GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce tipuri de unități de aer condiționat există și cum să o alegi pe cea mai potrivită?

Articol de GSP - Publicat marti, 09 mai 2023 17:00 / Actualizat marti, 09 mai 2023 17:02

Când temperaturile de afară încep să crească, poate deveni inconfortabil într-un timp scurt. Să stai într-o piscină sau la umbră te poate ajuta să scapi de căldură în aer liber, dar cel mai probabil vei avea nevoie și de un sistem de aer condiționat în interior dacă vrei să eviți să transpiri în timpul vremii caniculare.

Există mai multe tipuri de aer conditionat din care puteți alege, inclusiv sisteme independente, precum aer conditionat portabil sau aer conditionat evaporativ, și sisteme split, cum ar fi aer conditionat central și aer conditionat mini-split fără conducte, care au componente în interior și exteriorul casei.

Înainte de a selecta un sistem de aer condiționat pentru casa ta, află mai multe despre diferitele tipuri, astfel încât să găsești unitatea sau sistemul de aer condiționat comprehensiv care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului tău. Acest ghid oferă o prezentare detaliată a celor mai comune tipuri de aer condiționat, inclusiv costurile, instalarea și considerațiile privind eficiența.

1. Aer condiționat central

Unul dintre cele mai comune tipuri de unități este cea centrală. Acest sistem este proiectat pentru a răcori întreaga casă prin forțarea aerului rece prin conductele casei și prin ventilații, similar cu modul în care un cuptor împinge aerul încălzit prin conducte și prin ventilații pentru a încălzi casa în timpul lunilor mai reci.

Aparatele de aer condițiat centrale sunt, de obicei, controlate de un termostat și pot fi proiectate chiar cu capacități inteligente, permițând utilizatorului să ajusteze temperatura, să seteze ciclurile de răcire sau pur și simplu să o pornească sau să o oprească. 

Avantaje

  • Răcorește întreaga casă prin sistemele existente de conducte
  • Funcționare relativ silențioasă în interior
  • Poate fi controlat de termostatul din casă

Dezavantaje

  • Costul inițial de achiziție și instalare este mare
  • Componentele exterioare sunt adesea zgomotoase și inestetice

2. Aer condiționat la fereastră

Dacă prețul ridicat al unui aparat de aer condiționat central te descurajează, aparatele de aer condiționat pentru ferestre sunt o opțiune rentabilă. Aceste dispozitive mai mici sunt concepute să stea la o fereastră cu partea din față în interior și partea din spate în exterior. Acest lucru permite aparatului de aer condiționat să elibereze condensul și căldura în exterior, folosind un ventilator încorporat pentru a împinge aerul răcoros în casă.

Vin în mai multe dimensiuni și pot fi chiar folosite cu ajutorul unor telecomenzi sau dispozitive wireless, dacă au capabilități de sistem inteligent. Acest tip de aparat este ideal pentru un apartament. Doar să știi că aceste unități pot cădea de la ferestre dacă nu sunt instalate corespunzător, creând un pericol pentru orice persoană care trece sub unitate.

Avantaje

  • Cost inițial scăzut
  • Instalare relativ ușoară
  • Economisește spațiu

Dezavantaje

  • Obstrucționează fereastra cât timp unitatea este instalată
  • Funcționare zgomotoasă și potențial periculoasă

3. Aparat de aer condiționat portabil

Majoritatea oamenilor care au închiriat un apartament știu că poate fi dificil să menții condițiile optime de încălzire și răcire în interior, mai ales dacă clădirea nu are un sistem central. 

Aparatele de aer condiționat portabile sunt o alternativă excelentă. Sunt relativ ieftine și nu au aceleași riscuri ca unul de fereastă. Pur și simplu instalezi un aparat de aer condiționat portabil într-un loc adecvat, aproape de o fereastră și de o priză electrică disponibilă. 

Acest tip de aparat are o conductă de evacuare a aerului cald care rulează de la unitate către o fereastră disponibilă pentru a ventila căldura în exterior, în timp ce ventilatorul integrat suflă aer rece în cameră. Aceste produse variază ca preț, ceea ce înseamnă că vei găsi și opțiuni destul de ieftin și sunt incredibil de ușor de instalat și de utilizat, deși ocupă spațiu pe podea. Trebuie doar să știi că va trebui să le amplasezi lângă o fereastră și că s-ar putea să nu fie cea mai estetică variantă.

Avantaje

  • Costuri mici
  • Excelent pentru apartamente, condominii și case mici
  • Ușor de instalat

Dezavantaje

  • Ocupă spațiu pe podea în casă
  • Foarte zgomotos în timpul funcționării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează