GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Regele fotbalului și fanii săi

Articol de GSP - Publicat luni, 15 mai 2017 12:22

Cel care avea să devină cel mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor a crescut în cartierul Bauru, din Sao Palo, într-o familie săracă, și a lucrat chiar și pe post de chelner pentru a face rost de bani.

Edison (Edson) Arantes do Nascimento, cunoscut în întreaga lume ca Pelé, este încă idolul Braziliei și al lumii întregi, fiind considerat și chiar purtând titlul de cel mai mare jucător de fotbal al secolului XX.

Primele antrenamente

Pelé s-a născut la 23 octombrie 1940 în localitatea braziliană Tres Coracoes, ca fiu al Celestei Arantes și al lui Dondhinho (Joao Ramos do Nascimento). Tatăl lui a fost și el jucător de fotbal și putem presupune că de la el a moștenit talentul. Părinții l-au botezat Edison, după numele inventatorului American, Thomas Edison. Mai târziu, a devenit Pelé, după ce colegii lui de școală l-au numit așa după numele jucătorului său de fotbal preferta – Bile – portar la Vasco de Gama în acea perioadă.

În timpul copilăriei, Pelé era atât de pasionat încât ar fi jucat fotbal oricând, oriunde și cu orice. Faptul că nu avea minge nu l-a oprit să joace. Juca cu o șosetă umplută cu rumeguș.

La numai 10 luni după ce a semnat primul său contract ca profesionist, a fost selectat de Echipa Națională a Braziliei, alături de care a devenit campion mondila în 1958. A fost cel mai tânăr jucător care a evoluat într-o finală de Campionat Mondial, la vârsta de 17 ani și 239 zile. În finala acelui an, cu Suedia, câștigată de Brazilia, cu scorul 5-2, Pelé a marcat 2 goluri.

La Cupa Mondială 1962, Pelé, care era deja un star mondial, s-a rănit în al doilea meci al Braziliei, cu Cehoslovacia, după ce a marcat 2 goluri cu Mexic, fiind astfel indisponibil pentru restul turneului, câștigat de Brazilieni.

După Cupa Mondială din 1962 a primit oferte de la cele mai mari cluburi din Europa și, astfel, guvernul Brazilian l-a declarat comoară națională, pentru a evita astfel un eventual transfer.

Nu suntem singurii care îl omagiază pe Pelé în această perioadă, ci și Snickers în ultima sa campanie “Play like Pelé” prin care a încheiat un parteneriat cu cel mai mare jucător de fotbal al tuturor  timpurilor, legenda fotbalului, Pelé. Prin această campanie „Câștigă un antrenament cu Pelé”, trei români vor avea șansa de se întâlni, față în față, cu cel mai mare jucător de fotbal din lume, pe stadionul Olimpic din Barcelona  și – mai mult – de a avea un antrenament cu celebrul fotbalist. Tot ce trebuie să facă fanii sportului rege este să se înscrie în concurs între 24 Aprilie și 18 Iunie  și să încarce un video sau o poză cu cea mai bună lovitură de fotbal a lor, executată în stilul lui Pelé, pe pagina de Facebook Snickers România.

sncl 50g fw pele legenda ro v1

Așadar, ce mai aștepți? Adună-ți prietenii și faceți un video cu voi executând un trick de fotbal în stilul lui Pelé și încărcați-l pe pagina de facebook Snickers România.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează