GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Campioni mondiali, vedete în cărțile de la Festivalul NARATIV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 17:27

Poveștile campionilor Ana-Maria Brânză și Horia Tecău, transpuse de curând de Curtea Veche Publishing în cărți pentru cei mici, devin anul acesta inspirație pentru copiii pasionați de lectură care vor face vlogging sau vor învăța calea spre succes la Festivalul NARATIV. Pe 24 și 25 noiembrie, Asociația Curtea Veche organizează în București cea de-a IV-a ediție a festivalul pentru copii care în fiecare an reușește să aducă plăcerea lecturii pentru mii de mici cititori.  Înscrierile se fac gratuit pe narativ.ro.

Anul acesta festivalul NARATIV se va desfășura în incinta Colegiului „Cantemir Vodă” din București, unde Asociația Curtea Veche organizează 55 de ateliere originale și creative de lectură interactivă pentru copii cu vârste cuprinse între 3-14 ani, părinți și profesori. Printre numeroasele ateliere educative de storytelling, parenting și poveștiri, se află și atelierele de „BookTubing: cum să faci o recenzie de carte pe YouTube” și „Campion la sport și lectură”.

Ana Maria Brânză va susține un guest talk pentru copiii și părinții care doresc să afle cum lectura îți influențează cariera și te poate ajuta să treci de cele mai mari obstacole. Sportiva le va povesti cum a fost ajutată de lectură în tot ce și-a propus, de ce cărțile și sportul sunt ingredientele secrete pentru o carieră de succes. Scopul evenimentului este de a-i ajuta pe copii să se angajeze în lectura oricărei povești scrise și de a le îmbunătăți relația cu cititul, oferindu-le o experiență unică și memorabilă care să le stârnească interesul și motivația pentru lectură pe termen lung.

Atelierul de BookTubing se adresează copiilor care iubesc cărțile, vlogging-ul și tehnologia. ”Suportul de curs” al acestui atelier este reprezentat de cartea „En garde! Fetița cu masca tricoloră” scrisă de Ana-Maria Brânză, multiplă campioană olimpică și mondială. Acest atelier își propune să îi învețe pe copii să facă o recenzie de carte pe YouTube, să se promoveze în mediul online și să îi motiveze cu ajutorul poveștii din spatele carierei campioanei la scrimă. Tips and tricks-urile booktubing-ului vor fi oferite de pedagogul acestui curs, Miruna Meiroșu. 

Un alt atelier care aprofundează motivația și povestea din spatele unui sportiv de performanță și urmărește încurajarea lecturii este „Campion la sport și lectură”, bazat pe cartea „Viața în ritm de tenis” a lui Horia Tecău. Mulți dintre copii sunt pasionați de diferite sporturi și își doresc o carieră în această direcție. Cărțile și sportul sunt ingredientele care l-au ajutat pe Horia să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți tenismeni români. Prin intermediul cărții sportivului, pedagogul Georgiana Gerea îi va ajuta pe copii să se angajeze în lectura oricărei povești scrise.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează