GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

De Centenar, Fundația Alexandrion „unește” eroii de ieri și de azi care au adus cinste României prin sport

Articol de GSP - Publicat luni, 06 august 2018 14:57

Victoriile sportivilor români au reușit dintotdeauna să ne aducă mai aproape ca națiune și ne-au făcut mândri că suntem români. Cu ocazia Centenarului, Fundația Alexandrion aduce recunoaștere eroilor sportului autohton prin campania Marea Unificare Sportivă, o provocare adresată tuturor românilor: să propună și să-și voteze adevărații campioni.

Cele mai mari personalități sportive locale din ultimii 100 de ani, admirate la unison de generații întregi, sunt reunite acum într-un singur loc, pe www.mareaunificaresportiva.ro, prima platformă online dedicată sportului românesc.

Pe timeline-ul celor 100 de ani de sport se regăsesc deja o serie de momente și personalități marcante ale sportului românesc, de la eroi ai fotbalului, până la caiac, volei, handbal, tenis sau gimnastică. Începând cu luna august, românii de pretutindeni sunt invitați să intre pe site-ul campaniei, să completeze calendarul marilor succese sportive cu propriii eroi, urmând ca din 16 septembrie să voteze oficial lista campionilor.  

În urma alegerii publicului, Fundația Alexandrion va recompensa primii 10 cei mai apreciați sportivi cu medalia specială „Marea Unificare Sportivă” și câte 10.000 de lei, un premiu simbolic pentru recunoașterea eforturilor lor de a pune România pe harta mondială a sportului.

Favoriții publicului vor fi anunțați în cadrul unui eveniment ce va avea loc în luna decembrie 2018.

De-a lungul timpului, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au avut în 2018 cea de-a treia ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează