GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  SPECIAL

Cristina Neagu la Seria „Neînvinșii” » episodul 1: „Timpul, caracterul, educația sunt vitale”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2024 11:07 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 15:01

De peste 100 de ani, BRD este unul dintre catalizatorii dezvoltării României, iar acum își îndreaptă atenția către investiția în oameni. Aceasta a fost și tema evenimentului de sâmbătă, 2 martie, care a avut-o ca invitată pe Cristina Neagu, handbalista româncă desemnată de 4 ori „Cea mai bună jucătoare de handbal din lume”.

BRD: De ce important să „investești în tine”? Cristina Neagu, un exemplu

Într-o conversație powered by BRD, cu protagoniștii podcastului „Vorbitorincii”, Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu, Cristina Neagu a vorbit despre cele mai importante momente din carieră, cele mai bune, dar și cele mai complicate evenimente, precum și despre felul în care sportul pe care îl practică s-a schimbat de-a lungul deceniilor.

Acesta a fost doar primul nume mare dintr-o serie de evenimente în care modele de performanță vor vorbi despre lucrurile învățate de-a lungul carierei.

Primul lucru: asumarea. Apoi, presiunea

Cristina Neagu a vorbit despre formarea ei ca sportiv:

„Nu-mi amintesc cum eram în perioada de juniorat, știu că dădeam multe goluri și ratam destul de puțin, după care cu siguranță am avut în cariera mea meciuri în care am jucat mai slab, am ratat, dar niciodată nu am încetat să-mi asum responsabilitatea și să cred că pot să marchez următoarea aruncare. Cu timpul, nu înțelegeam de ce sunt atât de multe așteptări de la mine. Pe de altă parte, de mică învățată cu asemenea presiune, la 20 de ani nu mă mai afecta ce ziceau cei din jur”.

Câte ceva despre întrebările interioare, care urmăresc atleții de elită, dar și oamenii obișnuiți în drumul lor spre succes. Și cum ei schimbă ceea ce e în jur:

„La un moment dat, când eram mai tânără, mă întrebam: dar de ce se așteaptă doar de la mine? Inclusiv maică-mea spunea că toată lumea se așteaptă de la tine să dai ultimul gol sau nu știu câte goluri. Apoi mi-am dat seama că atunci când ești un jucător foarte bun, care să poată face diferența, cumva lucrurile acestea vin la pachet”.

Care e cea mai importantă investiție pentru Cristina Neagu?

„Am investit timp, în primul și primul rând. În momentul în care copiii mergeau la joacă, eu mergeam la antrenament, în momentul în care ei spuneau: «Hai afară!», eu trebuia să merg la școală. Timp și apoi foarte multă muncă. Am renunțat la tot, efectiv la tot, am zis eu vreau să fac asta și nu m-am dat în lături nici măcar o secundă. Când mi-am setat asta, pentru mine n-a mai existat altceva.

Sportul m-a format ca om, în afară de educația pe care am primit-o de la părinții mei, sportul mi-a format caracterul, sportul m-a învățat să-mi depășesc limitele, pot să spun că tot ce sunt astăzi sunt datorită sportului”, a explicat Cristina în cadrul proiectului BRD.

Și un lucru fundamental: performanța e un proces

Marea noastră jucătoare a explicat cum performanța este mai mult un proces, decât o destinație. „Mă gândesc tot timpul la lucruri pe care pot să le fac ca să devin mai bună”.

Cine este Cristina Neagu:

  • Cristina Neagu, 35 de ani, s-a retras de la echipa națională după Campionatul Mondial de anul trecut;
  • A fost desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă din lume de către IHFA câștigat două medalii de bronz cu reprezentativa României, la CM 2015 și CE 2010;
  • A cucerit Liga Campionilor în 2015 cu Buducnost Podgorica și a disputat alte două finale, 2010 cu Oltchim Rm. Vâlcea și 2014 cu Buducnost;
  • A disputat finala Cupei Cupelor în 2008 cu Oltchim.

BRD, 100 de ani pentru dezvoltarea României

  • Încă de când se numea Societatea Națională de Credit Industrial, BRD s-a concentrat pe dezvoltarea României. Timp de 60 de ani a finanțat toate marile proiecte care au contribuit la ceea ce am putea numi „revoluția industrială” a țării noastre: Transfăgărășanul, Metroul bucureștean, Complexul Hidroelectric Porțile de Fier, Combinatul Siderurgic Galați, Uzinele Dacia, Uzina de Automobile Craiova, Centrala nuclear-electrică de la Cernavodă sunt doar câteva exemple.
  • De la revoluția industrială și antreprenorială, BRD își întărește misiunea de a contribui la (re)voluția personală. De la investiția în marile proiecte din ultimii 100 de ani, la investiția în oameni pentru următorii 100.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
George111
George111  •  21 Martie 2024, 15:32

O MARE, MARE, SPORTIVĂ .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează