Articol de GSP - Publicat vineri, 13 aprilie 2018 15:03

 

  • Revista pentru mașini testează opt anvelope de vară pentru SUV pe șosea și off-road
  • Anvelopele 265/60 R 18 sunt adecvate pentru modelele off-road mari și SUV-uri
  • Anvelopele Continental prezintă "calități excepționale de manevrabilitate pe toate suprafețele"

Hanovra, 2 martie 2018. În testul pentru anvelope de vară desfășurat anul acesta de revista pentru autoturisme AutoBild allrad(No. 4/18), modelul ContiSportContact 5 SUV a fost cotat ca „cel mai bun din cadrul testului”, după o serie de teste pe suprafețe umede și uscate și off-road. Tipul de anvelope dezvoltat de Continental în Hanovra a câștigat în fața altor șapte competitori din Europa, America și Asia. Experții au testat anvelopele 265/60 R 18 în 15 categorii pe șosele umede și uscate, precum și pe iarbă, pietriș fin și grosier, nisip și noroi. Dimensiunea anvelopelor este potrivită pentru mașini off-road mari și SUV-uri; automobilul folosit pentru test a fost un model Mercedes G. “O anvelopă premium, care prezintă calități excepționale de manevrabilitate pe toate tipurile de suprafețe, precizie ridicată a direcției și distanță de frânare scurtă în condiții umede și uscate”, s-a precizat în rezumatul raportului de test, în cadrul căruia tipul de anvelopă oferit de Continental a obținut calificativul “excepțional” și „cel mai bun din cadrul testului”.

Anvelopa ContiSportContact 5 SUV s-a diferențiat de celelalte în timpul testului datorită performanței echilibrate. A obținut primul loc atât la proba frânării pe drum uscat, cât și la testele pe pietriș și pe pistă circulară umedă. Acest tip de anvelopă a prezentat o performanță de manevrare foarte bună pe șosele umede și uscate, completată de distanța de frânare scurtă pe suprafețe umede și rezistența mică la rulare. 

Anvelopele ContiSportContact SUV 5 sunt potrivite pentru multe modele de SUV și mașini sport. Oferă aderență ridicată și o abordare sigură a virajelor, distanțe scurte de frânare pe șosele umede și uscate și rezistență mică la rulare. Gama include anvelope pentru jante de 17 până la 22 inch, cu un raport între 65% și 35% și lățimi între 195 și 315 mm, fiind autorizată pentru viteze de până la 300 km/h. Mulți producători de mașini au autorizat aceste anvelope sport ca dotări din fabrică pentru autoturisme și SUV-uri.

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru