GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Ediție aniversară la TriChallenge Mamaia

Articol de GSP - Publicat joi, 13 septembrie 2018 15:34

Cel mai mare triatlon din sud-estul Europei sărbătorește 10 ani de existență la finalul acestei săptămâni prin organizarea unui festival multisportiv la malul mării

În urmă cu un deceniu, o mână de oameni dădea startul unui proiect îndrăzneț și, în același timp, cu totul nou pentru sportul românesc. Un concurs de triatlon pe modelul celor organizate în toată lumea, care să-i aducă împreună pe iubitorii de mișcare. Prima ediție a TriChallenge Mamaia a adunat doar câteva zeci de împătiți ai sportului care îmbină înotul, ciclismul și alergarea. A fost punctul de plecare al competiției care s-a transformat în cel mai mare triatlon din sud-estul Europei, devenind și gazda a două etape de Cupă Europeană. La finalul acestei săptămâni, Trichallenge sărbătorește cei 10 de existență, clubul Smartatletic, cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța, organizând un adevărat festival de sport, care se întinde pe durata a trei zile, în perioada 14-16 septembrie. Peste 1.600 de amatori și profesioniști din 16 țări s-au înscris la startul competiției, care este deschisă participanților de toate vârstele. „În 2008, eram circa 20-30 de persoane care participam la competiții de triatlon, cel mai mult prin străinătate, deoarece în țară nu aveam competițiileși condițiile necesare. Atunci, am pornit, în Mamaia, organizarea unei competiții cu standarde mai ridicate, pentru acea vreme. Acest proiect s-a transformat într-o călătorie frumoasă, din care s-a născut un sport nou și o comunitate extraordinară. Acum, la 10 ani de când am pornit acest proiect, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, reușim să atragem în România, la ediția aniversară, sportivi din toate colțurile lumii și să aducem un capital pozitiv de imagine atât țării, cât și orașului”, a explicat Vlad Stoica, președintele Smartatletic.

Festivalul sportiv de la malul mării înglobează numeroase competiții, Aquatlon, Trikids Duatlon, Triathlon, Half-IronMan (H3RO) și crosul popular Promenade Run. Mai mult, în premieră, în cadrul TriChallenge, se vor desfășura trei campionate naționale: Campionatul Național pe distanța half-triathlon, Campionatul Național de Sprint și Campionatul Național de Aquatlon. În plus, TriChallenge va reprezenta o etapă premium în cadrul Cupei României Bittnet RTS. În cadrul acestei ediții, probele TriKids Duatlon și Crosul de 5km vor fi gratuite pentru constănțeni. Toate întrecerile se desfășoară în stațiunea Mamaia, cartierul general fiind în Parcarea Primăriei din fața Hotelului Rex. Organizatorii au pregătit numeroase premii în bani, valoarea totală fiind de 17.750 lei, cupe, diplome și produse oferite de sponsori.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.trichallenge.ro și pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/TriathlonChallenge.

 trichallenge afis 50x70 primarie

 

Programul competiției

 

VINERI

Aquatlon

15:00 - Start copii 9-10 ani fete și băieti

15:30 - Start copii 11-13 anifete

16:00 - Start copii 11-13 anibăieți

17:00 - Start proba Cadeți 14-16 ani

18:00 - Start proba juniori 17-19 ani, Elite șiAmatori 20+

 

SÂMBĂTĂ 

TriChallenge

9.00 - Start Supersprint

9.20 - Start Sprint (individual + ștafeta + Campionat Național)

10.10 - Start Olimpic individual

11:00 - Start Olimpic ștafetă

 

Trikids Duatlon

17:30 - Start Duatlon 9 -10 ani

17:55 - Start Duatlon 11-12ani

18:20 - Start Duatlon 13 ani

19:00 - Start competitie cros 7-8 ani

 

Crosul popular – Promenade Run

19.30 - Start (în fața Hotelului Rex)

 

DUMINICĂ

8.00 - Start H3RO (Half IronMan)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează