GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Iată tot ce trebuie să știi despre antigel!

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 16:03 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 16:11

Un autoturism reprezintă un mecanism complex, capabil de performanțe deosebite în ceea ce privește viteza atinsă, distanțele parcurse și confortul oferit șoferului și pasagerilor. 

Pentru ca o mașină să funcționeze timp îndelungat la cele mai înalte standarde, este necesar să îi oferi o îngrijire atentă, asigurându-te, de exemplu, că efectuezi corect schimbul de antigel.

Acest consumabil este un lichid ce are rolul de a păstra constantă temperatura motorului, indiferent de condițiile meteo și de numărul de grade înregistrate în exterior. În cadrul unui circuit închis, lichidul preia căldura de la propulsor și o lasă la radiator. 

Beneficiile pe care le aduce folosirea unui antigel de calitate

Alegerea unui produs de calitate și înlocuirea lui la timp, înainte de a-și pierde proprietățile care îi permit să protejeze motorul, aduce numeroase avantaje. Iată-le pe cele mai semnificative dintre ele!

• protejarea motorului împotriva înghețului, dar și a supraîncălzirii, deci o eficiență maximă în caz de temperaturi extreme. Datorită creșterii nivelului de temperatură la care lichidul începe să fiarbă, se recomandă folosirea de antigel nu numai toamna și iarna, ci inclusiv pe durata lunilor calde ale sezonului estival; 

• prevenirea coroziunii motorului, datorită faptului că această substanță nu atacă în nici un fel metalul cu care intră în contact;

• protecția împotriva formării ruginii;

• lubrifierea tuturor pieselor și a componentelor cu care intră în contact direct, ceea ce crește considerabil durata de viață a acestora;

• prevenirea depunerilor de calcar, precum și a altor substanțe nedorite, a căror acumulare afectează, în timp, buna funcționare a mașinii.

Iată tot ce trebuie să știi despre antigel!

Cum verifici cantitatea de antigel și cum efectuezi schimbarea?

Pentru a verifica nivelul, nu trebuie să deschizi capacul radiatorului, ci doar să vezi dacă lichidul ajunge la semnul „plin“. Dacă lucrurile nu stau așa, pur și simplu trebuie să completezi. Unele substanțe sunt deja diluate cu apă și vor fi turnate ca atare, în timp ce altele nu sunt diluate și trebuie să adaugi o cantitate egală de apă în momentul umplerii.

Unii șoferi obișnuiesc ca, dacă nu au la îndemână antigel, să adauge doar apă în sistemul de răcire. Această practică nu este recomandată decât în caz de urgență, când ești la drum și vrei să eviți supraîncălzirea, însă îndată ce este posibil va trebui să schimbi complet substanța cu una de calitate.

În schimb, dacă folosirea apei se transformă într-o practică regulată, apar o serie de riscuri pentru funcționarea automobilului. Într-un astfel de caz, răcirea motorului se face mai greu și, în plus, apare riscul de scurgeri la sistemul de etanșare a pompei. Coroziunea nu va întârzia nici ea să producă efecte nedorite.  

Șoferii cu experiență și cei mai mulți mecanici auto recomandă ca schimbul să aibă loc odată la fiecare 4 sau 5 ani. În cele mai multe cazuri, în manualul de utilizare oferit de producătorul mașinii este menționat intervalul de timp la care trebuie efectuat schimbul. Dacă nu găsești această informație, poți merge la un service autorizat, unde un test simplu va stabili, cu rapiditate, dacă substanța și-a păstrat sau nu proprietățile inițiale și își îndeplinește în continuare funcțiile.

Folosirea unui antigel de calitate îți îmbunătățește experiența de șofat și prelungește considerabil durata de viață a mașinii!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează