GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Ponturi pentru Rusia – Arabia Saudita, meciul de deschidere al Cupei Mondiale

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2018 15:00

Ca de fiecare data la ultimele editii ale Cupei Mondiale, onoarea disputarii primului meci in competitie ii revine echipei tarii gazda. Joi, 14 iunie, de la ora 18:00, echipa Rusiei va intalni Arabia Saudita pe Luzhniki Arena din Moscova. Partida, care conteaza pentru Grupa A a Cupei Mondiale, va incepe imediat dupa terminarea Ceremoniei de Deschidere a competitiei.

Rusii nu au trecut de faza grupelor la cele trei competitii mondiale la care s-au calificat dupa destramarea Uniunii Sovietice, dar la aceasta editie au mari sanse sa ajunga in optimi dintr-o grupa cu Uruguay, Arabia Saudita si Egipt. In meciul de deschidere, echipa gazda este favorita sa castige, conform agentiei de pariuri online Unibet. Desi este alcatuita preponderent din jucatori din campionatul intern, echipa antrenata de Stanislav Cherchesov este net superioara valoric echipei saudite care are in componenta doar jucatori din campionatul intern, cei mai multi de la Al-Hilal si Al-Ahli.

Expertii Unibetestimeaza ca rusii vor marca de cel putin 2 ori in poarta sauditilor, pronostic pentru care agentia afiseaza cota 1.70. Doar Grecia, Algeria si Moldova nu au reusit sa inscrie cu Arabia Saudita in ultimele 10 meciuri jucate de acestia. In 5 dintre aceste meciuri,sauditii au primit 2 sau mai multe goluri. Lipsita de aportul lui Kokorin, jucator care a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate de la genunchiul drept, Rusia se va baza in atac pe Smolov, Dzuba si Miranchuk, cei mai buni marcatori autohtoni din competitia interna.

rusia peste 15 goluri

O victorie, 3 remize si 4 infrangeri este bilantul Rusiei in ultimele 8 meciuri de pregatire. Acesta pare sumbru, dar daca ne gandim ca infrangerile au venit in meciurile cu Brazilia, Argentina, Franta si Austria, lucrurile capata alta nuanta. Gazdele Cupei Mondiale au reusit un incurajator 3-3 cu nationala Spaniei, meci in care au inscris atat Smolov, cat si Miranchuk. Statisticile ne arata o echipa a Rusiei care a schimbat destul de des sistemul de joc. Indiferent de sistem, jocul pe flancuri a functionat destul de bine, avand ca rezultat multe centrari in careu, dar si obtinerea de lovituri de colt: 4 cu Turcia, 6 cu Austria, 5 cu Franta sau 5 cu Brazilia. Pentru cel putin 7 cornere obtinute de gazde, la Unibet primim cota 1.92.

rusia peste 6 5 cornere

Echipa saudita plateste tribut, ca si Rusia, faptului ca jucatorii sai evolueaza in campionatul intern. Ea a pierdut 6 din ultimele 10 meciuri jucate. Faptul ca au marcat in meciurile cu Germania, Italia, Grecia sau Ucraina, le da sperante sauditilor ca vor face o figura frumoasa la acesta competitie. Pentru victoria Rusiei cu gol marcat de Arabia Saudita, la Unibet primim cota 4.35.

rusia castiga ambele dau gol

Avem, asadar, un meci in care jocul este inflentat de izolationismul fotbalului din cele doua tari. Daca rusii nu mai sunt tentati de salariile din Europa dupa investitiile masive facute in campionat, cel mai probabil, jucatorii sauditi nu au valoarea necesara pentru a juca in campionate puternice. Speram ca meciul de debut la Campionatul Mondial de Fotbal sa fie o pledoarie pentru acest sport, un festival al golurilor si o intalnire a fair-play-ului.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează