GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Referitor la suspendarea activitatii de operator pariuri pe o perioada de 30 zile

Articol de GSP - Publicat luni, 08 octombrie 2018 14:45

Marca PUBLICWIN este prezentă în Romania din 2017, fiind organizator de pariuri atat online cat si  in retail.  In data de 18 septembrie, ONJN a apreciat în mod nejustificat că se impune suspendarea  pentru o perioadă de 30 de zile a dreptului nostru de a desfășura  activitatea in domeniul de jocuri de noroc atat online cat si retail. Acest abuz a   a fost motivat ca avand legatura cu pariul în cotă fixă de tip Magic Win, unul dintre  jocurile incluse in oferta Publicwin.

Aceasta sanctiune cu efecte extrem de grave asupra numelui nostru comercial si chiar asupra existentei in sine a marcii Publicwin, este in mod evident abuziva si nelegala si a fost contestata in fata instantelor judecatoresti si suntem încrezători că, prin deciziile ce se vor pronunta in aceste cauze, se va restabili ordinea de drept și echilibrul competițional în domeniul jocurilor de noroc.

Concret, ONJN reproseaza ca Publicwin ar fi permis vizualizarea rezultatelor, prin transmiterea extragerilor pe care se paria, pe platformă și în agenții,  pretinzandu-se ca nu am fi detinut autorizatiile specifice pentru aceasta, in conditiile in care legislația in domeniu prevede obligativitatea autorizarii exclusiv pentru pentru transmiterea imaginilor cu jocuri de noroc caracteristice cazinourilor si nu interzice și nu restricționează în nicio formă difuzarea altor tipuri de imagini cu jocuri de noroc.

In replica fata de modul in care  a fost prezentata in media aceasta situatie, facem scurte precizari cu privire la  modul abuziv in care s-a actionat fata de Publicwin:

  • Regulamentul de desfasurare a pariului în cotă fixă de tip Magic Win,  a fost în prealabil și în rânduri repetate aprobat de ONJN atât pentru activitatea online, cât și pentru activitatea desfășurată în agenții;
  • Publicwin a fost sanctionat pentru nerespectarea Regulamentului de joc prin aplicarea de amenzi contraventionale la data de 10.08.2018, data la care pariul Magic Win nu mai era disponibil pe platforma publicwin, fiind eliminat la data de 1 August 2018, iar jocul a fost eliminat în mod voluntar si din oferta disponibilă în agenții la data de 10.08.2018.
  • Pentru platforma online Publicwin a fost sanctionat contraventional de doua ori, pentru aceeași faptă, la data de 17 septembrie 2018, fapt mentionat expres chiar in procesul verbal de contraventie, înlăturând îndoiala că acțiunea autorității n-ar fi premeditată și nejustificată.

 

In concluzie, avem convingerea că dezvoltarea durabilă a activității operatorilor din domeniul jocurilor de noroc și protejarea intereselor jucătorilor nu se va putea realiza decât prin respectarea strictă a dispozițiilor legale de către toți participanții. Publicwin va efectua toate demersurile permise de lege pentru a ne asigura că acest deziderat este atins.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează