Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 15:11 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 15:38

Oțelul Galați, formație care ocupă locul 10 în clasamentul din Superliga, a transmis un mesaj după decizia luată miercuri, 1 noiembrie 2023, de patronii elvețieni de la Ringier, de a opri apariția ediției tipărite a Gazetei Sporturilor. Gazeta ar fi împlinit în 2024 un secol de existență neîntreruptă. 

  • În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.
  • Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.
  • Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”

Conducerea Ringier a anunțat miercuri, 1 noiembrie, că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci va ma exista doar în varianta online. Miercuri la prânz, la discuții, în sediul Ringier, a fost chemat și Cătălin Tolontan. I s-a comunicat și lui că strategia prevede renunțarea la print și că poziția s-a desființat.

Concediat împreună cu adevărații eroi ai presei
GAZETA SPORTURILOR
Concediat împreună cu adevărații eroi ai presei

Ziarul Libertatea a decis să publice în ediția de vineri, 3 noiembrie, și știrile de actualitate, dar să ofere și spațiu pentru istoria Gazetei Sporturilor.

Oțelul Galați, mesaj după decizia acționarilor de a opri apariția ediției tipărite a Gazetei Sporturilor

Clubul Oțelul Galați a transmis vineri un mesaj elocvent în ceea ce privește dispariția ediției tipărite a Gazetei Sporturilor. 

Moldovenii au postat, pe contul oficial de Facebook al clubului: „Mulțumim, Gazeta Sporturilor, pentru atâtea pagini de istorie și amintiri de neuitat!”. 

Postarea gălățenilor a fost însoțită de prima pagină a Gazetei Sporturilor din data de 18 iulie 2011, a doua zi după ce Oțelul se impusese în fața lui FCSB în Supercupa României. 

Formația din Superliga care a reacționat după decizia ca ediția tipărită a Gazetei Sporturilor să nu mai apară: „Mulțumim pentru atâtea pagini de istorie și amintiri de neuitat!”
Prima pagină a Gazetei Sporturilor de pe data de 18 iulie

Pe 17 iulie 2011, la Piatra-Neamț, campioana în exercițiu a României, Oțelul Galați, o întâlnea pe FCSB, deținătoarea Cupei României. Moldovenii s-au impus cu scorul de 1-0, grație golului reușit de Laurențiu Buș. 

„Aici, Galați. Ora exactă. Echipa lui Dorinel a luat și Supercupa. Triumful campioanei în fața deținătoarei Cupei României a venit în urma unui gol marcat de Laurențiu Buș, mijlocașul de 24 de ani titularizat surprinzător de Dorinel Munteanu”, titra Gazeta Sporturilor la acea vreme. 

Citește și: 

Cum n-am scris niciodată noi la GSP și nici nu vom scrie: ni s-a cerut să dăm doar numele comercial al competițiilor sportive

Ce nu mi-a plăcut la Gazeta Sporturilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”