraviețuit meciului.

Bran Stark: 2. Jucătorul care e important pentru echipă, dar de care nici nu îți dai seama că e pe teren. E doar acolo, nu își abandonează postul, dar nici nu ajută foarte mult.

Theon Greyjoy: 7. A apărat bine, până la ultima suflare, însă atacul final asupra Regelui Nopții a fost lipsit de vlagă și fără nicio șansă.

Arya Stark: 10. Când meciul părea pierdut, iar Jon Snow blocat pe undeva de un dragon, Arya Stark a apărut spectaculos pe contraatac și a dat lovitura decisivă, câștigând meciul pentru echipa sa. Până la acest moment a mai avut câteva faze reușite, însă evoluția din ultimele momente a fost genială: a driblat cuțitul de pe o mână pe alta și a lovit nemilos.

Rezerve utilizate:

  • Beric: 7
  • Viermele Cenușiu: 6
  • Jaime Lannister: 6
  • Brienne: 7
  • Tormund: 6
  • Podrick: 5
  • Edd cel Trist: 4

Rezerve neutilizate: toți cei din criptă

Echipa „White Walkers”

regele noptii night king

Regele Nopții: 9. Căpitanul care a avut o tactică perfectă. A atacat când era nevoie, strategia a fost bună. Nu s-a descurcat rău nici în duelurile aeriene, chiar dacă și-a luat o căzătură spectaculoasă. A rezistat asediului lui Daenerys și și-a refăcut rapid apărarea când Jon Snow se apropia periculos de el. Singura greșeală, decisivă de altfel, e că a fost luat prin surprindere de Arya.

White Walkers: 4. Chiar dacă și-au coordonat bine echipa în prima parte și au intrat lejer în Winterfell, pierd multe puncte pentru lipsa de reacție de la atacul din final al Aryei Stark.

Uriașul Zombie: 6. A fost vârf de lance, a spulberat primul atac al cavaleriei dothraki, a spart poarta de la intrarea în castel, însă s-a lăsat ucis în duelul cu Lyanna Mormont.

Viserion: 8. A făcut cuplu de atac bun cu Regele Nopții, iar pe final s-a reprofilat în apărător și l-a blocat pe Jon Snow, însă a dispărut din joc o dată cu partenerul său.

Ceilalți Morți Vii: 5. Au jucat bine, în echipă, s-au sacrificat când a fost nevoie, au atacat în valuri și păreau că sunt în avantaj. Din păcate, au depins enorm de căpitanul și cel mai bun jucător al lor.

Citește și:

FOTO 10 personaje din Liga 1 care par rupte din Urzeala Tronurilor » Ce rol ar juca Gigi Becali și cine e Jon Snow

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
827758200635518
Constantin Ionut Florin  •  01 Mai 2019, 23:51

Fix 5minute m am uitat la el după care l am închis din cauza luminozității mult prea mari care îmi afecta vederea, penibil, ma asteptam să fie wow....

10210601915503182
Codin Gheorghe  •  01 Mai 2019, 08:26

Penibil

2125210644243190
Irinel Stroe  •  30 Aprilie 2019, 22:31

Daca antrena Dan Petrescu echipa Fc winterfell, mortii nici nu ieseau din propria jumatate. Dar asa a fost pastrat dramatismul, plus ca i a iesit si lui sumudica biletul la pariuri, mortii pauza, viii final.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează