GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  FILM

VIDEO Trei filme din sport ce trebuie văzute » „Povestea lui Beckham este una a măririlor și căderilor de la înălțimi amețitoare”

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 18:41 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 19:12

Noi filmele şi documentare din sport sunt disponibile pe platforma de streaming online, Netflix. De la viaţa lui David Beckham la povestea incredibilă a înotătoarei Diana Nyad sau a lui Ueli Steck, cel mai fost cunoscut drept cel mai rapid alpinist din lume

Oferta, din perspectiva legăturii cu sportul e bogată pe platformele de filme. „Beckham” e deja în topul celor mai vizionate documentare de pe platformă în ultima săptămână.

Beckham, un film de neratat

Pe 4 octombrie s-a lansat documentarul despre viața lui David Beckham. Având patru părți, acesta „spune povestea nevăzută a unui star al fotbalului devenit reper cultural”, după cum anunță producătorii.

Documentarul este despre „începuturile umile într-o familie din clasa muncitoare a estului Londrei, perseverența și dorința lui de a câștiga și lupta pentru a găsi echilibrul între ambiție, iubire și familie”.

Povestea lui Beckham „este una a măririlor și căderilor de la înălțimi amețitoare”, iar producătorii „îi surprind pe David, pe soția lui Victoria, familia, prietenii și coechipierii lui așa cum nu au mai fost văzuți până acum”.

Așadar, „rezultatul este un portret intim al omului David Beckham, dar și o cronică a sportului contemporan și a culturii celebrității”.

Cursa către culme

Un alt film ce merită văzut este despre viața lui Ueli Steck. Acesta a fost cunoscut drept cel mai rapid alpinist din lume până când, în 2011, recordul lui de viteză la urcarea pe vârful Eiger a fost doborât de Dani Arnold.

Acel moment incredibil a declanșat un duel pentru cucerirea versanților nordici ai Alpilor europeni. Cei doi au escaladat individual acești versanți, de multe ori fără niciun fel de echipament de siguranță.

Documentarul are 90 de minute și vorbim despre o realizare a producătorilor peliculei „Pelé”, dedicată fotbalistului brazilian.

Povestea sportivei Diana Nyad

Al treilea film care deja a făcut furori pe plan internațional se va lansa pe 3 noiembrie și în România.

Vorbim de „Nyad", „o poveste remarcabilă, inspirată din evenimente reale, despre tenacitate, prietenie și triumful valorilor umane, care relatează un capitol fascinant din viața sportivei de talie mondială Diana Nyad”, anunță compania.

Documentarul spune povestea sportivei care la vârsta de 60 de ani, cu ajutorul celei mai bune prietene și antrenoarei ei, decide să își transforme visul de o viață în realitate: o cursă de înot de 177 km în largul oceanului, din Cuba în Florida, adesea numită „Muntele Everest” al natației.

„Brăzdată de emoții, pelicula este primul lungmetraj regizat de documentariștii Elizabeth Chai Vasarhelyi și Jimmy Chin, ambii distinși cu premiul Oscar”, mai anunță Netflix.

Citește și:

Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro de la Pitești » Tribunele au fost demolate, urmează să fie pusă la pământ „oficiala”
PROIECT
Vizită pe șantierul viitoarei arene de 100 de milioane de euro de la Pitești » Tribunele au fost demolate, urmează să fie pusă la pământ „oficiala”
E mai rău decât se preconiza! Albion Rrahmani are fractură! E OUT minimum 3 luni și ratează meciurile cu FCSB și CSU Craiova
RAPID
E mai rău decât se preconiza! Albion Rrahmani are fractură! E OUT minimum 3 luni și ratează meciurile cu FCSB și CSU Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează