GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

De la iarnă la vară: Care este momentul potrivit pentru a schimba cauciucurile și de ce este important

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 15:41 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 15:43

Ai grijă să verifici adesea starea anvelopelor mașinii tale pentru a te asigura că circuli în condiții de siguranță. Atunci când vine vorba de schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară, lucrurile devin și mai importante. Fiecare tip de anvelopă este conceput în funcție de condițiile specifice de conducere și este important să respecți aceste recomandări pentru a avea parte de o experiență de conducere sigură și confortabilă. De aceea, în acest articol vei afla când este momentul potrivit pentru a face trecerea de la cauciucurile de iarnă la cele de vară și de ce aceasta este o schimbare importantă.

Iată informațiile de bază pe care trebuie să le știi despre tranziția de la anvelopele de iarnă la cele de vară

Când să faci schimbarea cauciucurilor de iarnă la cele de vară

În general, este recomandat să schimbi cauciucurile de iarnă cu cele de vară atunci când temperatura medie pe parcursul zilei depășește șapte grade Celsius. Temperaturile mai mari vor accelera uzura cauciucurilor de iarnă, acestea fiind concepute pentru a oferi o aderență mai bună atunci când afară sunt temperaturi scăzute. Mai mult decât atât, anvelopele de iarnă sunt mai moi decât cele de vară, ceea ce înseamnă că vor începe să se uzeze mai rapid atunci când sunt folosite în condiții în care nu sunt necesare.

Un alt factor important în decizia de a schimba anvelopele este foreaza valurilor de căldură neașteptate. Temperatura poate să crească brusc chiar și în timpul lunilor de primăvară și de toamnă, iar acest tip de condiții este exact ceea ce duce la uzura în exces a anvelopele de iarnă.

De ce este important să schimbi anvelopele de iarnă cu cele de vară

Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară este importantă din mai multe motive. În primul rând, anvelopele de vară au un amestec al compusului diferit decât al celor de iarnă, asigurând o aderență maximă pe drum uscat și o durabilitate mai mare. De asemenea, acestea dispun de modalități speciale de evacuare a apei atunci când se află sub ploaie, reducând riscul de acvaplanare. Mai mult decât atât, este esențial să faci această tranziție în cadrul unui service auto din București, precum este cel de la Di-bas, pentru a te asigura că treaba este realizată corespunzător, astfel încât să poți folosi mașina în siguranță.

În plus, schimbarea anvelopelor reprezintă și o economie financiara pe termen lung. În timp ce anvelopele de iarnă pot fi benefice pentru condițiile de iarnă, acestea se uzează mai repede pe drumurile normale de vară și necesită înlocuirea mai frecventă și astfel costuri mai mari.

În concluzie, cauciucurile de iarnă și cele de vară au ambele rolurile lor specifice în funcție de condițiile de condus. Este important să schimbi anvelopele la momentul potrivit pentru a te bucura de performanțe optime și pentru a rămâne în siguranța în trafic. Prin urmare, este recomandat ca toată lumea să se asigure că anvelopele lor sunt într-o stare bună și să respecte întotdeauna recomandările fabricanților de automobile și de cauciucuri

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează