GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Campionatul Național de Șah pe Echipe de Juniori, la BUCUREȘTI!

Articol de GSP - Publicat luni, 24 iulie 2017 14:17

500 copii, 150 echipe!

  • Șahul este alternativa-minune la jocurile pe tablete și/sau consolă.
  • Sportul minții este pe trend de creștere accelerat: numărul turneelor a crescut de câteva ori în ultimii ani. Copii vin în număr din ce în ce mai mare la șah!
  • Primul turneu de șah transmis live în România pe pagina oficială a concursului și comentat de către doi Mari Maeștri Internaționali de top!
  • Primul Campionat National de Sah de juniori dotat cu un fond de premiere substanțial.

Gabriel GRECESCU, Coordonator Comitet Organizare CNEJ București 2017:

Este pentru prima dată un campionatul național de șah se desfășoară la București. Sunt confirmate cifre record de participare, adică 140-150 echipe confirmate, iar cu părinți și antrenori vor fi 700 suflete prezente în prima zi de desfășurare a Campionatului Național de Șah, poate cel mai spectaculos din istoria șahului românesc. Ca o premieră, vom avea pentru prima dată o transmisie live a evenimentului pe șahisti.ro și, altă premieră, pe un site din top 3 mondial, chess24.com, cu comentarii în română!

Deși inițial am anunțat doi Mari Maeștrii Internaționali care vor comenta evenimentul live, anunț că vom avea trei: MMI Andrei Murariu, MMI Vlad Jianu și MMI Tiberiu Georgescu, precum și Maestru Internațional Vladimir Doncea.

Fondul de premire este substanțial, depășind estimările inițiale de 20.000 lei.

  

Robert CREANGĂ, vice-campion mondial de șah, la CM Școlare desfășurate la Iași 2017:

Mă bucur că foarte mult că acest campionat se ține în București, că să ne profităm și noi de el, și nu trebuie să mai mergem până la Iași. Mă bucur foarte mult că începe acest campionat.

 

Sorin IACOBAN, Președintele Federației Române de Șah:

Într-adevăr aceste campionate sunt un record de participare. Premisele sunt foarte bune. Competiție fanion a șahului românesc, care adună tot ce are mai bun România. Fără baza de selecția din șahul juvenil, nu vom avea performanță. Din fericire stăm foarte bine la acest capitol, avem foarte mulți copii care iubesc șahul, care joacă șahul. Din 2014, am introdus șahul ca materie opțională în școli.

Faptul că avem tot mai mulți iubitori ai șahului, atât de vârste mici, cât și de vârste medii, asta însemnă că sportul minții are viitor.

 

Constantin Florin DURGHEU, susținător al șahului, Asociația “Campionii Vieții”, avocat:

Mulțumesc lui Andrei Murariu pentru faptul că mi-a deschis ochii în cea ce privește șahul, prin concursurile de la Mall Promenada.

Va fi probabil cel mai reușit campionat național de șah de juniori, iar bucuria lui Robert (Creangă) că se desfășoară aici, este dublată și de bucuria celor dragi care vor vedea partidele de pe margine, și care vor primii premii de la sponsori.  

 

Sergiu GRUNBERG, Director Tehnic al Echipelor Naționale:

Pentru început vreau să vă spus am fost la Canakkale, în Turcia, acum 20 ani la primul Campionat European Școlar pe Echipe, cu o echipă selectă e adevărat, formată din Dieter Nisipeanu, Andrei Istrățescu, Adrian Mușat, Dragoș Dumitrescu și Ranko Szuhanek, cu care de altfel am și câștigat medaliile de aur. Dar ce este important acolo, era următorul fapt: Turcia era venită de nicăieri cu șahul în acel moment. Dar ei au început o stragie pe termen lung, cu șahul în școală și nu l-au promovat atât ca șah individual, ci ca șah pe echipe. Și Turcia nu a crescut imediat, că aceasta nu este o strategie de un an-doi, încât a ajuns la ora asta una dintre marile puteri ale șahului.

Revenind la acest eveniment eu cred că are mai multe semnificații. În primul rând este foarte benefic că șahul a fost introdus în școli. La nivel individual sigur se vor dezvolta oameni cu personalitate aparte și succesul aproape că le va fi asigurat în viață. Dar faptul că se desfășoară un astfel de campionat pe echipe aduce un plus, și anume dă o anume personalitate școlii de șah, elevului un anumit sentiment de apartenență, și vrând-nevrând se dezvoltă un anumit spirit de echipă, care mai târziu se poate transforma în acea solidaritate, care nouă românilor ne cam lipsește. Și poate aici este cheia succesului nostru în viitor.

 

Mai important, este că acest campionat care se bucură de atât popularitate acum, va fi un semnal că Bucureștiul se resuscitează din punct de vedere șahist.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gabib77
gabib77  •  28 Iulie 2017, 15:47

Chiar e nevoie sa va bateti joc de un copil, din cauza incompetentei voastre? Chiar asa a declarat un vicecampion mondial la sah? Cu atatea greseli gramaticale? "Mă bucur că foarte mult că acest campionat se ține în București, că să ne profităm și noi de el, și nu trebuie să mai mergem până la Iași. Mă bucur foarte mult că începe acest campionat."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează